Gjør planleggingen til en lek! | Fasadeprodukter

Gjør planleggingen til en lek!

PUBLISERT: 02.03.2017 / SKREVET AV: Produktdesigner og interiørarkitekt Solveig G. Thaule

Det ser så fint ut i bladene, bloggene og hos interiørinteresserte venner, men hvordan får man til helhet og en gjennomført, personlig stil i eget hjem?

Å planlegge oppussing/ forandringer i hjemmet er ikke alltid like lett. Det er mange ting å ta hensyn til og tenke over før store valg skal tas. Det er viktig å bruke litt tid for at resultatet skal bli varig og ikke basert på impulsive løsninger som ikke fungerer eller som man fort går lei. Et godt tips på veien til et vellykket resultat er å lage et moodboard. Klipp og lim, samle sammen fargeprøver, interiørbilder og produktbilder så får du en oversikt over hva som vil fungere.

Et moodboard – eller en collage, er et visuelt uttrykk, basert på virkemidler som foto, skrift, farger og teksturer som samlet formidler en stil eller stemning. Å lage et moodboard er en rask og enkel metode for å konkretisere en idé. Det krever litt innsats, men dette er gøy. Et moodboard vil hjelpe deg å ta riktige valg underveis i prosessen som passer helheten. Dette er en enkel måte å identifisere hva man egentlig liker – noe som kan være vanskelig i en stor farge- og interiørjungel.

Det handler om å sortere idéer og inspirasjonsbilder, slik at man får overført det man har gjemt i hodet ut i praksis. Et bilde her og et bilde der kan være fine å se på hver for seg, men setter man dem sammen får man et helt annet overblikk.


5 tips til deg som skal lage moodboard:

  • Hva er probelmstillingen? Ha en plan for det du ønsker. Er du på jakt etter en stemning for hele huset? Eller jobber du med ett spesifikt rom? Hvilke farger ser du for deg å bruke?
  • Tenk variasjon i materialer – skal du lage et moodboard for stuen, ha de ulike elementene i rommet (møbler, gulv, vegger, tekstiler osv) i tankene når du plukker bilder, da får du et mer helhetlig resultat.
  • Let etter bildeinspirasjon – interiørblogger, Pinterest, Instagram, og nettsidene til leverandører, møbelkjeder, malingprodusenter, gulvprodusenter, tapetprodusenter og interiørmagasiner er gode forslag.
  • La jobben være en lek – Inkluder de du bor med, så slipper dere de store diskusjonene i ettertid .
  • Ta med det ferdige moodboardet til butikken, så får selger raskt et inntrykk av hva du er på jakt etter og dere finner sammen de beste løsningene.

Har du et prosjekt på gang hvor solskjerming står på listen? Skal du velge plisségardiner eller lamell – eller er kanskje utvendig persienner løsningen på din problemstilling? Lag et moodboard som vil være nyttig i samtale med en av våre selgere slik at dere sammen finner beste løsning i ditt hjem.

Lykke til med nye prosjekter!

Relaterte produkter