Fasadeprodukter logo
Persienner brukt for å hindre innsyn i stue

Slik kan du hindre innsyn fra naboene

Om du skal hindre innsyn fra nabolaget så finnes det mange forskjellige løsninger for innsynskjerming på markedet, og du kan holde elegansen i stil med interiøret.

Store vinduer gir en god romfølelse og slipper inn masse dagslys. Likevel ønsker man naturligvis å redusere både lys og innsyn fra omgivelsene av og til. Det finnes flere løsninger på dette. Sånn at du kan bestemme helt selv, hvor mye av husets innside som skal deles med omverden. Og ikke minst på hvilket tidspunkt av dagen du ønsker å skjerme for innsyn.

Vårt mest solgte produkt for innsynsskjerming er doble plisségardiner. Fordelen med plisségardiner er at du selv velger hvor på vinduet du ønsker skjerming, da den kan justeres både fra topp og bunn. Når du vil ha fullt utsyn tar plisségardinen svært liten plass, når den er trukket sammen.

Plissegardiner i vindu som hindrer innsyn

Ulike behov for innsynsskjerming

Ulike hus, vinduer og mennesker har nødvendigvis også ulike preferanser for innsynsskjerming. Mange ønsker å beholde mest mulig dagslys og utsikt samtidig som de ønsker redusert innsyn. Noen vil ha et fullstendig mørklagt rom. Det finnes et hav av produkter som passer de forskjellige behovene.

Våre mest solgte produkter for innsynsskjerming:

Plisségardiner med funksjonen Up&Down lar deg skjerme for den delen av vinduet som du ønsker. Dermed kan du om du for eksempel, bor i andre etasje, skjerme for nederste del av vinduet, mens øverste del står åpent og slipper inn dagslys.

Screens er et produkt som monteres utvendig. Screens er en «perforert» duk, hvor størrelsen på hullene avgjør hvor mye dagslys om slipper inn og hvor mye duken reduserer innsyn. Jo mindre hull, jo bedre reduksjon av innsyn. Screens er derimot ikke anbefalt som innsynsskjerming på kveldstid. Når det er mørkt ute og lyst inne vil effekten reduseres vesentlig. Derfor velger mange en kombinasjon av screens og plissegardiner.

Utvendige persienner gir deg mulighet til å vinkle lamellene slik at de hindrer innsyn fra gata, samtidig som du slipper inn dagslys.

Uansett hvilket rom du ønsker å redusere innsyn på – så har vi løsningene som passer for deg. Fyll ut skjemaet, så sender vi ut en rådgiver for å gi deg all informasjon du trenger for å velge riktig skjerming. En befaring utføres alltid kostnadsfritt og uforpliktende.

5 tips for innsynsskjerming

  1. Bruk av plisségardiner som kan justeres både i øvre og nedre kan, er en fin og praktisk skjerming mot innsyn. Du kan velge å dekke for eksempel nedre del, og ha utsikt i øvre del, motsatt eller midt på. En absolutt favoritt.
  2. Bruk av persienner er en fin metode for å kunne slippe inn litt lys, ved å vri på lamellene vil du bestemme grad av lysinnslipp, samtidig som du kan hindre innsyn fra enkelte vinkler.
  3. Bruk rullgardin om du vil ha en rask og enkel måte å «stenge helt» for innsyn, da vil du heller ikke slippe inn sol.
  4. Lamellgardiner brukes ofte på møterom, men også i stuer, og litt høyere vindu, her kan du som på persienner, justere lameller, men da i en vertikal retning. Skaper ofte god stemning med lys og skygger. Egner seg godt på stue eller steder med store vindu.
  5. Har du glassrekkverk eller terrasse på utsiden av vinduet, kan man også vurdere å flytte skjermingen ut, ved å sette opp en levegg eller andre kreative løsninger.

Utendørs innsynsskjerming

Bor du tett i tett med naboen? I blokk eller rekkehus? Da kan utendørs innsynsskjerming være til stor hjelp for å ramme inn uteområdet ditt samtidig som du ivaretar privatlivet. På en terrasse eller uteplass kan du kombinere et tak over uteområdet med ulike former for vegger som gir god skjerming mot både sol og innsyn.

Screen og markise for i hindre innsyn på terrasse
En markise eller pergol kan kombineres med screen slik at du både hindrer innsyn og skjermer for sola

For å lage «tak» kan man sette opp:

  • Terrassemarkiser: Stilren solskjerming som gir deg muligheten til å ha samme markiseduk over terrassen som på husets andre markiser.
  • Pergola: Moderne og solid konstruksjon hvor du kan velge mellom ulike modeller fra, eksklusivt terrassetak til pergolaen som del av en vinterhage.

Med «vegger» på uteplassen kan du kombinere beskyttelse mot vind med innsynsskjerming. Velg mellom:

  • Levegg som dras ut når du har behov for det, mens duken ellers trekkes inn i en kassett som er fastmontert til veggen. Velg mellom et flere ulike farger, mønstre og grad av tetthet på duken.
  • Zip Screen levegg: Zip Screen er bestselgeren blant utvendig solskjerming til vinduer, men egner seg også godt som levegg på grunn av festesystemet som gjør at duken tåler mye vind. Den perforerte duken gjør at screens er effektivt mot sollys, samtidig som den slipper gjennom dagslys. I tillegg reduserer screensduken innsyn mot uteplassen.

 

Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat