5 ting du må vite før du kjøper solskjerming

Solskjerming kan være alt fra alt fra praktisk skjerming mot sol, eller til innsynskjerming og hjemmehygge.

De aller fleste boliger i Norge har en eller annen form for solskjerming. Det kan enten være utvendige produkter som markiser, persienner og screens eller interiørprodukter som rulle-, plissè- eller lamellgardiner.

Denne type produkter har som regel flere forskjellige funksjoner, alt fra praktisk solskjerming til innsynskjerming og hjemmehygge.

Slik bør du gå frem:

1. Definer ditt behov
Dersom det er varmen som er problemet, må denne skjermes fra utsiden. Da må man gå for utvendig solskjerming som for eksempel markiser, fasade-screen eller persienner. Hvis det er innsynsskjerming eller mørklegging som er behovet, kan dette fint løses med interiørprodukter.

2. Sats på kvalitet
Det kan fort bli dyrt å kjøpe billig. Tekstiler av dårlig kvalitet bruker ikke lang tid på å falme i sola eller miste fasong. Sats heller på produkter av høy kvalitet og som holder seg lenge. Dette vil nesten alltid lønne seg i det lange løp.

3. Gratis befaring
Kontakt en leverandør som tilbyr gratis befaring. Da får du rådgivning på stedet og nøyaktig måltaking. Dette koster faktisk ikke mer enn om du velger å oppsøke en butikk hvor du selv må stå ansvarlig for måltaking.

4. Sjekk lakkering og tekstil
Pass på at alle utvendige produkter som markiser, pergolaer, persienner og screen er lakkerte (fortrinnsvis pulverlakkerte), at alt av stål er varmgalvanisert og fortrinnsvis av europeisk standard. Dette gjelder alle detaljer og komponenter som er synlige, da vil produktene være mer motstandsdyktige mot skader fra salt og sur nedbør. Resultatet er flotte produkter som holder seg år etter år. Leverandøren bør dokumentere kvaliteten på tekstilene med garantiordninger. Tekstiler produsert i Europa anbefales.

5. Oppfølging etter kjøp
Forsikre deg om at leverandøren har gode reklamasjonsordninger og solid økonomi. Dette er lurt å vite, slik at du vet du får hjelp den dagen du trenger service, eller har reklamasjonsgrunn. Selskapet bør også kunne tilby montering, slik at du ikke mister reklamasjonsretten dersom produktet skulle bli ødelagt som følge av ukyndig montasje.

Om Fasadeprodukter:

Fasadeprodukter er største norske leverandør av solskjerming og garasjeporter til det private markedet. Selskapet tilbyr gratis befaring. De har høyeste kredittrating (AAA) og egne målinger viser at 52% av deres kunder i 2013 var tidligere kunder eller venner/familie av tidligere kunder.

Fasadeprodukters fagfolk har lang erfaring i å tilpasse produktene til kundens behov. Kompliserte oppgaver mottas som utfordringer snarere enn problemer. De kommer uforpliktende til deg, tar mål og utarbeider skisser til løsninger. Etter bestilling monterer de også fagmessig til forhåndsavtalte priser.

Kontakt oss for gratis befaring i dag.

 

Ikke utsett gleden, utsett betalingen!

4 mnd. betalingsutsettelse fra levering, kr 275,-. Spør vår konsulent. Eksempel på handlekonto med kredittkort etter bet. fri periode: Eff. rente 30,4 %, kr 20.000,- o/12 mnd, kostnad kr 3.022,- totalt kr 23.022,-

Vi er anbefalt av
Huseiernes Landsforbund