Fasadeprodukter logo

Hva er mest effektivt av utvendig og innvendig solskjerming?

Sommersola i Norge er spesiell sammenlignet med sydligere breddegrader; selv midt på sommeren står sola relativt lav på himmelen. Hva egner seg best for å skjerme for sola i Norge?

Markiser, pergola, utvendige persienner og screens er de mest effektive tiltakene for en sval innetemperatur når sommersola er på sitt mest intense. I tillegg gir terrassemarkiser og pergola skygge når sola steker på uteplassen og de bidrar til en lunere atmosfære når vind eller regn truer med å ødelegge kosen.

Utesofa under markise

Sommersola i Norge er spesiell sammenlignet med sydligere breddegrader; selv midt på sommeren står sola relativt lav på himmelen. Det betyr at den skinner rett inn i et hvert sørvendt eller vestvendt vindu.

Fire terrassevarmere over sofaen?

Beregninger viser at effekten er så høy som 500W varmeinnslipp per kvadratmeter vindu. Har du da litt store vinduer med flott panoramautsikt i stua, vil effekten bli som å sitte under tre-fire terrassevarmere på full guffe!

Utvendige persienner fra Fasadeprodukter AS

90% reduksjon

Utvendig solskjerming er mest effektiv fordi varmen fra sola stoppes før den trenger gjennom vinduene, med inntil 90% reduksjon av solas varmeeffekt.

Utvendig solskjerming fra Fasadeprodukter

  • Markiser: robuste markiser som med vind- og solautomatikk; trekkes automatisk ut når sola kommer, og inn hvis vinden blir for sterk.
  • Pergola: med takduk, hvor taket hviler på bein fundamentert i grunnen, noe som gir en solid konstruksjon som tåler mye vind.
  • Utvendige persienner: lameller kan reguleres slik at du holder sola ute, men likevel beholder det meste av utsikten. Automatikk og motorstyring gjør at persiennen kan styre seg selv etter tidspunkt på dagen.
  • Premium Zip-screens: «Utvendige rullegardiner» med en konstruksjon som tåler inntil storms styrke. Kan i likhet med markiser leveres med vind- og solautomatikk.
Zip screens er den ultimate løsningen for værutsatte områder. Disse solskjermene har en unik glidelåsdesign som gjør dem ekstremt solide og robuste, i motsetning til vanlige screens. Med skinner på hver side og en smart «glidelås» mellom duken og skinnene, blir duken sikkert låst på plass. Dette hindrer vinden fra å rive i duken, og gjør zip screens ideelle for steder med mye vind.
Fasade Elegant er vår bestselgende terrassemarkise. Det er en solid, fleksibel og elegant terrassemarkise som gir ly og god solskjerming til din terrasse.
Topp moderne nyhet innen terrassemarkiser der det er gjort store investeringer i lekker design som samtidig tilfredsstiller våre svært høye krav til god kvalitet.
Fasade 50 mm persienner blokkerer opptil 92 % av solens strålingsvarme. Klassisk og stilren skjerming av sollys, -varme og innsyn til huset.
Pergolino er vår klassiske pergolamarkise, som gir deg en definert uteplass og skjermer for både sol og regn.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat