To damer på fjell

Slik ferierer du hjemme

Seks av ti nordmenn har de siste årene feriert i eget hjemland, og overraskende mange tar ferien hjemme. Her fire tips til en rolig hjemmeferie.

I årene før pandemien rammet oss i fjor kunne vi hver sommer lese at seks av ti nordmenn ferierer i Norge. Kanskje er det flere enn du tror? Og i fjor var det rekordmange som holdt seg hjemme i ferien, naturlig nok.

Grillfest

Staycation

Staycation er det «nynorske» ordet for den økende trenden med hjemmeferie. For mens det å være hjemme tidligere nesten var litt skambelagt, er hjemmeferie nå forbundet med den luksusen det er å finne roen uten å stresse rundt. Effekten av å kunne skryte av å ha vært på eksotiske steder blir mindre når «alle har vært over alt». I tillegg fikk vi for et par år siden det nye utrykket flyskam, og pandemien gjorde at det kanskje ikke er så fristende å reise langt uansett.

Så hva trenger du for å få en god hjemmeferie?

Dame ligger avslappet på uteplassen

1. Lær å slappe av

Å slappe av betyr ikke nødvendigvis å gjøre ingenting, men å frikoble hodet fra det stresset du forbinder med jobben ellers i året. Om du vil pusse opp uteplassen, planlegge en ny utestue eller legge beina høyt under terrassemarkisen, blir opp til deg.

Et par foran vindskjermingen i stua

2. Inviter venner

Har du en flott og lun utestue der du kan nyte sommerkveldene også når det blir litt kjølig, sørg for å gjøre det med folk du ellers har sett for lite til etter et år med restriksjoner på besøk og samvær. Med et tak over terrassen i form av terrassemarkise eller pergola og screen som levegg, ligger alt til rette for fine sommerkvelder med venner og naboer når samfunnet åpner opp igjen.

Solstoler foran en pergola

3. Invester i hjemmekos

Du sparer utrolig mye penger på å ikke dra på ferie. Hva med å investere noen av de pengene i det som skal til for å få den perfekte uteplassen? Slik vil du få glede av årets feriepenger i mange år framover.

Et selskap under markise med varmelamper
Sitt lengre ute med varmelampe.

4. Kos deg også etter ferien

Sannsynligvis er det enda viktigere å koble av i lune omgivelser utenom ferien, når jobben kverner i bakhodet og ungene skal ha hjelp med lekser og kjøring hit og dit. Har du en terrassevarmer under markisen eller i utestua, kan du gire ned på kveldstid i koselige og lune omgivelser selv på kjøligere kvelder vår og høst.

Fasade Zip Screen, også kalt glidelåsscreen, er markedets mestselgende screen.
Fasade Elegant er vår bestselgende terrassemarkise. Det er en solid, fleksibel og elegant terrassemarkise som gir ly og god solskjerming til din terrasse.
Topp moderne nyhet innen terrassemarkiser der det er gjort store investeringer i lekker design som samtidig tilfredsstiller våre svært høye krav til god kvalitet.
Ønsker du en solid og luksuriøs uteplass, er Fasade Pergolino et godt valg.
Denne terrassevarmeren er vanntett og gir effektiv og øyeblikkelig varme. Utstyrt med fjernkontroll og mulighet for app-styring.