Fasadeprodukter logo

10 tips til deg som skal ha ny garasjeport

Garasjen er familiens roterom, pappas snekkerbod og ikke minst familiens bilplass. Her er ti tips du bør følge før du begir deg ut på markedet.

Sørg for at bilen din står trygt om natta.

Syklene, gressklipperen, skiene, solstolene, og det ekstra settet med verktøy. Alt skal inn. Garasjen er familiens roterom, pappas snekkerbod og ikke minst familiens bilplass.

Man oppbevarer ofte kjære og dyre eiendeler i garasjen, og da bør det også være på plass en funksjonell garasjeport som holder unna for både vær, vind og uvedkommende.

Stor garasje med to porter

Er det kanskje på tide å bytte ut garasjeporten? Her er ti tips du bør følge før du begir deg ut på markedet.

  1. Definer ditt behov. Kontakt en leverandør som tilbyr gratis befaring og som hjelper deg i denne fasen.
  2. Har du en eldre garasje? Få hjelp av garasjeportleverandør til å gjøre en tilstandsvurdering av garasjen. Er den for eksempel ute av lodd/vater, eller flytter den seg ved telehiv? Flere seriøse leverandører tilbyr også hjelp til nødvendig utbedring av eksisterende garasje. Søk eventuelt etter snekkerkyndig hjelp.
  3. Sats på kvalitet. Garasjeporter bør holde i minst 10 – 15 år. Velg en port som er solid og motstandsdyktig mot rust. Porter som har TüV-godkjennelse er sikre kort. Les mer om TüV.
  4. Velg en port som har klemsikring. Du ønsker neppe at du eller andre skal få fingrene i klem mellom bladene.
  5. Skal porten være motorisert? Pass på at det er en CE-godkjent motor og at den stopper når den møter motstand. Da unngår man alvorlige person- og bilskader.
  6. Sats på et system med torsjonsfjærer. De beste portene har det, og de varer også lengst.
  7. Stålpanel bør være varmgalvanisert og deretter belagt med polyester for å tåle ekstreme påkjenninger og holde stilen i mange år.
  8. Velg en leverandør som har kulelagre i rullehjulene og galvaniserte stålhengsler mellom leddseskjonene. Dette er en god garanti for driftssikkerhet. Husk at porten skal gå knirkefritt i mange år. Billigportene leveres gjerne med plastikk hjul og plast-hengsler.
  9. Portleverandør bør også stå for montering. Da har du en aktør å forholde deg til dersom reklamasjon skulle oppstå.
  10. Sjekk soliditeten til din leverandør. Er vedkommende selskap fremdeles i markedet om fire år dersom porten stopper eller du trenger deler?

Les mer om Fasadeprodukters garasjeporter her.

Kontakt oss for gratis befaring i dag.

Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat