Fasadeprodukter logo

Vi malte om spisestua – men hva med gardinene?

Etter ti år med den samme gråbeige, litt slitte fargen på panelveggene i spisestua, er det på tide på ny inspirasjon, nye farger og nye gardiner.

Forandring fryder, men det koster også penger å pusse opp. Har du gammeldags innvendig kledning i tre på veggene, er likevel det å male om og skifte gardiner en ganske rimelig form for «total makeover» av spisestua eller andre rom. Og med et fargekart fra byggevarebutikken og designverktøyet til Fasadeprodukter, er det bare fantasien som setter grenser.

Hva slags farge skal veggene ha?

Om du ikke har tenkt å kjøpe nye møbler, bør du ta utgangspunkt i stilen og fargene på disse. I vårt tilfelle har vi en spisestue med møbler i varme farger som spisebord i eik, en kurvstol og brunbeisede spisestoler. Siden vi hadde hatt ti år med vegger i en lysere jordfarge, gikk vi for litt mer kontraster. Det er mye inspirasjon å hente fra fargelære, hvor kortversjonen er: en god match til varme jordfarger, er «kalde» farger i blå- eller grønntoner. Dermed ble det blå vegger, nærmere bestemt fargen «Blåtind».

Les mer: Bruk fargehjulet når du velger interiørgardiner

Designverktøyet viser hvordan lys blå persienner og beige plissegardiner står til den blå veggen.

Gardiner som matcher veggen

Fasadeprodukters interiørgardiner kommer i et stort utvalg ulike farger, mønstre og stiler, og med ulike funksjoner; alt fra transparente til lystette stoffer, og brannhemmende, fuktsikre og antistatiske materialer. I Designverktøyet kan du selv se hvordan de ulike produktene vil ta seg ut, her kan du velge type rom, farge på veggen og farge på gardinene.

Hvilken gardin og hvilke farger bør vi velge? Er det andre ting enn utseende vi bør ta hensyn til? Som ett eksempel på nyttige funksjoner, har Duette doble plissegardiner en ekstra isolerende egenskap på store vindusflater, noe som kommer godt med i inngangen til en vinter med uforutsigbare og høye strømpriser.

…og hva med lyse lamellgardiner eller brune rullegardiner til blå vegg?

Inspirert til maleprosjekt og nye gardiner?

Hva bør vi velge i vår stue? Og lar du deg inspirere til «ny» spisestue til jul? Bruk fagfolk, både i malebutikken eller byggevareforhandleren, og hos Fasadeprodukter. Da får du de beste tipsene, men husk at det til slutt er din smak som bestemmer. Lykke til!

Vår doble plisségardin er virkelig den som topper listene blant våre interiørprodukter når det kommer til popularitet. Denne gardinen har raskt blitt en stor trend innen solskjerming og interiørdesign. Den unike kombinasjonen av to lag stoff gir ikke bare et mykt og varmt uttrykk, men også en moderne og elegant atmosfære.
Oppdag vår SmartCord plisségardin – den perfekte kombinasjonen av brukervennlighet og stil. Med sin enkle betjening og barnesikre design gir denne gardinen deg både trygghet og funksjonalitet. Enten du har små eller store vinduer med dimensjoner opptil 3 meter i bredde og høyde, vil SmartCord plisségardin være den ideelle løsningen for ditt hjem.
Motoriserte plisségardiner tilbyr en uslåelig grad av komfort, spesielt for de som enten har mange vindusprodukter som må betjenes samtidig eller har vindusløsninger som er vanskelige å nå. Denne innovative løsningen er ikke bare praktisk, men den tilfører også en inviterende og behagelig atmosfære til ethvert rom
Persienner er en klassisk og tidløs solskjerming som hjelper til med å skape den atmosfæren du ønsker. Du kan selv justere persiennen og velge hvor mye lys som skal komme inn på rommet. Med vårt utvalg av innvendige persienner kan du velge den stilen og fargene du selv ønsker.
Lamellgardiner er vertikalhengte lameller, som gjør dem godt egnet for skåvindu, samt store og høye vindusflater. Denne gardinløsningen er populær både hjemme og som innsynskjerming på kontor. En luftig og dekorativ løsning med mulighet for å justere for lys og innsikt.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat