Fasadeprodukter logo

Utvendig solskjerming – hva skal du velge?

Vårsolen varmer og vi drømmer om sommer og utetid. Nå er det lurt å tenke på solskjerming, men hva skal du velge? Vi gir deg oversikten.

Utvendig solskjerming kommer i mange former og gjør inneklimaet mye bedre. I tillegg kan den forlenge sommersesongen ute. Før det blir for varmt – og før sol- og sommersesongen begynner på ordentlig er det lurt å begynne planleggingen. Her får du en liten oversikt over hva du bør velge hvor i huset.

Vårsolen varmer og vi ser frem til å trekke ut i sommerhalvåret. Samtidig minner vårsolen oss fort om hvor varmt det kan bli på innsiden av åpne vindusflater. Det er nå det er lurt å tenke på solskjerming, men hva skal du velge?

Katt som hviler på puff foran vindu med lyse gardiner
Det er vår og stuen bades i sol – det er deilig med masse lys inn vinduet, men noen ganger kan det bli litt for mye av både lys og varme og behovet for solskjerming melder seg.

Screens

Solskjermingen fungerer som en kraftig rullgardin. Den gir deg behagelig temperatur inne – uten at du miste utsikten! Den perforert duken gjør at du faktisk kan nyte utsikten igjennom. Samtidig tar den det meste av solen og inntil 90% av varmeinnslippet gjennom vinduene.. Duken er dessuten lett å holde ren med svamp og vann.

Screens på vinduer
Screens passer godt både på hytta og hjemme.

Les flere detaljer om screenduken.

Screensene er moderne og stilrene, kommer i flere farger og gir huset et stilfullt uttrykk. Et stort pluss er at denne solskjermingen er meget robust og passer spesielt godt på vind- og værutsatte plasser.

Utestue med zipscreen og pergola. Varmelamper og sittegruppe.
Lun uteplass – Zip-Screen trukket helt ned, men familien har fortsatt den flotte utsikten.

Markiser

Markiser er en god løsningen når du har flere behov som skal dekkes. Denne utvendige solskjermingen er perfekt for de vinduene – og dørene, hvor du har en uteplass utenfor som du gjerne skulle hatt tak eller solskjerming over. I tillegg fungerer markisen fint som ly for trekk og lett regn. Slik trenger ikke dårlig vær eller uventede regnbyger ødelegge for utekosen. Markisen må imidlertid tas inn om det blåser mye. Duken kan heller ikke være kjørt ut hvis det snør. Løsningen på værutfordringene kan være værsensorer som tar markisen inn og ut for deg.

Ellers en pergola eller pergolino en løsning. Begge er kort forklart en fastmontert markise. Disse tåler hardt vær i større grad og gir deg et mer permanent og definert uterom på terrassen.

Les også: Pergolinoen løste vindufordringen

Markise i stor størrelse. God plass til sittegruppe under markisen.

Markisen gir deg både en skyggefull og lun uteplass, og skjermer for sol og varme inne.

Kurvmarkiser er også en type markiser som gir god skjerming for innsyn.

Persienner

Persienner er den beste solskjermingen med tanke på senking av innendørs temperatur. Vinklene på lamellene justeres etter solen (enten manuelt eller automatisk), slik at du kan ha godt utsyn og samtidig skjerme for over 90% av solvarmen, selv med lamellene vinklet halvåpne!

Persienner integreres lett i husets fasade – når de ikke er i bruk er de skjult i kassetter som kan tilpasses husets farge.

På værutsatte steder er den mest robuste, 80mm-varianten, er sikkert valg. Med styreskinner tåler persiennene det meste av norske værforhold.

Les også: Hytta fikk lenger sommer og et bedre inneklima

Persienner utendørs kan lett integreres i husfasaden
Persiennene glir fint inn i fasaden ellers på huset og passer ypperlig til værutsatte steder.

Trenger du hjelp til å finne beste løsning for deg? Vi kommer hjem på gratis befaring! Ta kontakt.

Zip screens er den ultimate løsningen for værutsatte områder. Disse solskjermene har en unik glidelåsdesign som gjør dem ekstremt solide og robuste, i motsetning til vanlige screens. Med skinner på hver side og en smart «glidelås» mellom duken og skinnene, blir duken sikkert låst på plass. Dette hindrer vinden fra å rive i duken, og gjør zip screens ideelle for steder med mye vind.
Den tradisjonelle screen solskjermingen vi alle kjenner. Med tung bunnlist og kraftige styreskinner er dette en solid solskjerming med tidløst og elegant design.
Fasade Elegant er vår bestselgende terrassemarkise. Det er en solid, fleksibel og elegant terrassemarkise som gir ly og god solskjerming til din terrasse.
Svært robust utvendig persienne spesielt godt egnet til store vinduspartier og fasader.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat