Bli friskere – kom deg ut!

Hva gjør livet ute med oss og hva kan du gjøre for å få det enda bedre ute i friluft? Da Korona kom for alvor i 2020 flyktet mange ut av hjemmet og ut i naturen. I tillegg fikk uterommet knyttet til huset en mye større og viktigere plass i hverdagen.

Sunt å være ute

En amerikansk studie fra i fjor viste  at kun 10 minutter i naturen ser ut til å være nok for å redusere stress. I tillegg viser en ny norsk undersøkelse, initiert av Norsk friluftsliv , at ni av ti nordmenn føler seg mindre bekymret når de er ute. Se svarene fra Ipsos sin undersøkelse for Norsk Friluftsliv her. Å komme seg ut er altså rett og slett medisin for din mentale helse. I tillegg er vi jo ofte også i mer bevegelse når vi er ute – det vil si at også din fysiske helse har det bedre med å være ute.

Dame med hunder ved vann
Bedre psykisk helse; Bare 10 minutter ute om dagen kan redusere stress betraktelig.

Det å treffes ute har for mange vært den eneste muligheten til å sees den siste tiden. I tillegg går vi nå inn i den delen av året hvor livet ute, er ganske naturlig. Norge er imidlertid ikke landet som alltid gjør det lett for deg å være ute. Så hva kan du finne på for å gjøre livet i friluft enda bedre?

Hvilke aktiviteter?

Mange aktiviteter du gjør kan lett flyttes ut.

Trening blir for eksempel mye mer variert og ofte også bedre for kroppen om du tar treningsøkten ut i friluft. Bruk benker eller steiner som treningsredskap for overkroppsøvelser og  bein har det mye bedre om de får løpe på sti i forhold til asfalt

Måltid kan du enkelt flytte ut: Enten du griller på terrasen eller har med primus ut er det en kjensgjerning at maten – og livet, smaker bedre ute.

Hent råvarer fra naturen: Bruk naturen når bær- og soppsesongen kommer. Kanskje det er i år du skal på soppkurs?

Oppdag nye stier: Oppdag nye steder i nærområdet, og ta deg tid til å oppdage detaljer og nytt i hage eller natur.

Lær deg noe nytt: Lær deg fuglelyder, eller hva med blomstersorter. Forsøk å lære en ny type hver gang du er ute – plutselig kan du mange.

Rebusløp, quis og hinderløyper ute: har du unger eller barnebarn er det lite som skal til for å aktivisere dem med f.eks et rebusløp eller noen planker de kan bruke til hinderbane på terrassen eller i hagen.

Flytt hobbyen ut: ute er det ikke så farlig med litt gris og rot. Så flytt maleprosjektet, sy- og strikkeoppgavene og annet hobbyrelatert ut på terrassen!

Få fyr på bålpanna: enten det er bålpanne på terrassen eller leirbål på tur: både store og små koser seg rundt flammene! NB: Pass på at du er oppdatert på når det er lov å tenne ild i naturen.

Marshmellows grilles over bål
Bål ute i bålpanne eller i naturen er stas både for små og store.

Komfort

Det å treffes ute har for mange vært den eneste muligheten til å sees den siste tiden. I tillegg går vi nå inn i den delen av året hvor livet ute, er ganske naturlig, For mange er komforten avgjørende for hvor mye du ønsker å være ute. og uansett om det gjelder uterommet, eller bekledning på en gåtur har utstyret mye å si. Har du ordentlig utstyr, kledsel eller uterom, blir livet ute enklere.

Begynn i det små. Ikke tenk at du trenger å ha kontroll på alt av utstyr og overlevelsesteknikker i naturen med en gang. Ha terrassen som base – ta ut bålpannen her. Ta små turer i nærområdet og utforsk litt om gangen.

Markise over terrassen
Trekk naturen innover og hjemover med blomsterpotter og planter på og rundt uteplassen.

Trekk naturen inn i hjemmet ved å lage et uterom som åpner opp mot naturen og livet ute. Planter og grønt i overgangen mellom hus og hage – eller hus og utmark. Ha et godt tak over uteplassen – og kanskje et tak du ka velge å trekke bort når du bare vil nyte solen?

Velger du utelivet hjemme er en terrassevarmer og et overbygg på verandaen en livredder og en god investering som gjør at du kunne være ute uansett vær.

Norsk friluftsliv har samlet masse idéer for aktiviteter ute i naturen. bli inspirert her.

Fasade Elegant er vår bestselgende terrassemarkise. Det er en solid, fleksibel og elegant terrassemarkise som gir ly og god solskjerming til din terrasse.
Topp moderne nyhet innen terrassemarkiser der det er gjort store investeringer i lekker design som samtidig tilfredsstiller våre svært høye krav til god kvalitet.
Denne løsningen gir deg følelsen av luksus, samt en definert og trivelig uteplass. På solrike dager kan du nyte skyggen og duken beskytter deg mot sola.
Ønsker du en solid og luksuriøs uteplass, er Fasade Pergolino et godt valg.