Fasadeprodukter logo
Lyse grå Duette gardiner på fire stuevinduer med utsikt mot terrassen og hagen bak en gråblå sofa

Slik velger du solgardiner

Solgardiner eller innvendig solskjerming skal fungere som skjerming mot sol og innsyn. Samtidig er de en dekorativ del av interiøret. Hvilke solgardiner passer i ditt hjem?

Solgardiner, innvendig solskjerming, interiørgardiner – kjært barn har mange navn. De mange navnene reflekterer at disse gardinene har flere funksjoner. I tillegg til å være en viktig og dekorativ del av interiøret, skjermer de mot sola, de reduserer innsyn, og noen av de isolerer faktisk også ganske godt mot både vinterkulde og hissig sommersol.

Hva slags gardiner passer hos deg?

Valg av gardiner er en miks av smak og behag, ønske om stil og utseende og ikke minst funksjonalitet. Derfor må du selv avgjøre hva som er viktigst for deg. Vi kan gi deg noen tips på veien med noen artikler vi har skrevet. Sjekk de ulike typene gardiner i bildekarusellen under og les mer i artiklene under bildet.

Solgardiner til barnerommet

To stikkord for interiørgardiner på barnerommet:

  • Barn er enda mer enn oss voksne avhengige av mørke soverom for å sove godt
  • Nysgjerrige og uvørne barnehender gjør at sikre betjeningsløsninger er enda mer viktig på barnerom enn andre rom.

Les mer: Trygge gardiner til barnerommet

Solgardiner til soverommet

Selv om det gjelder barn spesielt mye, er de fleste av oss, uansett alder, avhengige av et mørkt soverom for best mulig søvn. Forklaringen på det er søvnhormonet melatonin. Vil du vite mer om det og hvilke gardiner som hjelper deg med mørkt soverom?

Kvinne får ikke sove fordi det er for lyst på soverommet.

Les mer: Vi trenger å ha det mørkt når vi skal sove

Hvordan velge farge på solgardiner?

Kjøper du nye gardiner og lar stua være som den er? Har du nettopp pusset opp eller malt om og trenger nye gardiner som matcher den nye stilen? Det å velge farge på gardinene som passer til omgivelsene handler mye om smak og behag, men noen tips og triks kan hjelpe deg på veien for å finne ut av hvilke typer farger som passer til hver andre.

Fargeprøver

Les mer:
Vi malte om stua, men hva med gardinene?
Bruk fargehjulet når du velger interiørgardiner.

Solgardiner som gir deg innsynsskjerming

På spesielt soverom og bad, men også i husets andre rom er det de færreste som liker å være «på utstilling» for naboene aller forbipasserende. Når det blir mørkt ute og du tenner lysene inne blir du veldig synlig fra utsiden uten innsynsskjerming.

Les mer: Slik skjermer du for sol og hindrer innsyn fra naboene.

Solgardiner som isolerer

Solskjerming er ikke bare et spørsmål om komfort, men også om økonomi. Effektiv solskjerming reduserer behovet for bruk av klimaanlegg og aircondition på sommeren. Blant innvendig solskjerming er Duette doble plissegardiner suverene på dette området med sin isolerende evne. Den samme isoleringen virker også andre veien på kalde vinterdager, ved at Duette reduserer kaldras fra vinduene og bidrar til mindre behov for oppvarming.

Burgunder Duette®-gardiner i fargerik stue

Les mer: Duette skjermer deg også mot vinterkulda

Hvilke solgardiner skal du velge?

Her kan du lese mer om de enkelte typer interiørgardiner, eller solgardiner om du vil. Blir plissegardiner, rullegardiner, persienner eller lameller ditt valg?

Vår doble plisségardin er virkelig den som topper listene blant våre interiørprodukter når det kommer til popularitet. Denne gardinen har raskt blitt en stor trend innen solskjerming og interiørdesign. Den unike kombinasjonen av to lag stoff gir ikke bare et mykt og varmt uttrykk, men også en moderne og elegant atmosfære.
Oppdag vår SmartCord plisségardin – den perfekte kombinasjonen av brukervennlighet og stil. Med sin enkle betjening og barnesikre design gir denne gardinen deg både trygghet og funksjonalitet. Enten du har små eller store vinduer med dimensjoner opptil 3 meter i bredde og høyde, vil SmartCord plisségardin være den ideelle løsningen for ditt hjem.
Motoriserte plisségardiner tilbyr en uslåelig grad av komfort, spesielt for de som enten har mange vindusprodukter som må betjenes samtidig eller har vindusløsninger som er vanskelige å nå. Denne innovative løsningen er ikke bare praktisk, men den tilfører også en inviterende og behagelig atmosfære til ethvert rom
Persienner er en klassisk og tidløs solskjerming som hjelper til med å skape den atmosfæren du ønsker. Du kan selv justere persiennen og velge hvor mye lys som skal komme inn på rommet. Med vårt utvalg av innvendige persienner kan du velge den stilen og fargene du selv ønsker.
Lamellgardiner er vertikalhengte lameller, som gjør dem godt egnet for skåvindu, samt store og høye vindusflater. Denne gardinløsningen er populær både hjemme og som innsynskjerming på kontor. En luftig og dekorativ løsning med mulighet for å justere for lys og innsikt.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat