Fasadeprodukter

Våre råd for varige interiørvalg

Vasen så var så inn i fjor er plutselig ikke så veldig trendy lenger – og tar du feil, eller virker de hvite veggene dine rett og slett litt utdatert? Man kan lett føle på at man detter ut med tanke på hva som er trendy og «inn» på design- og interiørfronten. Vi gir deg tipsene til hvordan du tar varige interiørvalg.

Grått og hvitt er på vei ut i følge trendekspertene. Men: trenden nå er å ikke følge trender.

Trenden generelt

I noen tiår nå har samfunnet vært preget av en «bruk-og-kast-mentalitet». Den siste tidens fokus på bærekraftighet i forhold til forbruk og hvordan vi lever har også gjort noe med hva som er «in» på design- og interiørfronten.

Det er ikke lenger om å gjøre å kaste seg på de siste trendene. Derfor er trenden faktisk, interessant nok å ta de interiørvalgene som er varige – og å velge de designene og materialene som holder lenge. Et valg som jo faktisk er med og løfter verden generelt.

Hvilke design holder seg?

Gjennom årene er det en del designere og produkter som har vist seg å bli klassikere. Produkter som blir tatt frem igjen og igjen – uansett siste trend. Bo Bedre gjorde for en tid tilbake en liten oversikt over gamle designklassikere som fortsatt lever i beste velgående. Sjekk her. Gjennomgående ser du både særegenhet og enkelheten. Få av produktene er veldig «skrikende», men har like vel en tydelig form og et godt design. Og en selvfølge er kanskje at de fleste av dem er både funksjonelle og praktiske?

De klassiske stolene fra Arne Jacobsen
Har holdt seg lenge: Klassisk design fra produsenten Ittala

Hvilke fargevalg holder seg?

Når det gjelder valg av farger i hjemmet er det mye som er akseptert. Tar du fargevalget ditt helt ut og virkelig står for din egen smak er det mye som kan fungere over lang tid.

Farger i interiøret er også noe som endrer seg veldig sakte. Heldekkende hvitt har f.eks vært inn og akseptert i 10-15 år, før det nå faktisk blir sett på som litt «ut». Gråtoner har hatt en nesten like lang «glanstid» og begynner kanskje også å bli litt «ut» i følge ekspertene. Interiørtrendene går nå mer mot farger: blåfarger, brun og rødt. Men hvilke fargevalg holder seg? Vårt råd er å ikke gå for det mest ekstreme i trenden. Og ikke minst – velg farger DU er komfortabel med.

Grønnfarger fra Jotun sitt 2019-fargekart

Er du glad i en farge – ikke velg de mest «skrikende» tonene – de blir du fort lei. Tenk også på at du kan bruke fargen på vegg og solskjerming til å fremheve de varige møblene og interiørdetaljene dine. Det er derfor en tanke å ikke ha en alt for prangende tapet eller sterk farge på veggen.

La omgivelsene fremheve vasen eller stolen du er så glad i!

Hvordan fremheve de varige designvalgene?

Har du et produkt du ønsker å fremheve i hjemmet ditt er komplementærfargen – eller den motsatte fargen til produktet en idé. Velg litt duse/grå nyanser av fargen, så går du ikke lei så fort. Ønsker du å fremheve den flotte designlysestaken eller stolen i skinn er mørke nyanser som går mot sort også en tanke. Sort får nemlig andre farger til å «poppe».

Sorte plisségardiner kan få interiørdetaljene dine til å «poppe» mer.

Vil du bruke farger i interiøret, men er redd for å gå lei? Velg en litt dus fargenyanse som f.eks går litt mot grått – det føles oftere litt mildere og er lettere å ikke gå lei over tid. Frem for alt – velg fargene du liker – og som du kan kjenne at du kan leve med lenge. Les fargetips fra Jotuns fargeekspert her.

Farger og solskjerming

I Norge ligger vi høyt opp på listen ift å ta de safe valgene på solskjerming. I større grad en landene sørover i Europa velger vi f.eks hvite plisségardiner. Og det er på mange måter kanskje ikke så dumt ift varighet? Velger vi hvite plisségardiner vil de stå bedre til listverk som ofte er – hvitt. Ønsker du å ta et varig valg – velg solskjerming som står til veggfarge eller lister i hjemmet ditt!

Vår doble plisségardin er virkelig den som topper listene blant våre interiørprodukter når det kommer til popularitet. Denne gardinen har raskt blitt en stor trend innen solskjerming og interiørdesign. Den unike kombinasjonen av to lag stoff gir ikke bare et mykt og varmt uttrykk, men også en moderne og elegant atmosfære.
Lamellgardiner er vertikalhengte lameller, som gjør dem godt egnet for skåvindu, samt store og høye vindusflater. Denne gardinløsningen er populær både hjemme og som innsynskjerming på kontor. En luftig og dekorativ løsning med mulighet for å justere for lys og innsikt.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat