Fasadeprodukter logo
Garasje med mørke porter

Garasjeporten var gammel og stygg

- Garasjeporten vår var gammel, knirkete og utslitt. Stygg var den også. Forferdelig stygg, ifølge kona. Dermed ble det ny garasjeport.

Slik forteller en av Fasadeprodukters kunder om hvordan han og kona bestemte seg for å skifte ut den gamle, stygge garasjeporten.

Her kan du lese om fordelene ved ny garasjeport:

 • Bedre komfort; elektrisk garasjeportåpner, smartstyring eller kodelås
 • Bedre sikkerhet: En låsbar garasjeport sikrer verdiene dine i garasjen, og er ofte nødvendig for at forsikringen skal gjelde ved innbrudd
 • Penere fasade; ny garasjeport løfter utseendet på både garasje og bolig. Du kan også velge eget design.

Betjeningsvalg til elektrisk garasjeport

Om du vil, kan du velge din nye garasjeport uten motor. Men om du har en normal rygg som ikke tåler all verden, om du har barn som bruker garasjen til sykkelparkering eller om du begynner å – unnskyld uttrykket – dra på åra, anbefaler vi motorstyring.

Med elektrisk garasjeportåpner har du flere valgmuligheter for betjening:

 • Kodelås (mer om det i avsnittet under)
 • Fjernkontroll: Våre garasjeporter leveres med to fjernkontroller, og den lille fjernkontrollen som kan henges på nøkkelringen har du alltid med deg, sammen med nøklene
 • Koble garasjeporten til ditt smarthussystem via Somfys styringssystemer.
Styringsboks for solskjerming
Med Tahoma smartkontroll kan du starte dine foretrukne daglige rutiner med et knappetrykk takket være to startknapper for personlig tilpassede scener.

Elektrisk garasjeportåpner med smartstyring

Med Somfy TaHoma switch smarthus-system kan du enkelt betjene garasjeporten via app. Her får du flere muligheter:

 • Tidsstyring
 • Sensorer
 • Stemmestyring og eventuelt integrasjon mot andre smarthussystemer.

TaHoma switch kobles til wifi, og lar deg betjene garasjeporten(e), alle utvendige og innvendige solskjermingsprodukter. Koble TaHoma switch til en stemmeassistent som Apple Homekit, Google Assistant og Amazon Alexa, og åpne garasjen med stemmen på vei ut av døra om morgenen.

Somfy Keypad 2 RTS 2022 kodelås
Somfy Keypad 2 RTS har to knapper og tastatur som lyser.

Elektrisk garasjeportåpner med kodelås

Du kan også åpne garasjeporten uten fjernkontroll ved å installere et lite kodetastatur fra Somfy. Dermed kan både barn og voksne åpne garasjen når de kommer fra jobb og skole, uten å bruke fjernkontrollen. Samme funksjon får du også ved hjelp av en app, hvor du kan styre den elektriske garasjeportåpneren direkte fra mobilen.

Enkel betjening handler om mer enn komfort, det betyr også at det er enklere å lukke og låse garasjen mellom hver gang noen er innom der. Det betyr økt sikkerhet.

Person stjeler sykkel fra garasje, sett fra overvåkningskamera

Bedre sikkerhet og forsikring med ny garasjeport

Antall innbrudd og tyverier i garasjer og hager har økt kraftig de siste årene:

 • 2014: 3400 anmeldte tyverier i garasjer, boder og hager
 • 2019: 6700 anmeldte tyverier
 • 2021: 8300 tyverier, ifølge Statistisk Sentralbyrå!

Har du innboforsikring, dekker den vanligvis slike tyverier. Men det krever at garasjen er både lukket og låst. Hva skjer om du får frastjålet dekk, sykler, ski og andre store verdier mange har i garasjen, hvis det viser seg at den gamle garasjeporten verken kan lukkes eller låses? Jo, da vil forsikringsselskapet enten ikke dekke tapet eller du vil få redusert erstatning.

Dermed vil en gammel garasjeport ikke bare være en utfordring for rygg og muskler hver gang den skal åpnes eller lukkes, den kan faktisk også gjøre at alt utstyret i garasjen ikke er forsikret, om noe skulle skje.

Les mer: Slik gjør du garasjen din sikrere og penere

Ulike garasjeporter med forskjellig uttrykk
Du kan velge mellom fem forskjellige profiler på porten.

«Bli ny» med ny garasjeport

Fasaden på en gammel garasjeport holder seg ofte dårligere enn panelet på garasjens vegg. Dermed vil ofte en ny garasjeport endre garasjen fra «stygg» til «ny». Fasadeprodukter har ikke bare mange flotte design å tilby, du kan faktisk få laget ditt eget design også!

Les mer: Mer enn det øyet ser

Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat