Gode tips til et funksjonelt og fokusert interiør | Fasadeprodukter
Se alle produkter
Lukk

Utvendig solskjerming

Våre utvendige solskjermingsløsninger har god kvalitet, integreres i fasaden og skjermer effektivt for sol og innsyn.

Innvendig solskjerming

Våre interiørgardiner er stilrene og moderne, samtidig som de skaper et behagelig dagslys og skjermer effektivt for solen.

Garasjeporter

Vi har et stort utvalg garasjeporter av høy kvalitet, og i vårt sortiment finner du garantert en design som matcher fasaden på ditt hus.

Gode tips til et funksjonelt og fokusert interiør

Publisert: 13/10/2017 / Skrevet av: Produktdesigner og interiørarkitekt Solveig G. Thaule

Med Mjøsutsikt fra takterrassen bor Torunn Lysgård idyllisk til i lia over Gjøvik sammen med sin mann og deres sønn på 6 år. Jeg ble invitert for å ta en titt på andre etasjen deres.

Her har familien et åpent rom med sofa, tv, leker og et skrivebord. Ut mot takterrassen har de flere store vinduer som går fra gulv til tak. Torunn ville at rommet skulle invitere til bruk i større grad enn tidligere og ønsket hjelp med å se mulighetene hun ikke klarte. Rommet fremstår som et blankt lerret – hvitt og lyst. Interiøret noe ufokusert.

 

 

Tydelige soner

For å skape mer ro og orden i et rom er det viktig å dele inn i soner for de forskjellige aktivitetene og å samle interiøret i fokusområder. På denne måten får øyet også noe å hvile på og ikke mange små elementer spredt rundt det trenger å forholde seg til – noe som får rommet til å virke urolig.

Invitere til bruk

Ved å legge til rette for de forskjellige ønskene man har for bruken av rommet, blir det lettere å ta i bruke hele rommet også. Hos Torunn skulle det være rom for lek, tv-titting, lesing, leksejobbing og hygge.

 

Bruk farger til å skape soner

En effektiv måte å dele inn et rom eller markere de forskjellige sonene er å male en eller flere vegger, samt bruke store gulvtepper. Dette gir rommet en rask forandring. To strøk er gjort på en kveld. Det som tar tid er forarbeidet, men det er verdt det. Hos Torunn var jeg ikke redd for å bruke mørke farger – de skaper intim atmosfære, trivsel og gir et rom helt ny karakter. Veggen bak sofaen var allerede malt i sort, her foreslo jeg å male denne og vindusveggen i en dyp mørk blåtone som fremstår mer myk og hyggelig, samt lettere å kombinere med andre farger. Jeg foreslo i tillegg et grafisk teppe som rammer inn sofagruppen og gjør kroken lunere.

I vinduet i hjørnet anbefalye jeg en lystett plissegardin som hindrer sjenerende lys på TV-skjermen. Denne kan med fordel bestilles i tilnærmet samme farge som veggen for ro og helhet.

 

 

En funksjonell lekseplass

I hjørnet ved det eksisterende skrivebordet snudde jeg bare bordet inn mot veggen som får en fyldig grønntone. Grønt er avslappende og ypperlig til områder hvor man ønsker ro og konsentrasjon. På denne veggen monteres opp hyller til småting og magnettavler for huskelapper og annet.

I de store vinduene anbefales det solskjerming av typen plisse eller lameller for å kunne skjerme av og at ikke toppetasjen blir for varm, men også for en lunere følelse når det er mørkt ute og vindusflatene blir store sorte flater uten.

Fargene i rommet holdes i blå og grønntoner med innslag av okergult for et mer lekent og friskt uttrykk. Dette er en trendfarge som raskt kan byttes ut når man ønsker en forandring.

Alt i alt fremstår rommet nå fokusert og innbydende, med personlighet og varme.
Her vil både liten og stor trives.

 

 

Relaterte produkter

Tags på innlegget
#Duette gardiner #Innvedig solskjerming #Plisségardiner Duette farger fargetillpasset forandring interiørtips moodboard personlighet vellykket resultat

Etter utfylling av dette skjemaet tar en av våre selgere kontakt med deg for å finne riktig tid for befaring. Når befaringen er gjennomført mottar du et uforpliktende tilbud.

Home Page Form
Kontakt oss
Vennligst velg hva henvendelsen gjelder:
Bestill gratis befaring!
Fyll ut skjemaet – så tar vi kontakt om kort tid.
Sending

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Vennligst velg hva henvendelsen gjelder forst
Tags på innlegget
#Duette gardiner #Innvedig solskjerming #Plisségardiner Duette farger fargetillpasset forandring interiørtips moodboard personlighet vellykket resultat

Relaterte produkter

Få gratis befaring!
Få en gratis befaring!