Fasadeprodukter
Tre ulike stuer

Stemte den? Vi ser tilbake på trendspådommen for 2020

I begynnelsen av 2020 tok vi et dypdykk i trendspådommene. Stemte de, når vi ser tilbake? 2020 ble jo ganske annerledes enn vi tenkte, med mye mer hjemmekontor og mindre reising enn vi på noen måte forestilte oss i starten av året.

Se trendspådommene for starten av 2020

Og det er faktisk en kjensgjerning at mange endte opp med å bruke en del penger på hus og hjem i 2020. Når ferieturen vi hadde tenkt å ta uteble var det jo plass i budsjettet til hus og hjem.

Tre ulike stuer og deres fargetoner
De varme, støvete og myke fargene som ble meldt i inngangen av 2020 har vi sett mye til, mens de litt kaldere mintfargene ikke helt har slått an.

Fargene

Trendekspertene meldte mye farger – også i tak og på listverk. Mange av de dype og varme fargene har vi faktisk også sett i år. De litt kjølige minttonene som ble meldt har imidlertid ikke dukket opp i så stor grad. De som analyserer interiør og trender tenker at mye av det kan skyldes nedstenging og Corona. Folk har havnet i en situasjon hvor de føler seg ensomme og kanskje usikre på fremtiden. De varme, beroligende og litt mykere fargene har derfor kanskje trukket oppmerksomheten mer enn de litt kjølige? Jordtoner, rust- og duse grønntoner har vi i hvertfall sett mye av gjennom året, så mye av Jotuns fargekart traff faktisk ganske rett.

Gjenbruk og bærekraftig

Varig og bærekraftig var virkelig i vinden i begynnelsen av 2020 – og det ser ikke ut som at bølgen av bevissthet når det gjelder miljøet dempet seg gjennom 2020. Det har heller kanskje blitt en selvfølge og en naturlig effekt av all tiden vi har tilbragt hjemme i året som har gått. Vi har kanskje ikke gått med paroler og demonstrert mot plast i havet i 2020, men vi har lært oss en del om-, brukt-, og snakket varmt om gjenbruk og holdbarhet.

Gjenbruk av sofa og spisestoler
Gamle møbler, håndverk og gjenbruk har vi sett en del av i 2020. Den trenden venter vi å se videre i 2021 også – i tillegg til blant annet bruk av tapeter og mønster.

Møblene

Flere trendanalytikere melder at vi i 2020 også så mer tilbake til historien når vi valgte møbler og interiør. Dette ikke bare på grunn av bevisstheten når det gjelder gjenbruk og miljø. Tiltrekningen til historiske møbler har rett og slett kommet fordi at vi føler at historien vår er litt viktig å ta vare på. I en ellers usikker tid kjenner vi trygghet i det som var. Vi setter pris på familiære bånd i antikviteter vi arver og kjenner verdien av godt, gammelt håndverk vi kjøper brukt. Håndverk som har tålt tidens tann og som vi tenker også kommer til å tåle litt fremover.

Fargepallett av 2021s rustne og duse farger
Jotuns sin fargepalett for 2021 heter rediscovered. Palletten inneholder populære farger fra tidligere år og har fokus på historie og «hjemmelighet».

Hva med 2021?

Paletten for 2021 ligger litt klar i det vi så i 2020. Jotun sin fargepalett for 2021 er f.eks full av «rediscovered» farger – farger som har vært populære før og som Jotun tenker vi vil gå til igjen. Og interiørguruer forteller om kunder som gjerne vil ha gamle tapeter i hjemmene sine – og møbler fra andre tider og gjerne fra andre sivilisasjoner…

Vi tenker du i hvertfall kan føle deg trygg på at farger gjelder – og at god kvalitet og håndverk fortsatt står sterkt – og så gleder oss til å etter hvert se hva 2021 byr på.

Vår doble plisségardin er virkelig den som topper listene blant våre interiørprodukter når det kommer til popularitet. Denne gardinen har raskt blitt en stor trend innen solskjerming og interiørdesign. Den unike kombinasjonen av to lag stoff gir ikke bare et mykt og varmt uttrykk, men også en moderne og elegant atmosfære.
Persienner er en klassisk og tidløs solskjerming som hjelper til med å skape den atmosfæren du ønsker. Du kan selv justere persiennen og velge hvor mye lys som skal komme inn på rommet. Med vårt utvalg av innvendige persienner kan du velge den stilen og fargene du selv ønsker.
Lamellgardiner er vertikalhengte lameller, som gjør dem godt egnet for skåvindu, samt store og høye vindusflater. Denne gardinløsningen er populær både hjemme og som innsynskjerming på kontor. En luftig og dekorativ løsning med mulighet for å justere for lys og innsikt.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat