Fasadeprodukter logo

Sommervarme: Flyskam, pledd eller varmelampe?

Så fikk du endelig opp den markisen du har gledet deg til i flere år – og alt er tilrettelagt for at terrassen kan fungere som uterom og sommeren i Norge forlenges. For nå gjør det jo ikke noe at det regner. Dere kan jo sitte ute like vel. Du har bare glemt at det sommerregnet ofte kommer med lavere temperaturer ... For hvordan forsikrer du deg mot det norske sommerværet? Må du ta det flyet ned til Alicante?
Du husker hvor lett marken var å finne – og hvor godt det var med bare føtter mot sommergress.

Vi er ofte litt selektive med hukommelsen. Vi husker sommeren som varm. Full av bier og bare føtter i sommergress. Morgendugg mot bare bein når vi tar tidlige morgenturer og sol gjennom bladverk. Duft av syrin og varm asfalt og så timevis med hygge på terrassen. Og litt sommerregn er vel bare litt trivelig? I hvertfall når kroppen er varm og du har en markise som holder deg tørr. For du var vel varm i fjor? – og trenger vel egentlig ikke å tenke på verken flyskam, pledd eller varmelampe?

Kjølig i utgangspunktet – kaldere når det regner

På sydligere breddegrader holder du deg helt sikkert varm i regnet, men i Norge er ikke det alltid tilfelle at det sommerregnet er så hyggelig. Både i Syd-Europa og her følger ofte kaldere temperaturer med regnet. Det er jo ikke noe problem når det er hett ute i utgangspunktet. Det er imidlertid mindre koselig når temperaturen er lav, før det begynner å regne. Sånn som den ofte er i Norge. Men er du nødt til å ta turen til Alicante for å få ok temperatur sammen med sommerregnet? Det er vel verken økonomisk eller bærekraftig?

Ja, for det var jo varmt da vi satt ute I fjor, var det ikke?

Gjennomsnittstemperaturene i Norge

Uansett hvor du finner statistikken, ser du fort at vi ikke kan sammenliknes med f.eks Rhodos eller Alicante. De to sistnevnte har en gjennomsnittstemperatur på 25 og 23 grader i juni. I Oslo i juni er gjennomsnittstemperaturen 16 grader. I Molde er den 13 grader, i Alta 10 og i Kristiansand 14 grader. Dataene er samlet gjennom flere år.

To vennepar som hygger seg med middag under en markise med varmelampe under.
Sitt lengre ute og nyt kveldsstemningen med terrassevarmer.

Det finnes ikke dårlig vær…

Vi har jo lært oss at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær. Det kan du jo også overføre på uteplassen din. Har du skaffet deg markise eller pergola har du tatt det første skrittet og har mulighet til å fjerne regnet, men ikke kulden. Ønsker du å faktisk kunne nyte sommeren ordentlig, kan du ty til pledd og jakker – eller en varmelampe. Noe av det aller siste på markedet av varmelamper er dessuten klimavennlig ved at de ikke bruker energi på å varme opp luften rundt men varmer kun objektet lampen er rettet mot. Fantastisk.

Fasade kassettmarkise gir rene linjer på husets fasade og er en ”slimline” boksmarkise med tidløst og elegant design.
En paviljong som gir deg følelsen av luksus, samt en definert og trivelig uteplass. På solrike dager kan du nyte skyggen og duken beskytter deg mot sola.
Denne terrassevarmeren er vanntett og gir effektiv og øyeblikkelig varme. Utstyrt med fjernkontroll og mulighet for app-styring.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat