Bevar sommeren med enkle grep | Fasadeprodukter

Bevar sommeren med enkle grep

PUBLISERT: 29.06.2017 / SKREVET AV: Produktdesigner og interiørarkitekt Solveig G. Thaule

Pleier du blomstene riktig, kan de vare hele sommeren. Rikelig med stell, vann og gjødsel er alt du trenger for et godt resultat.

Pleier du blomstene riktig kan du ha glede av blomstene hele sommeren.

 

Ikke så avansert som du tror

De fleste sommerblomster krever god jord, gjødsel og mye vann. Det er veldig viktig at plantene blir gjødslet en gang i uken, eller med langtidsvirkende gjødsel et par ganger. Siden det er begrenset plass i en krukke, bør du også satse på god jord som holder på fuktigheten.

5 tips for fine sommerblomster:

  • Plant blomstene i store krukker.
  • Bruk jord av god kvalitet. Velg jord som består av grov torv, sand og leire.
  • Gjødsle godt, gjerne en gang i uka hvis du bruker flytende gjødsel.
  • Velg plante etter solforholdene der blomstene skal stå. Har du for eksempel en solfylt terrasse –velg planter som tåler mye sol.
  • Vær flink til å knipe av visne blomster.

Har du balkong eller en liten hageflekk – plant i høyden! Få plantene opp fra gulvet. Ampelplanter gjør seg flott i høyden. Kjøp de store og heng de opp i dekorative krukker.

Har du en forholdsvis stor terrasse kan du også bruke klatreplanter til å skape et ekstra grønt og hyggelig miljø. På den måten kan du dele terrassen inn i soner og skape skyggeplasser til varme dager.

En skyggefull plass under markisen – her trives planter og blomster best de varmeste sommerdagene.

 

Når du drar fra blomstene

Sommertid betyr også ferietid. Mange av oss reiser bort, noen i et par dager – andre i opptil flere uker. Blomster som står i solen hele dagen har behov for mye vann, gjerne daglig. Faren for at planter som står i potter og krukker tørker ut er derfor høy.

 

Har du ikke vannehjelp mens du er borte – her er noen tips til hva du bør gjøre:

  • Sett krukker og potter på nordsiden av huset eller en annen skyggefull plass. Har du for eksempel en markise kan du kjøre den delvis ut for å beskytte planter og blomster. En levegg Screen gir også skygge.
  • Plasser de gjerne på fuktige avispapir og vann plantene godt rett før du drar.
  • Lag et selvvanningssystem. Fyll en stor vannflaske med vann og fest en tøybit med strikk foran åpningen. Sett den deretter på hodet i jorden. Utover sommeren vil dette være til stor hjelp hvis plantene skal være dager uten tilsyn.

Lykke til og god sommer!