Fasadeprodukter logo

Sommer på terrassen med «nye» bord

Kjenner du også at det kribler litt ekstra når sommervarmen stiger og kveldene er så lyse at du ikke klarer å legge deg? Sommeren er høysesong for prosjekter. 

Har du et DIY-prosjekt på gang i sommer? Da er du nok ikke alene for i ferien er kreativiteten på topp.

Sommer = kreativitet

Ferietid, lyse kvelder, lave skuldre og mindre stress er akkurat det som trigger kreativiteten. Når vi bryter opp i vante mønstre og er borte fra jobbhverdagen kommer de beste ideene. Ja, egentlig når vi gjør noe helt annet, det er da de geniale ideene kommer.

I en undersøkelse fra Cambridge University i USA ble det forsket på når og hvor amerikanske ledere fikk de beste ideene. Topp 3 viser at det er i situasjoner med lite krav og forventninger at ideene dukker opp. Se bare her:

  1. I dusjen
  2. I bilen
  3. I 2.ferieuke

Ferietid scorer høyt så det er bare å benytte sommeren. Har du noe gammelt i kjeller, garasje eller loft som kan få nytt liv? Ta deg en runde og se om du har noe du kan gi en omgang med pussepapir og maling før du kjøper noe nytt. Det er bra for både miljø og lommebok.

Les også saken huskelisten til sommerens husfiks om du har større prosjekter på gang eller bare trenger hjelp til å sortere og prioritere prosjektene.

 

Makeover

Vær kreativ og tenk nye muligheter med det du allerede har.

To sofabord hadde stått i stuen en stund, men passet ikke helt inn i interiøret. De var samtidig  for fine til å bare kvitte seg med. Behovet for nye bord på terrassen satte tankene i sving. Kan de gamle stuebordene bli til utebord?

Sofabordene fikk en enkel makeover og tåler nå både vind og vær ute på terrassen.

Slik ble resultatet! Stilrene bord som passer perfekt på terrassen.

 

Slik gjorde vi det:

Vi skrudde av bordplatene. Pusset lett over metallbeina og deretter tørket over med avfettingsmiddel. Deretter sprayet vi med spraymaling beregnet på metall. Ikke hopp over grunningen. Det er viktig for at fargen skal sitte. Ellers vil malingen skrapes lett av så fort man kommer borti bordbeina med noe skarpt.

Vi kjøpte to gulvflis beregnet på utebruk. Er du heldig passer den kanskje akkurat, men vi måtte kutte litt med vinkelsliper med diamantblad for at den skulle få riktig størrelse. Til slutt limte vi fast flisen til understellet med Tec7 i sort farge for minst mulig synlighet.

Slik ble sofabordene om til hardføre utebord som tåler all slags vær.

Hvordan vi har det rundt oss har stor betydning for om vi trives og vil tilbringe mye tid et sted. Les saken om hvordan du kan bygge en flott uteplass trinn for trinn. For har du en uteplass med markise og levegger har du en super plass å være kreativ og jobbe. Terrassen kan brukes til mer enn bare avslapping. Kanskje er det små grep du kan gjøre for å skape fine og funksjonelle omgivelser for deg selv og for å få en ekstra fin og kreativ sommer.

Fasade Elegant Kassett er en eksklusiv terrassemarkise til konkurransedyktig pris. Dette er en meget sterk og solid markise du vil kunne ha glede av i lang tid.
Fasade Elegant er vår bestselgende terrassemarkise. Det er en solid, fleksibel og elegant terrassemarkise som gir ly og god solskjerming til din terrasse.
Med våre vindskjermer har du muligheten til å skape din egen koselige favorittplass slik du selv vil ha det.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat