Fasadeprodukter logo

Interiørtrender i 2023

Året har nettopp begynt, og vi er spente på hva som rører seg innen feltet og  hva vi vil se av interiørtrender i 2023. Bærekraft blir stadig viktigere i interiørbransjen, og dette vil absolutt være noe å se opp for.

Av interiørtrender i 2023 signaliserer ekspertene at det vil legges vekt på bærekraft, naturmaterialer og personlighet i hjemmene våre. Samtidig skal det eksperimenteres med mønstre og teksturer, miksing av stiler, og lys for å skape visuell interesse i rommene vi oppholder oss.

Bærekraft og natur

Bærekraft blir stadig viktigere i interiørbransjen, og dette vil absolutt være en trend å se opp for i 2023. Ifølge eksperter vil vi se en økning i bruken av naturmaterialer som tre, keramikk og ull, farger med jordtoner og dype, rike nyanser. Det blir med andre ord en fortsettelse av å bringe naturen inn i hjemmet gjennom planter og «grønne» vegger.

Vi vil se mer av bærekraftige alternativer og oppcycling av gamle møbler. Det anbefales å investere i kvalitetsmøbler laget av bærekraftige materialer som ikke bare er miljøvennlige, men også holdbare, og som gir et unikt uttrykk i hjemmet. Andre råder å gi gamle møbler nytt liv gjennom å male eller kle dem på en ny måte. Vi vil også mikse stiler, ved å blande moderne og vintage for å skape en unik og personlig atmosfære. Les mer om hva ekspertene i Min Mote mener vil prege interiøret vårt i 2023 her.

For interiørtrender i 2023 mener Min motes eksperter at vi går mot en sober fargepalett med innslag av kontrastfarger, bærekraft og å være selvforsynt – leve litt mer i ett med naturen, og ikke overforbruke.

Farger – Go crazy, på en smart måte!

Farger og belysning spiller en viktig rolle i interiørdesign, og det kan være en utfordring å balansere dette med bærekraftige løsninger som vi har nevnt tidligere. Fargepaletten i år skal bestå av rene, dempede farger, og vi skal pynte med tilhørende kontrastfarger. Mal gjerne dører og lister i samme farge som veggene, men hold deg til en rolig fargepalett som er  gjennomgående i hele boligen. Her kommer noen smarte tips til deg som vil eksperimentere med lys og farger:

  • Invester i smart LED-belysning med RGB-farger! Sånn kan du endre atmosfæren i rommet, og kombinere belysningen med dekor og pyntegjenstander. Du kan enkelt endre lysstyrke, varme toner, og prøve ut fargebelysning som passer med interiøret. Har du magenta puter, prøv å matche bakgrunnslyset med disse.
  • Plasser belysningen sånn at det lyser indirekte (gjerne i en krok og opp etter veggen, eller bak møbler), og det trenger ikke å erstatte belysningen du allerede har i boligen.
  • Sørg for at lysforholdene i boligen er optimale hele døgnet, med effektiv solskjerming på dagtid, og skjerming av innsyn på kveldstid. Nøytrale farger på gardiner, lameller eller annen solskjerming gjør at du kan variere mer med pyntegjenstander og veggfarger. Ler mer om automatisering av våre produkter her.
Sober fargepalett med innslag av grønt – både i form av grønne planter og farget sofa. Persiennene gir en avslappet stemning til rommet med dempet lysinnslipp.

Det er viktig å merke seg at å velge bærekraftige alternativer ikke betyr at man må ofre estetikk eller komfort. Det er mulig å skape et vakkert og funksjonelt hjem mens man tar hensyn til miljø og bærekraft. Bærekraft handler ikke kun om miljøet, men også økonomi og sosialt ansvar. Så det å velge et bærekraftig alternativ kan være et langsiktig og lønnsomt valg.

Har du sjekket ut vårt utvalg av innvendig solskjerming?

Dette skrev vi om interiørtrender i året som var: Interiørtrender for 2022

Motoriserte plisségardiner tilbyr en uslåelig grad av komfort, spesielt for de som enten har mange vindusprodukter som må betjenes samtidig eller har vindusløsninger som er vanskelige å nå. Denne innovative løsningen er ikke bare praktisk, men den tilfører også en inviterende og behagelig atmosfære til ethvert rom
Persienner er en klassisk og tidløs solskjerming som hjelper til med å skape den atmosfæren du ønsker. Du kan selv justere persiennen og velge hvor mye lys som skal komme inn på rommet. Med vårt utvalg av innvendige persienner kan du velge den stilen og fargene du selv ønsker.
Lamellgardiner er vertikalhengte lameller, som gjør dem godt egnet for skåvindu, samt store og høye vindusflater. Denne gardinløsningen er populær både hjemme og som innsynskjerming på kontor. En luftig og dekorativ løsning med mulighet for å justere for lys og innsikt.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat