Fasadeprodukter logo
Kvinne i sofaen, zapper på TVn

Manglende privatliv – eller bare ønske om å mørklegge hjemmet?

Hun hadde sunket ned i sofaen for et par timer siden. Og her satt hun fortsatt og drakk cola mens hun så på dagens fjerde avsnitt av Side om side. Hun skiftet stilling og snudde seg litt for å lene armen i vinduskarmen, da hun syntes hun kjente at noen stirret henne i nakken.

Joda, da hun snudde hodet så hun ham – sin festlige nabo, stå i stuevinduet og glise og kikke på henne. Han løftet opp hånden og vinket og før hun rakk å reagere så hun at han knipset et bilde av henne. Hun bannet litt inni seg og ventet på lyden som kom til å komme fra mobilen hennes hvert øyeblikk.

Ding! Snap-ikonet dukket opp på skjermen. Hun åpnet appen og så bildet av henne dukke opp, med et relativt overrasket uttrykk i ansiktet. Colaen i et godt grep i hånden og på TV-skjermen; en klein scene fra Side om side. Oppå Snap-bildet lyste teksten: «På tide å bytte kanal nå kanskje? 🤓»

«På tide å bytte nabo», tenkte hun.

Det var tredje gangen denne uken. Åh hvor hun kunne ønske at hun hadde en rullegardin.

brune rullegardiner i stue
Rullegardiner stopper både innsyn og lys – og kan samtidig være et fint tillegg til interiøret.

Ikke bytt nabo – gjør noe med innsynet i stedet!

Det er ikke i alle tilfeller solen du ønsker å skjerme når du kjøper solskjerming. Noen ganger er det rett og slett livet ditt du ønsker å skjerme.

Med rullgardin får du en clean innsynsskjerming som ikke trenger å forstyrre interiøret og stilen du ønsker i hjemmet ditt. I tillegg får du løsninger som slipper inn lyset i rommet, men skjermer for innsyn samtidig. På vinteren kan det føles litt ok å få inn det lille lyset som er å oppdrive, så velger du en duk du kan se gjennom og som slipper inn dagslyset, får du både i pose og sekk. Ønsker du å i tillegg kunne skjerme for lys, men bare av og til, går det an å kombinere gullgardinen med deilig tunger velour-gardiner for eksempel.

Rullgardin og mørklegging

Dersom du ønsker rullgardin som mørklegger rommet kan det være lurt å kjøpe rullgardin på skinne. Skinnen på hver side av duken sikrer at det ikke kommer inn så mye lysforurensing på sidene av vinduet og er derfor en av de beste løsningene dersom du ønsker et nesten helt mørklagt rom. Rullegardinen gjør i tillegg veldig lite av seg, rent estetisk, både på grunn av den rene, glatte dukflaten og da du kan velge duk i et stoff som passer fargen i rommet.

Detaljebilde av rullegardin
Du kan velge mellom mange betjeningsmuligheter på rullegardinen.

Enkel å betjene

Du får rullegardinen med flere betjeningsmuligheter. Om du synes at det er helt fint å bruke kroppen, er det en enkel sak å strekke ut hånden og trekke i en snor for å justere – eller installere en gardin med SoftRise-justering som fungerer ved at du dytter eller trekker gardinen trinnløst og lett opp og ned med hånden. Og om du ønsker, kan du få gleden av å bare trykke på en knapp og la duken dekke vinduet når du merker naboens blikk i nakken.

Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat