Fasadeprodukter logo

Slik velger du rett markise.

Her følger gode råd for å velge rett markise til din bolig

1. Befaring av huset

Det første du må tenke på er om markisen kan monteres på husveggen din eller i takfoten. Hvor høyt bør markisen sitte og er det mulig å åpne vinduer og verandadører etter at markisen er montert? Hvor bred skal den være over vinduet og døren slik at den gir tilstrekkelig beskyttelse mot sol og regn? Bestill gratis hjemmebesøk for å kontrollere at det er mulig å montere markiser på huset ditt. Selger tar de rette målene og viser deg prøver av ulike duker.

Terassemarkiser - fasadeprodukter AS

2. Montering og konstruksjon

Vi monterer markisen din. Markiser som selges i Norge må klare store temperaturforandringer, sur luft, sterk vind og mye fukt. Vi sikrer at konstruksjonen på din markise er tilpasset dine behov. For å beskytte markiserullen mot skittent nedfall, regn og snø kan vindusmarkiser monteres med kassett.

Elegant kasett terrassemarkise - Fasadeprodukter AS - detaljebilde 2

3. Velg en solid duk

Duken er markisens svake punkt og det som først må byttes ut. Dette skyldes først og fremst luftforurensninger. En solid markiseduk er vevd i 100 prosent akryl, som er den mest UV-sterke og fargesterke fiber på markedet. Lyse duker ser fortere skitten ut enn mørke. Alle våre duker består av minimum 290 g/m² (290-370) 100% gjennomfarget akryl. UV-beskyttelsen avhenger av farge. Jo mørkere farge, desto høyere er UV-beskyttelsen. Vil du se hvordan duken vil se ut i ulike miljøer? (gjelder våre duker med selvrensende effekt).

4. Motor og automatikk

Store terrassemarkiser selges for eksempel med motorstyring og fjernkontroll, og nå i det siste med app-styring.  På grunn av vær og vind bør du ikke la markisene stå ute om natten eller hvis du er bortreist. Hvis du glemmer det, kan du enkelt styre markisen ved hjelp av app´en på mobiltelefonen. Om du vil at markisen alltid skal være rullet ut når solen skinner kan du supplere med solautomatikk, det vil si en sensor som styrer slik at motoren ruller inn og ut markisen alt ettersom solen viser seg.

5. Sikring mot kraftig vind

Med en vindbeskytter kan man reise bort uten å bekymre seg for at markisen tar skade. En sensor gir varsel når vinden når en viss styrke og setter da i gang motoren som ruller inn markisen. Terrassemarkisen kan ofte tåle litt vind om man ikke ruller den ut mer en absolutt nødvendig. Dette kan du også styre fra din mobil.

Selskap under markise med varmelampe

6. Vedlikehold

Med hjelp av en børste og litt varmt vann med såpe i kan du vaske av markisen for hånd. Den ytterste halvmeteren med duk samt kappen bør vaskes en gang hvert år for å forebygge skade. Når skitten synes er den mye vanskeligere å få bort.

Alle markiser kan få jordslag hvis de blir utsatt for fukt. Derfor er det viktig at du ikke tar inn markisen mens den er våt etter regnvær.

Vi har et utvalg av markiseduker som har en «selvrensende» effekt, men de bør uansett rengjøres med jevne mellomrom. Over tid samler det seg opp pollen, veistøv og sur nedbør som gir grobunn for jordslag og grønske.

En trivelig uteplass med en tilpasset terrassemarkise øker brukstiden og forlenger sommeren for deg. Alt dette ser vi på sammen med deg og gir deg den beste løsningen som dekker ditt behov – helt uforpliktende og uten kostnad.

God sommer og nyt utelivet.

Fasade Elegant Kassett er en eksklusiv terrassemarkise til konkurransedyktig pris. Dette er en meget sterk og solid markise du vil kunne ha glede av i lang tid.
Fasade Elegant er vår bestselgende terrassemarkise. Det er en solid, fleksibel og elegant terrassemarkise som gir ly og god solskjerming til din terrasse.
Med en app har du enkel tilgang til alle dine solskjermingsprodukter via smarttelefonen! Det er slutt på den tiden da du måtte reise deg for å heve og senke markisene eller lete etter den forlagte fjernkontrollen.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat