Black Month

Vi malte om spisestua – men hva med gardinene?

Etter ti år med den samme gråbeige, litt slitte fargen på panelveggene i spisestua, er det på tide på ny inspirasjon, nye farger og nye gardiner.

Forandring fryder, men det koster også penger å pusse opp. Har du gammeldags innvendig kledning i tre på veggene, er likevel det å male om og skifte gardiner en ganske rimelig form for «total makeover» av spisestua eller andre rom. Og med et fargekart fra byggevarebutikken og designverktøyet til Fasadeprodukter, er det bare fantasien som setter grenser.

Hva slags farge skal veggene ha?

Om du ikke har tenkt å kjøpe nye møbler, bør du ta utgangspunkt i stilen og fargene på disse. I vårt tilfelle har vi en spisestue med møbler i varme farger som spisebord i eik, en kurvstol og brunbeisede spisestoler. Siden vi hadde hatt ti år med vegger i en lysere jordfarge, gikk vi for litt mer kontraster. Det er mye inspirasjon å hente fra fargelære, hvor kortversjonen er: en god match til varme jordfarger, er «kalde» farger i blå- eller grønntoner. Dermed ble det blå vegger, nærmere bestemt fargen «Blåtind».

Les mer: Bruk fargehjulet når du velger interiørgardiner

Designverktøyet viser hvordan lys blå persienner og beige plissegardiner står til den blå veggen.

Gardiner som matcher veggen

Fasadeprodukters interiørgardiner kommer i et stort utvalg ulike farger, mønstre og stiler, og med ulike funksjoner; alt fra transparente til lystette stoffer, og brannhemmende, fuktsikre og antistatiske materialer. I Designverktøyet kan du selv se hvordan de ulike produktene vil ta seg ut, her kan du velge type rom, farge på veggen og farge på gardinene.

Hvilken gardin og hvilke farger bør vi velge? Er det andre ting enn utseende vi bør ta hensyn til? Som ett eksempel på nyttige funksjoner, har Duette doble plissegardiner en ekstra isolerende egenskap på store vindusflater, noe som kommer godt med i inngangen til en vinter med uforutsigbare og høye strømpriser.

…og hva med lyse lamellgardiner eller brune rullegardiner til blå vegg?

Inspirert til maleprosjekt og nye gardiner?

Hva bør vi velge i vår stue? Og lar du deg inspirere til «ny» spisestue til jul? Bruk fagfolk, både i malebutikken eller byggevareforhandleren, og hos Fasadeprodukter. Da får du de beste tipsene, men husk at det til slutt er din smak som bestemmer. Lykke til!

Doble Plisségardin har dobbel plissering, og er vår bestselgende plisségardin.
SmartCord plisségardin er en barnevennlig og lettvint plisségardin som også passer til store vinduer med bredde og høyde opptil 3 meter.
Motoriserte plisségardiner er nytt på markedet og veldig komfortabelt for deg som enten har mange produkter som skal betjenes samtidig eller har produkter som er vanskelig å komme til.
Rullegardinen for deg som er opptatt av kvalitet. Ekstremt stabilt system og stor fleksibilitet i design. Dette er Rolls Roycen av rullegardiner.
Persienner er en klassisk og tidløs solskjerming som hjelper til med å skape den atmosfæren du ønsker. Du kan selv justere persiennen og velge hvor mye lys som skal komme inn på rommet. Med vårt utvalg av innvendige persienner kan du velge den stilen og fargene du selv ønsker.