Slik fikk han større leilighet ved å bruke terrassen som rom

Espen Brunvoll ønsket seg en større stue i toppleiligheten sin i Molde. Istedenfor å kjøpe ny bolig utvidet han leiligheten med et uterom på terrassen.
Espen utvidet leiligheten med et nytt rom på terrassen Uterom ved hjelp av solskjerming

Uterom ved hjelp av solskjerming

– Vi fikk rett og slett et uterom vi kunne bruke i store deler av året, forteller Espen om løsningen de endte opp med.

Løsningen ble en stor og solid markise som skjermer godt for vind og vær. I tillegg installerte Espen varmelamper og en levegg i enden av terrassen.

Med den store markisen ble det enda lettere å nyte utsikten fra terrassen.

– Markisen tar jo også av for solen ift innemiljøet i stuen når solen står på, fortsetter Espen.

I vinduene i stuen er det ellers plissegardiner i vinduene som skaper lunhet i rommet og skjermer for innsyn – kanskje spesielt om kvelden­. Når plisségardinene ble brukt som solskjerming på dagtid begrenset familien jo samtidig utsynet og lyset inn.

– Med en markise på terrassen utenfor ble det skjermet for solen, samtidig som vi fikk mulighet til å nyte utsynet over hustakene i Byen.

Espen fikk et helt nytt uterom med solskjermingen på terrasen.

Leveggen

– Leveggen ønsket vi først og fremst for å skjerme for innsyn på terrassen, forteller Espen.

Naboene så rett inn på den åpne terrassen og det var derfor et poeng for Espen å gjøre uteplassen litt mer privat – uten å ta alt for mye utsikt. Leveggen han endte opp med gjorde plassen akkurat så privat han ønsket. I tillegg er veggen med på å gjøre uterommet enda lunere og mer behagelig i forhold til vind og vær. Bruk av levegg vil også forsterke følelsen av et koselig og intimt uterom og gjør det ofte lettere å skape soner man kan møblere terrassen rundt.

Den fine toppleiligheten ble enda bedre med et nytt uterom på terrassen.

Terrassevarmer

Terrassevarmeren ble kjøpt inn med tanke på å gjøre området så varmt og godt som mulig, slik at området kunne brukes selv når det var litt kjølig. Leveggen og markisen gjør at varmen holder seg der den skal i større grad, slik at du får utnyttet varmen maks der den trengs.

– Vi ble virkelig fornøyd med uterommet og fikk det ekstra rommet vi ønsket oss til leiligheten, avslutter Espen.

Vi har gleden av å presentere vår nye markisedukkolleksjon med over 160 duker! Her skulle det være noe for enhver smak.
Nyt de deilige kveldene i gode venners lag. Hvis det begynner å blåse litt trenger dere ikke flytte inn.
Denne terrassevarmeren er vanntett og gir effektiv og øyeblikkelig varme. Utstyrt med fjernkontroll og mulighet for app-styring.
Ikke utsett gleden, utsett betalingen!

4 mnd. betalingsutsettelse fra levering, kr 275,-. Spør vår konsulent. Eksempel på handlekonto med kredittkort etter bet. fri periode: Eff. rente 30,4 %, kr 20.000,- o/12 mnd, kostnad kr 3.022,- totalt kr 23.022,-

Vi er anbefalt av
Huseiernes Landsforbund