Med pergola som hovedelement i utestuen nytes utsikten mye mer og mye bedre!

Marit og Steinar elsker utsikten, men ville nyte den uten verken sjenerende solblending, badstuetemperaturer, vind, innsyn m.m. Les grepene de tok.

Hos Steinar og Marit i Drøbak har de solskjerming i nærsagt alle rom i den flotte leiligheten med den flotte utsikten og de gode solforholdene. Her skal vi se nærmere på uteområdet, som med en pergola, markise, vindskjerming og terrassevarmer, nå danner en pen og funksjonell utestue som brukes fra tidlig vår til sen høst.

Steinar og Marit nyter utsikten i skyggen uten den blendende solen utenfor men likevel i behagelig varme fra terrassevarmeren.

Hvorfor pergola?

Pergolaen av type Pergolino 3600 har en solid konstruksjon med ben som festes mot gulvet og som dermed gir et definert uterom. Den vanntette og sterke takduken kan stoppes hvor som helst slik at den som ønsker sol og den som ønsker skygge begge kan få dette samtidig. Pergolino dekker de fleste og viktigste solskjermingsbehov som fjerning av sjenerende solblending, svalere/behageligere temperatur, men også varmere «lunig» om kvelden. Med mye utemøbler og puter er det også en stor fordel at dette kan stå ute når det regner.

Hvorfor vindskjerming
(samt solskjermingseffekten denne gir)?

Vindskjermingen i front av Pergolinoen fjerner vind men gir likevel godt utsyn gjennom den perforerte screen-duken. I tillegg gir den god solskjerming også i lav kveldsol. Den gir dessuten redusert innsyn.

Den uttrekkbare vindskjermingen, type Siro, til høyre i bilde under har en markiseduk som helt hindrer innsyn, i tillegg til sine gode vind- og solskjermingsegenskaper.

Vi slår det fast, dette er Mekka for solskjermingsentusiaster! Flere ulike produkter som til sammen gir mulighet for regulering av temperatur og skygge, samt vind- og innsynsskjerming og mye mer.

Hvorfor markise, og akkurat denne?

Først var det ikke markise, men da paret erfarte at denne plassen med den komfortable utesalongen ble mye brukt kontaktet de Fasadeprodukters representant i Drøbak, Arild karlsen, for å få løst solskjermingsbehovene.  Utfordringen med vanlige markiser her er at de ikke har mulighet for langt nok utfall kombinert med smal bredde. Valget falt da på Fasadeprodukters modell Elegant med kryssarmer med mulighet for god vinkling. Dermed fikk de god solskjerming, også ved lav kveldsol, og regnbeskyttelse selv for møblene og putene lengst ut.

Her kan man virkelig nyte den luftige sjøutsikten, komfortabelt og uten bekymringer for regn verken for mennesker eller møblene ytterst ut.

Hvorfor terrassevarmer?

Ordet sier det meste selv. Mer interessant er «følge-gleden» en god terrassevarmer, med kortbølgeteknologi som med de ufarlige varmestrålene varmer menneskene uten påvirkning av vind, gir.  Før terrassevarmeren var det ikke uvanlig at gjestene trakk inn på kvelden og den gode utestemningen dermed ble borte at selskapet brøt opp tidligere (for tidlig).

Med terrassevarmer i gode venners lag er erfaringen nå at den gode utestemningen varer til langt på kveld/natt i den behagelige varmen terrassevarmeren gir.

I hverdagen er hovedfordelen at den trivelige utesesongen forlenges vesentlig l begge ender for tidlig vår og sen høst med en terrassevarmer.

I neste artikkel skal det handle om solskjermingen Marit og Steinar valgte i stuen, på kjøkkenet, på badet, på soverommet og for hjemmekontoret.

Ønsker du en solid og luksuriøs uteplass, er det Fasade Pergolino du skal velge
Nyt de deilige kveldene i gode venners lag. Hvis det begynner å blåse litt trenger dere ikke flytte inn.
Denne terrassevarmeren er vanntett og gir effektiv og øyeblikkelig varme. Utstyrt med fjernkontroll og mulighet for app-styring.
Ikke utsett gleden, utsett betalingen!

4 mnd. betalingsutsettelse fra levering, kr 275,-. Spør vår konsulent. Eksempel på handlekonto med kredittkort etter bet. fri periode: Eff. rente 30,4 %, kr 20.000,- o/12 mnd, kostnad kr 3.022,- totalt kr 23.022,-

Vi er anbefalt av
Huseiernes Landsforbund