2019 – hva skjedde på interiørfronten? | Fasadeprodukter

2019 – hva skjedde på interiørfronten?

PUBLISERT: 22.11.2019 / SKREVET AV: Produktdesigner og interiørarkitekt Solveig G. Thaule

De siste årene har vi, som mange andre, ment noe om hva som blir det kommende årets trender på interiørfronten. Året er på hell og vi tar tempen; stemte våre tanker for 2019? Og: Hvor mye skal du la trendene påvirke valg av solskjermingen din?

 

Fargerike og frodige interiør med masse grønne planter er hot!
VARIGE VALG OG BÆREKRAFT

De siste årene har det skjedd en kraftig endring i forbrukermønsteret i det vestlige samfunnet. Vi har gått fra bruk og kast til å prioritere kortreist, gjenbruk og varige valg. Fokuset på bærekraftighet har også gjort noe med interiørbildet. Dette var også noe vi mente kom til å farge interiørbildet i 2019, da vi så på trendene i fjor. Les trendvarselet vårt her. Kort fortalt: Fra en heller spartsomt farget og grafisk look for noen år siden, er fokuset nå over på helfargede vegger, naturlige materialer og mye grønne planter – alt-i-alt et mer frodig uttrykk.

Vi mente at dempede blåtoner, brun og rødtoner var noe av det vi kom til å se mer av – og det stemmer når du f.eks blar igjennom Instagram-feeden til de største interiørbladene i landet. Det samme gjelder bruken av naturlige og mer sanselige materialer.

 

 

TREND Å TENKE LANGSIKTIG

Endringen av fokus mot det bærekraftige var ikke noe som skjedde over årsskiftet. Det har skjedd gradvis. Fargene har også gått gradvis fra hvitt til grått og så fra grått til blåtoner – og fra blåtoner til å dekke hele fargeskalaen. Og først skulle én vegg være malt i en farge, nå gjerne hele rommet.

Sannheten er at når det gjelder interiør skjer endringene sakte. En trend varer gjerne et tiår, og innad i trenden kommer det døgnfluer og «hypertrender» som holder i kortere perioder. De kortvarige trendene finner du for eksempel på puter, pyntegjenstander osv.

Tidens bærekraftige fokus lover godt for fremtiden – og i det lange løp kanskje også for lommeboken. Det betyr at du kan satse på innkjøp av interiørklassikere og designperler. Du kan tenke at du faktisk ikke trenger å bytte ut f.eks spisestuen på 30 år – om du i det hele tatt skal bytte den ut noen gang?

 

VALG AV SOLSKJERMING – ET LANGSIKTIG VALG

Solskjerming er en investering og vårt råd er at du ikke skal la trendene bestemme hvilke farger du velger. Tenk heller smart og langsiktig. Kanskje det er lurt å velge en farge som matcher vindusinnramming – eller for utvendig solskjerming; velge en farge som matcher fasaden. Mest av alt tenker vi at du bør velge noe som er deg – og som du trives med.

Plisse gardiner Duette Gardiner
Langsiktig og varig fargevalg på solskjermingen.

Vi gleder oss til å se på trendvarslene for 2020 sammen med deg om litt, men frem til da – tenk langsiktig og bærekraftig.