Fasadeprodukter logo

Har rullegardinene gått ned over oppussingsprosjektet ditt?

Hvordan komme i mål med oppussingsprosjektet ditt? En sånn enkel ting som å vite at du får rullegardiner på mål, kan gjøre stor forskjell.

I verdenssammenheng er nordmenn er helt eksepsjonelle når det gjelder å pusse opp innendørs. Nok kunnskap er en av nøklene til å komme i mål med prosjektet ditt – uansett hva det er. Følg på og få med deg hvordan kunnskapen om at du for eksempel får rullegardiner på mål, kan hjelpe.

Tenk deg f.eks at du har lyst til å montere rullegardiner i alle soverom i huset. Lett, tenker du. Men det kan rett og slett føles ganske mørkt når du står der, i ditt arkitekttegnede hus – eller i huset fra 1924, og ser at målene på vinduene over hode ikke passer til standardmålene på rullegardinen du har sett deg ut.

Blå rullegardiner som matcher blå elementer på kjøkkenet.
Nordmenn elsker å pusse opp. Men hva skal til for å komme i land med f.eks et rullegardinprosjekt, når ingen vindusmål stemmer med gardinene du ønsker deg?

Lande på halvferdig eller droppe det?

Hva er det som gjør at det er tusenvis av halvferdige oppussingsprosjekter rundt om i Norge? De sier jo det, at det ofte bare er å komme gang. Ta det første skrittet og begynne jobben, liksom. For mange føles det som at rullegardinen går helt ned, når det aller første som skjer i prosjektet er at du møter på kvist.

Så hva gjør du med vinduene som ikke passer gardinen? Går det an å få rullegardiner på mål? Skal du gi opp hele rullegardin-prosjektet? Skal du bytte vinduer? Eller skal du lage en sånn Reodor Felgen løsning som får de ferdige gardinene til å passe? Kanskje ved hjelp av en fjær – eller et slags forlengingsstykke? Så kanskje det er det du skal begynne prosjektet med? Finne ut av hvor du kan kjøpe en sånn fjær du kan forlenge rullegardinen med?

Mye handler om å starte i rett ende. Ikke start med nødløsnings-fjæren!

 

Kvinne som ser på mobilen mens hun pusser opp
For å nå oppussingsmålet: Ha slagplanen klar, før du setter igang – og gjør én ting av gangen.

Slik når du målet!

Det finnes mange metoder for å nå mål. Vi har samlet noen tips og triks som kanskje kan hjelpe deg, slik at du begynner i riktig ende. Så går kanskje rullegardinen ikke ned en eneste gang i løpet av prosjektet.

 1. Prosjektet og målet ditt må være så attraktivt at du virkelig har lyst til å jobbe for det.
 2. Skaff deg kunnskap om det du vil oppnå!
 3. Prosjektet bør også være realistisk og gjennomførbart. Tenk igjennom om dette er noe du kan og vil få til.
 4. Tenk igjennom prosjektet og lag deg en gjøreliste i prioritert rekkefølge.
 5. Få tak i alt du trenger: Bruk god tid på å samle inn teknisk info, som mål og fargekoder. Hva trenger du av verktøy f.eks – og hva trenger du å leie inn noen til?
 6. Om du skal gjøre ting selv: Sett av tid til å sette deg inn i ting du ikke kan!
 7. Vær realistisk med tidsbruken. Tenk at ting tar tid og at det er helt ok at du bare får gjort litt i dag. Tenk det samme i morgen. Og om du ønsker å få gjort mye i et jafs: rydd kalenderen for alt annet!

 

Mørk stue med mørke transparente EOS 500 rullegardiner som gir god utsikt
Tenk igjennom prosjektet: Tenk igjennom hvilken rullegardin du ønsker. Ønsker du å gjøre jobben selv, eller ønsker du å få rullegardinen på mål, ferdig kuttet og montert for deg? Her: EOS 500 rullegardiner i transparent screen duk, gir både god utsikt og god solskjerming.

Rullegardiner på mål

Vi overfører slagplanen på rullegardineksempelet vårt:

 1. Vit at du virkelig vil ha de rullegardinene. Kjenn på følelsen av hvor deilig mørkt og kaldt soverommet vil bli når de er på plass – og hvor kult interiøret vil bli med den nye solskjermingen.
 2. Skaff deg kunnskap om rullegardiner. Kan du kutte til rullegardiner selv, eller kan du kjøpe rullegardiner på mål?
 3. Er rullegardinprosjektet noe du vet du får til? Eller trenger du hjelp? Har du ikke lyst til å gjøre alt selv – finn en ekspert som hjelper deg!
 4. Gjørelisten: Finn ut hvilken farge du ønsker. Og så hva slags rullegardin du ønsker: Skal de være mørkleggende? Skal de ha reflekterende bakside som holder rommet kjøligere når solen står på? Skal de være motoriserte, eller betjenes med hånden? Husk å måle vinduene. Og skal du kutte til selv, eller skal du få rullegardinene ferdig på mål. Og om du ikke ønsker å gjøre alt selv: bestill befaring og montering! Da trenger du ikke å lese videre herfra – da er det noen andre som passer på at prosjektet ditt kommer i mål.
 5. Få tak i alt du trenger:
  – Ta mål på vinduet
  – Bestill rullegardinen
  – Finn alt verktøyet du trenger
 6. Les bruksanvisningen nøye før du monterer selv!
 7. Ikke tenk at du må rekke alle vinduene på en dag. Kanskje et i dag og tre i morgen?
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat