Stemte den? Vi ser tilbake på trendspådommen for 2020

I begynnelsen av 2020 tok vi et dypdykk i trendspådommene. Stemte de, når vi ser tilbake? 2020 ble jo ganske annerledes enn vi tenkte, med mye mer hjemmekontor og mindre reising enn vi på noen måte forestilte oss i starten av året.

Se trendspådommene for starten av 2020

Og det er faktisk en kjensgjerning at mange endte opp med å bruke en del penger på hus og hjem i 2020. Når ferieturen vi hadde tenkt å ta uteble var det jo plass i budsjettet til hus og hjem.

De varme, støvete og myke fargene som ble meldt i inngangen av 2020 har vi sett mye til, mens de litt kaldere mintfargene ikke helt har slått an.

Fargene

Trendekspertene meldte mye farger – også i tak og på listverk. Mange av de dype og varme fargene har vi faktisk også sett i år. De litt kjølige minttonene som ble meldt har imidlertid ikke dukket opp i så stor grad. De som analyserer interiør og trender tenker at mye av det kan skyldes nedstenging og Corona. Folk har havnet i en situasjon hvor de føler seg ensomme og kanskje usikre på fremtiden. De varme, beroligende og litt mykere fargene har derfor kanskje trukket oppmerksomheten mer enn de litt kjølige? Jordtoner, rust- og duse grønntoner har vi i hvertfall sett mye av gjennom året, så mye av Jotuns fargekart traff faktisk ganske rett.

Gjenbruk og bærekraftig

Varig og bærekraftig var virkelig i vinden i begynnelsen av 2020 – og det ser ikke ut som at bølgen av bevissthet når det gjelder miljøet dempet seg gjennom 2020. Det har heller kanskje blitt en selvfølge og en naturlig effekt av all tiden vi har tilbragt hjemme i året som har gått. Vi har kanskje ikke gått med paroler og demonstrert mot plast i havet i 2020, men vi har lært oss en del om-, brukt-, og snakket varmt om gjenbruk og holdbarhet.

Gamle møbler, håndverk og gjenbruk har vi sett en del av i 2020. Den trenden venter vi å se videre i 2021 også – i tillegg til blant annet bruk av tapeter og mønster.

Møblene

Flere trendanalytikere melder at vi i 2020 også så mer tilbake til historien når vi valgte møbler og interiør. Dette ikke bare på grunn av bevisstheten når det gjelder gjenbruk og miljø. Tiltrekningen til historiske møbler har rett og slett kommet fordi at vi føler at historien vår er litt viktig å ta vare på. I en ellers usikker tid kjenner vi trygghet i det som var. Vi setter pris på familiære bånd i antikviteter vi arver og kjenner verdien av godt, gammelt håndverk vi kjøper brukt. Håndverk som har tålt tidens tann og som vi tenker også kommer til å tåle litt fremover.

Jotuns sin fargepalett for 2021 heter rediscovered. Palletten inneholder populære farger fra tidligere år og har fokus på historie og “hjemmelighet”.

Hva med 2021?

Paletten for 2021 ligger litt klar i det vi så i 2020. Jotun sin fargepalett for 2021 er f.eks full av «rediscovered» farger – farger som har vært populære før og som Jotun tenker vi vil gå til igjen. Og interiørguruer forteller om kunder som gjerne vil ha gamle tapeter i hjemmene sine – og møbler fra andre tider og gjerne fra andre sivilisasjoner…

Vi tenker du i hvertfall kan føle deg trygg på at farger gjelder – og at god kvalitet og håndverk fortsatt står sterkt – og så gleder oss til å etter hvert se hva 2021 byr på.

Duette® Plisségardin har dobbel plissering, og er vår bestselgende plisségardin.
Aluminiumspersiennene er produsert i brennlakkert aluminium som gir en UV-bestandig overflate som ikke blekner i solen.
Lamellgardiner er et opplagt valg til både hjemmet og kontoret. Med et luftig, rent og moderne utseende gis lameller en optimal mulighet for å justere lys og innsikt.
Vi har gleden av å presentere vår nye markisedukkolleksjon med over 160 duker! Her skulle det være noe for enhver smak.
Ikke utsett gleden, utsett betalingen!

4 mnd. betalingsutsettelse fra levering, kr 275,-. Spør vår konsulent. Eksempel på handlekonto med kredittkort etter bet. fri periode: Eff. rente 30,4 %, kr 20.000,- o/12 mnd, kostnad kr 3.022,- totalt kr 23.022,-

Vi er anbefalt av
Huseiernes Landsforbund