Fasadeprodukter logo

Hvilken solskjerming tåler vind best?

Været blir ikke bare varmere, det blir også mer «urolig». Mer nedbør og mer vind synes å være en del av bildet. Hvis du bor utsatt til, med tanke på vind, hvilken solskjerming bør du velge?

Vi kan se for oss en gammel markise fra 70-tallet bli vrengt av et vindkast. Slik er det selvsagt ikke med moderne produkter, ved at konstruksjonen demper bevegelsene ved fjæring i armene på markisen. Men opplever du ofte mer en 7-8 m/s vind bør du enten sørge for vindautomatikk på markisen, slik at den trekker seg inn når vinden blir for sterk, eller du bør vurdere andre produkter.

solskjerming zip screen
Zip screen kan brukes både som levegg og solskjerming.

Les også: Hvordan skjermer du uteplassen din?

Screens

Fasade Zip Screen fra Fasadeprodukter er den utvendige solskjermingen som tåler desidert mest vind. Zip Screens er utvendige rullegardiner som går i et «glidelåsspor» i en ramme på hver side av vinduet, slik at duken holdes stram og nær vinduet.

Screens har flere fordeler enn at den tåler mye vind:

  • Som andre utvendige solskjermingsprodukter, reduserer den varmeinnslippet gjennom vinduene med inntil 90 prosent, ved at varmeenergien fra sola stoppes før den trenger gjennom glasset.
  • Duken er perforert med mange, små hull. Dermed vil du kunne beholde utsikten, samtidig som du skjermes for både innsyn fra naboen og det sterke lyset og varmen fra sola.
  • Kassetten over vinduet er kompakt. De minste bygger bare 81 millimeter ut fra veggen.

 

Zip Screen er den mest solgte utvendige rullegardinen på markedet, men for deg som ønsker en enklere løsning, finnes også Fasade Screen, uten glidelåssporene. Her sørger en tung bunnlist for en stram duk. Fasade Screen er et klassisk og stilrent produkt, men ønsker du screens som tåler mye vind, anbefaler vi Zip Screen.

Bor du et sted der det er blåser mye, kan en Zip Screen også brukes som en fleksibel levegg, i kombinasjon med for eksempel Pergola som er omtalt litt lengre ned i artikkelen.

Terrasse med markise og stuevindu med screen
Med solskjerming både på vinduer og terrasse har du mye fleksibilitet når det kommer til å styre sollyset.

Les også: Maks bruksglede på hytteperlen

Solautomatikk og hinderkontroll

Fasade Zip Screen kan leveres med solautomatikk, slik at duken går ned når sola skinner. Og velger du i tillegg Somfy Protect motoren har du et system som klarer seg selv under de fleste forhold. Protect sørger for løpende stramming av duken, noe som gjør den enda mer bestandig mot vind.

Blant flere avanserte funksjoner har Protect motoren også hinderkontroll. Det vil si at hvis duken støter på et hinder når den trekkes ned, vil automatikken dra den opp igjen. Dette er praktisk hvis for eksempel en stol eller andre gjenstander kommer i veien for screenen. Da unngår du at duken rulles ukontrollert ut, noe som i verste fall kan skade motoren.

Pergolino dekker stort område
Stort utfall er fullt mulig med pergolino.

Solid «markise» med pergola

Ønsker du deg en terrassemarkise, men er redd for at vinden ødelegger moroa, kan pergola være et alternativ. Med markiseduk som tak, en solid ramme og bein fundamentert i grunnen, får du et uterom som takler det meste.

En pergola trenger ikke nødvendigvis være veggmontert som en terrassemarkise, du kan også la den stå frittstående som en «paviljong» ute i hagen.

Pergola med zip screen
Eksklusiv pergola kombinert med zip screen gir uante muligheter for uterommet.

Les også: Kommer høsten litt for fort?

Innvendig solskjerming

Er vinden et så stort problem at du rett og slett vil styre unna utvendig solskjerming, eller kanskje bor du i borettslag som ikke tillater at du henger opp dine egne ting på vinduene? Det innvendige solskjermingsproduktet som best reduserer varmen fra sommersola, er Duette, doble plissegardiner.

Luft isolerer, slik vi kjenner det fra Glavaen i veggene og doble termovinduer. Luftrommet mellom de to plisselagene har samme funksjon; det isolerer rommet mye bedre mot varmen fra sola enn en enkel rullegardin eller persienne. Denne effekten går for øvrig begge veier, slik at du med doble plissegardiner også har ekstra isolasjon mot kalde vinduer på vinteren.

fasade design space plissegardiner
DUETTE® med skråvindu.

Spør oss!

Det er mange hensyn å ta når du skal investere i solskjerming, og mye å tenke på. Våre selgere har lang erfaring og har vært borti de fleste utfordringer før. Be om en gratis befaring og få et uforpliktende tilbud, så er du ett skritt nærmere drømmen om en svalere stue eller lunere uterom.

Zip screens er den ultimate løsningen for værutsatte områder. Disse solskjermene har en unik glidelåsdesign som gjør dem ekstremt solide og robuste, i motsetning til vanlige screens. Med skinner på hver side og en smart «glidelås» mellom duken og skinnene, blir duken sikkert låst på plass. Dette hindrer vinden fra å rive i duken, og gjør zip screens ideelle for steder med mye vind.
Et eksklusivt og definert uterom får du med Fasade Hera Zip. Dette er en veggmontert Pergolamarkise med ben og tverrstolpe
En paviljong som gir deg følelsen av luksus, samt en definert og trivelig uteplass. På solrike dager kan du nyte skyggen og duken beskytter deg mot sola.
Pergolino er vår klassiske pergolamarkise, som gir deg en definert uteplass og skjermer for både sol og regn.
Med våre vindskjermer har du muligheten til å skape din egen koselige favorittplass slik du selv vil ha det.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat