Fasadeprodukter logo

Så enkelt rengjør du plisségardiner

Må plisségardiner vaskes? Og hvordan gjør jeg det? Du skal ikke trenge å vaske dukene, men når ulykken først har vært ute er det faktisk noen av dukene du kan vaske i badekaret. Men pass på - ikke alle tåler å bli senket ned i vann eller dusjes.

Den lave høstsolen som står på vinduene gjør oss oppmerksom på hvor skitne plisségardinene er blitt i løpet av våren og sommeren. Høsten innbyr til «redebygging» og muligheten til å ta tak i møkkete overflater – det beste er at det faktisk ikke tar så lang tid!

Barn på lekerom
Fingermerker fra klissete barnehender kan være en grunn til å faktisk vaske plisségardinene.

MÅ jeg vaske plisségardinene?

Tekstilene/dukene har blitt behandlet slik at de er anti-statiske og støv frastøtende. Regelmessig børsting skal være nok til å holde dem rene og du skal derfor ikke trenge å vaske gardinen. Men dersom ulykken har vært ute og du har sølt noe på duken, eller av andre grunner trenger en mer grundig rengjøring er det mulig å enten tørke av duken med klut, eller for mange duktyper, faktisk «bade» hele plisségardinen. Sistnevnte regjøringsmetode krever ikke annet arbeid fra deg enn at du klikker av gardinen fra skinnen, fyller badekaret, bader den og henger duken opp igjen.

Bad duken i badekaret!

De dukene som er markert med «washable» kan du bade i badekaret. Kort forklart trenger du bare å klikke av duken, bade den og klikke den på igjen.

 1. Dra opp plisséen/duetten
 2. Demontér produktet med en flat skrutrekker.
 3. Bruk et mildt vaskemiddel i vann som holder maks 30 grader Celsius.
 4. La produktet ligge i 15 minutter
 5. Etter 15 minutter kan du ta opp produktet og skylle det.
 6. OBS ta opp duette duker slik at vannet renner ut av cellene (hold de litt på skrå)
 7. Dra produktet sammen (som om produktet er dratt opp på vanlig måte). Press vannet ut.
 8. Montér produktet på plass igjen i fuktig tilstand
 9. La produktet stå i oppdratt posisjon i minst 12 timer. Ikke bruk strykejern!

 

Filmen viser rengjøring/vask av Duette duker. Blackout duker (de lystette) kan f.eks ikke vaskes.

Duker som må vaskes med klut

Står det «spongeable» på duken du har kjøpt er det kun mulig å tørke av duken med klut. Dette gjelder disse dukmodellene:

 • Trends
 • Oscuris Topar Titan
 • Transparent Metal FR
 • Crepe Metal FR
 • ALLE Duette® BlackOut

 

Lykke til med rengjøringen – og husk at du faktisk ikke MÅ vaske gardinene med mindre du har fått de ordentlig møkkete – lett og regelmessig støvtørring skal være nok til hverdags!

Vår doble plisségardin er virkelig den som topper listene blant våre interiørprodukter når det kommer til popularitet. Denne gardinen har raskt blitt en stor trend innen solskjerming og interiørdesign. Den unike kombinasjonen av to lag stoff gir ikke bare et mykt og varmt uttrykk, men også en moderne og elegant atmosfære.
Oppdag vår SmartCord plisségardin – den perfekte kombinasjonen av brukervennlighet og stil. Med sin enkle betjening og barnesikre design gir denne gardinen deg både trygghet og funksjonalitet. Enten du har små eller store vinduer med dimensjoner opptil 3 meter i bredde og høyde, vil SmartCord plisségardin være den ideelle løsningen for ditt hjem.
Motoriserte plisségardiner tilbyr en uslåelig grad av komfort, spesielt for de som enten har mange vindusprodukter som må betjenes samtidig eller har vindusløsninger som er vanskelige å nå. Denne innovative løsningen er ikke bare praktisk, men den tilfører også en inviterende og behagelig atmosfære til ethvert rom
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat