Fasadeprodukter logo

Hvordan skjermer du uteplassen din?

Hvordan skal du få det beste ut av uteplassen din når vi må forvente varmere somre, oftere nedbør og sannsynligvis mer vind i årene som kommer?

Terrassemarkiser, pergola og screens er tre av løsningene som hjelper deg til bedre komfort i uterommet.

Etter rekordtemperaturer i 2019, rekordmange sommerdager i 2018 og en svært vindfull vår i store deler av landet, spør mange seg; var dette tilfeldig eller del av en trend? Svaret er sannsynligvis begge deler. Les mer om været vi har i vente nederst i artikkelen.

Pergolino og vindskjerming
Pergolino med zipscreen gir god skjerming

Pergola beskytter terrassen din mot sol, regn og vind

Med en pergola får du en solid konstruksjon som tåler mer vind enn markiser fordi rammen til taket er fundamentert i grunnen med ben. Patentert gasstrykksystem innebygd i profilskinnene og låsing av duken sikrer at duken holdes stram. Hvis du vil ha skjerming mot vind eller innsyn fra naboene, kan du kombinere pergola med screens på sideveggene og/eller i fronten.

Les også: Slik fikk han større leilighet ved å bruke terrassen som rom

Fasade elegant terrassemarkise - Fasadeprodukter AS
Kos deg ute selv med stekende sol. Med marcesa-knekk eller senkekappe skjermer du for sola.

30 prosent salg på terrassemarkiser

Et godt og enklere alternativ til pergola er terrassemarkise fra Fasadeprodukter. Med en terrassemarkise som et tak over spiseplassen eller terrassen er du beskyttet mot både sol og regn. Velger du senkekappe* får du mer le for vind, et lunere uterom om kvelden og ikke minst bedre solskjerming i timene med lav kveldssol.

*En senkekappe er en «tekstilvegg» som kan monteres i front av markisen. Senkekappen kan fås i vanlig markiseduk, eller screenduk som er perforert med små hull, slik at du beholder utsikten. For bedre stabilitet kan du også velge støtteben til markisen.

160 ulike farger og mønstre på duk

Både takduken på pergola og markiseduken kan leveres i mer enn 160 ulike farger og mønstre. Se utvalget av markiseduker her.

Les også: Slik fikk Rene drømmehytta

Hyggelig uterom på terrassen
Nyt dagene ute på terrassen!

Varmere og våtere vær

Det er mange tilfeldigheter som avgjør hvordan været blir i én gitt periode. Men det er IKKE tilfeldig at 17 av 19 somre siden tusenårsskiftet har vært varmere enn normalen (definert som gjennomsnittet av årene 1961-1990). Ser vi på nedbørsstatistikken, har det også regnet mer i 17 av 19 somre, sammenlignet med normalen. Det blir altså varmere, og det regner (og snør) altså mer.

Mer nedbør og oftere nedbør trenger ikke bety mer overskyet vær. Høyere temperatur betyr både mer fordamping fra havet og at skyene kan holde på mer fuktighet. Dermed vil det rett og slett regne mer når det først regner. Dermed kan vi forvente «mer av alt» av framtidens vær.

Les også: Fikk dobbelt så stor stue

Zip screens er den ultimate løsningen for værutsatte områder. Disse solskjermene har en unik glidelåsdesign som gjør dem ekstremt solide og robuste, i motsetning til vanlige screens. Med skinner på hver side og en smart «glidelås» mellom duken og skinnene, blir duken sikkert låst på plass. Dette hindrer vinden fra å rive i duken, og gjør zip screens ideelle for steder med mye vind.
Topp moderne nyhet innen terrassemarkiser der det er gjort store investeringer i lekker design som samtidig tilfredsstiller våre svært høye krav til god kvalitet.
En paviljong som gir deg følelsen av luksus, samt en definert og trivelig uteplass. På solrike dager kan du nyte skyggen og duken beskytter deg mot sola.
Pergolino er vår klassiske pergolamarkise, som gir deg en definert uteplass og skjermer for både sol og regn.
Med våre vindskjermer har du muligheten til å skape din egen koselige favorittplass slik du selv vil ha det.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat