Utvendig solskjerming: Hvilke egenskaper er viktige for deg?

Det er mange ulike produkter innenfor kategorien utvendig solskjerming. I denne artikkelen går vi gjennom egenskapene til de ulike typene, slik at du får en solskjermingsløsning som passer deg, din smak og din bolig perfekt!

Vi i Fasadeprodukter fører flere ulike typer solskjerming. Det kan være vanskelig å navigere i jungelen av ulike produkter der ute. Nå som sommersesongen nærmer seg med stormskritt er det i all hovedsak Utvendig solskjerming som gjelder. Disse løsningene blokkerer sollyset før det treffer vindusflaten og kan dermed hindre nesten all varmeenergien i å entre din bolig!

“Jeg vil ha det så mørkt og kjølig som mulig”

For de aller fleste vil dette være en av de absolutte hovedgrunnene til å installere utvendig solskjerming. Dette gjelder spesielt hvis du hør sør- eller vestvendte vinduer eller ønsker å ha en kjølig temperatur på soverommet om sommeren. 

Utvendige persienner er den beste løsningen med tanke på senking av innendørs temperatur. Vinklene på lamellene justeres etter solen (enten manuelt eller automatisk), slik at du kan ha godt utsyn og samtidig skjerme for over 90% av solvarmen, selv med åpne lameller!

Utvendig persienner
Når det gjelder blokkering av varmenergi er utvendige persienner uslåelige. Disse kan hindre over 90% av sollyset i å komme inn.

Når det gjelder blokkering av varmenergi er utvendige persienner uslåelige. Disse kan hindre over 90% av sollyset i å komme inn.

“Jeg vil også ha med uteplassen”

Hvis du i tillegg til å hindre solen i å komme inn i huset ønsker å forbedre utemiljøet vil en god terrassemarkise være tingen. Denne utvendige solskjermingen er perfekt for vinduene – og dørene, hvor du har en uteplass utenfor som du gjerne skulle hatt tak eller solskjerming over. Markisen fungerer fint som ly for trekk og yr, i tillegg til at den fungerer som solskjerming.

 

“Jeg ønsker fortsatt å se ut”

Screens  gir deg behagelig temperatur inne – uten at du mister utsikten! Screens er laget av en perforert duk som tar det meste av solen og varmen, samtidig som du ser godt utover. Den visuelle effekten er kun et lite dempende «slør» over utsikten gjennom vinduet, likevel reduserer screen ubehagelig varmeinnslipp med tilnærmet lik effekt som utvendige persienner.

Automatiske screens - tilpasset utvendig solskjerming
Screens ivaretar utsynet, samtidig som varmenergien og det ubehagelige skarpe lyset fra sola blir blokkert.

Med miniscreens kan du også få screens på små vinduer.

“Jeg er bekymret for innsynet”

Mange er bekymret for innsyn gjennom vinduene, og lurer på hvilke løsninger de kan benytte seg av for å minimere dette. Screens vil effektivt hindre noen i å se hva som skjer inne i huset. Det vil likevel være mulig å oppfatte bevegelse og store lysforskjeller inne i boligen. For best blokkering av innsyn anbefaler vi persienner med lamellene nede.

Kurvmarkiser er også en type markiser som gir god skjerming for innsyn.

Fasade Zip Screen, også kalt glidelåsscreen, er markedets mestselgende screen.
Fasade Elegant Kassett er en eksklusiv terrassemarkise til konkurransedyktig pris. Dette er en meget sterk og solid markise du vil kunne ha glede av i lang tid.
Fasade Elegant er vår bestselgende terrassemarkise. Det er en solid, fleksibel og elegant terrassemarkise som gir ly og god solskjerming til din terrasse.
Svært robust utvendig persienne spesielt godt egnet til store vinduspartier og fasader.