Kvinne måler husfasade

«Men neste år skal jeg være forberedt på sommeren…»

Det står nok igjen noe jobb i hage og hus til neste sommer også, men du kan i hvert fall sørge for å ha solskjerming på plass til vårsola steker igjen.

Vi nordmenn er et folkeslag av oppussere og hagestellere, og hver sommer kan fortone seg som et nytt kapittel i jobben med å gjøre huset, terrassen, verandaen og hagen klar til neste sommer. Men så kommer neste sommer, og vi finner nye prosjekter.

En gjenganger i serien om ting som «skulle vært gjort, men kanskje må det blir neste sommer» er å få gjort noe med solforholdene. Vi både lengter etter og tilber sola, men når den først kommer for fullt i sommerhalvåret, kan det noen ganger bli litt mye. Det merker du spesielt innendørs bak store sør- og vestvendte vinduer, fra våren kommer til utpå høsten. Og ute på terrassen kan de varmeste sommerdagene bli et sted mellom ubehagelige og direkte helsefarlige.

Vegghengt markise over plattingen i hagen
Bestill solskjermingen i god tid så du har den der når sommeren slår til.

Kortere ventetid og lavere priser

Derfor er vårt enkle tips: Ikke bestill solskjerming akkurat i det du får bruk for det. Da er det høysesong for bestilling, og du må regne med å vente litt lengre. Bestiller du derimot på høsten, er leveringstida kortere. Hvis du følger med på kampanjer vil du også oppleve svært hyggelige priser og unngå en eventuell prisøkning i året som kommer.

Les også: Huskelisten til sommerens husfiks

Solskjerming for tre sesonger

Utvendig solskjerming er ikke noe som kommer til nytte bare midt på varmeste sommeren. Selv om sola varmer noe mindre ute vår og høst, står den lavere på himmelen og skinner desto mer rett inn i vinduene dine. Derfor kan du oppleve at stua eller soverommet er ubehagelig varmt selv om det er under 20 grader ute.

Les mer: Utvendig solskjerming – hva skal du velge?

En stue uten solskjerming med forstyrrende sol
Uten solskjerming kan stua få høy innetemperatur.

Nyt høsten utendørs

En fin høst kan gi både stekende sol og kjølige kvelder. Husk at en god terrassemarkise eller pergola ikke bare skjermer vinduene for sol, det er også et supert utgangspunkt som tak på en utestue. En utestue får du ved å kombinere markise eller pergola med for eksempel screen som levegg. Leveggen vil skjerme for kald trekk. Har du i tillegg en god terrassevarmer, kan du nyte fine kvelder både vår og høst utendørs.

Les mer: Kommer høsten litt for fort?

Les mer: Forleng sesongen med terrassevarmer

Rullegardinen for deg som er opptatt av kvalitet. Ekstremt stabilt system og stor fleksibilitet i design. Dette er Rolls Roycen av rullegardiner.
Fasade Zip Screen, også kalt glidelåsscreen, er markedets mestselgende screen.
Svært robust utvendig persienne spesielt godt egnet til store vinduspartier og fasader.
Santander-logo
Ikke utsett gleden, utsett betalingen!

4 mnd. betalingsutsettelse fra levering, kr 275,-. Spør vår konsulent. Eksempel på handlekonto med kredittkort etter bet. fri periode: Eff. rente 30,4 %, kr 20.000,- o/12 mnd, kostnad kr 3.022,- totalt kr 23.022,-

Vi er anbefalt av
Huseiernes Landsforbund