Black Month

Utsikt fra vindu

Slik skjermer du for både sol og innsyn

Føles de store, flotte stuevinduene dine mer som utstillingsvinduer når naboene passerer i gata utenfor? Føler du at du må ta på t-skjorte på uteplassen om sommeren i tilfelle naboen skulle se deg?

Når du planlegger solskjerming for terrasse og vinduer, husk også at du kan slå to fluer i en smekk:

  • Skjerming mot sola
  • Innsynsskjerming
Flott uteplass med pergola og levegg av screen

Innsynsskjerming på uteplassen

På en terrasse eller uteplass kan du kombinere et tak over uteområdet med ulike former for vegger som skjermer for både vind og innsyn. Taket kan være:

Med «vegger» på uteplassen kan du kombinere beskyttelse mot vind med innsynsskjerming. Velg mellom:

  • Levegg som dras ut når du har behov for det, mens duken ellers trekkes inn i en kassett som er fastmontert til veggen. Velg mellom et flere ulike farger, mønstre og grad av tetthet på duken.
  • Zip Screen levegg: Zip Screen er bestselgeren blant utvendig solskjerming til vinduer, men egner seg også godt som levegg på grunn av festesystemet som gjør at duken tåler mye vind. Den perforerte duken gjør at screens er effektiv solskjerming, samtidig som den slipper gjennom dagslys. I tillegg reduserer screensduken innsyn mot uteplassen.*
Doble plisségardiner -også kalt Duette® kan justeres både fra topp og bunn!

Innsynsskjerming for vinduer

Det aller enkleste om du vil at ingen skal se inn, er selvsagt å bare trekke ned rullegardinen eller stenge persiennene helt. Men det finnes muligheter som gjør at du både kan skjerme for innsyn, beholde utsikten og slippe inn dagslys.

  • Plissegardiner (innvendig solskjerming) med funksjonen Up&Down lar deg skjerme for den delen av vinduet som du ønsker. Dermed kan du om du bor i andre etasje, skjerme for nederste del av vinduet, mens øverste del står åpent og slipper inn dagslys.
  • Screens (utvendig solskjerming) er en «perforert» duk, hvor størrelsen på hullene avgjør hvor mye dagslys om slipper inn og hvor mye duken reduserer innsyn. Jo mindre hull, jo bedre reduksjon av innsyn.* I tillegg er screens svært effektiv solskjerming.
  • Utvendige persienner: om du har utvendige persienner, kan du vinkle lamellene slik at de hindrer innsyn fra gata, mens du samtidig slipper inn dagslys.

* Effekten på innsyn fungerer aller best når det er lyst ute. Om det er mørkt ute og opplyst inne eller på uteplassen vil effekten på innsynskjerming av screens være mindre.

Doble Plisségardin har dobbel plissering, og er vår bestselgende plisségardin.
SmartCord plisségardin er en barnevennlig og lettvint plisségardin som også passer til store vinduer med bredde og høyde opptil 3 meter.
Fasade kassettmarkise gir rene linjer på husets fasade og er en ”slimline” boksmarkise med tidløst og elegant design.
Fasade 50 mm persienner blokkerer opptil 92 % av solens strålingsvarme. Klassisk og stilren skjerming av sollys, -varme og innsyn til huset.
Svært robust utvendig persienne spesielt godt egnet til store vinduspartier og fasader.