Fasadeprodukter
Veggmontert elektrisk markise montert over terrasse

Elektrisk markise – en enklere hverdag

Ønsker du deg en markise som bare er der og fungerer når den trengs? Da bør du lese videre så får du vite mer om elektrisk markise og markisemotor – noe som gjør hverdagen litt enklere og mer komfortabel.

Du kan jo sikker kjenne igjen følelsen av å være på reise og plutselig lure på om du sveivet inn markisen eller ikke. Du blir lettere svett når du ser på værmeldingen at det er meldt kraftig regnvær i området. «Vil den tåle det? Hvordan ser det ut når jeg kommer hjem?»

Styr din elektriske markise med markise motor for en enklere hverdag.

Markisemotor – mer og mer vanlig

Siden 1800-tallet er markisen brukt som solskjerming i Norge. Da var det mer et sommerprodukt med manuell sveiv og ble hovedsakelig brukt til å skape skygge på uteplassen. Du får også kjøpt markise med sveivefunksjon i dag, men det det klart vanligste er motoriserte markiser. Dette gjør det til et produkt du kan bruke hele året så lenge det ikke er fare for snø. Det motoriserte systemet sikrer at markisen trekkes helt inn kassetten og hindrer vann å trenge inn. Dette gjør at markisen holder seg fin lengere i det nordiske klima.

Elektrisk markise med eller uten sensor?

Har du bestemt deg for å gå for en elektrisk markise må du videre ta stilling til om du ønsker en markise motor som du betjener ved behov ved en fjernkontroll, bryter eller app. Eller vil du integrere et system for elektrisk markise som automatisk trekker seg inn eller ut ved hjelp av sol- og vindsensorer? Når solen titter frem og begynner å varme, folder markisen seg ut. Begynner det å blåse vil den automatisk trekke seg tilbake. Dette er en smart løsning om du bor i værutsatte områder med raske værskifter.

Les mer om å la solskjermingen bli en del av ditt smarthus.

Øk boligverdi og økt boverdi

Selv om markisens hovedformål er å beskytte mot sol tilfører den verandaen eller terrassen lunhet og innramming som gjør det mer fristende å oppholde seg ute i all slags vær. En god markise fungere som et tak og gir deg større leveområde i boligen din. Ønsker du inspirasjon til å få enda mer ut av uteplassen din? Les mer om slik bygger du uteplassen din i flere trinn.

Kvinne i sofaen, zapper på TVn
Skinner solen inn på TV-skjermen? Juster din elektriske markise fra din mobil der du er

Du vil også få økt trivsel inne. Tenkt deg bare hvor enkelt du kan styre markisen med et tastetrykk på din smarttelefon mens du sitter inne med familien og spiser middag og solen steker inn. Eller du har krøpet godt ned i sofaen og ser på favorittserien din og lav kveldssol skinner rett inn på skjermen. Uten å måtte forlate den behagelige stillingen kan du enkelt kjøre ut markisen via mobilen og vips så er problemet løst.

Enklere blir det ikke.

Fasade Elegant Kassett er en eksklusiv terrassemarkise til konkurransedyktig pris. Dette er en meget sterk og solid markise du vil kunne ha glede av i lang tid.
Fasade Elegant er vår bestselgende terrassemarkise. Det er en solid, fleksibel og elegant terrassemarkise som gir ly og god solskjerming til din terrasse.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat