Hva er best solskjerming på soverommet? | Fasadeprodukter

Hva er best solskjerming på soverommet?

PUBLISERT: 31.03.2020 / SKREVET AV: Steinar Mæhlum

Lystette rullegardiner, plisségardiner, innvendige og utvendige persienner er aktuelle løsninger for soveromsvinduet.

Spørsmål som hjelper deg å finne løsningen for ditt soverom er; Ønsker du å ha soverommet mørkt gjennom lyse sommernetter, eller prioriterer du en fleksibel løsning som lar deg skjerme bare deler av vinduet? Blir soverommet som en badstu fordi vinduet vender mot sørvest, eller holder det å hindre at du blendes av kveldssola når du leser på senga?

Les også: Når rekordvarme blir litt for mye av det gode

Soverommet er kanskje det vanskeligste rommet når det gjelder å velge rett type solskjerming. Mens du på stue og kjøkken må ta hensyn til sterk sommersol eller lav kveldssol, innsyn fra naboer og ønsket om fortsatt utsikt, har du på soverommet også spørsmålet om du ønsker det mørkt om natta.

LiteRise plissegardin - Tilpasset dine mål
Solskjermingen kan også tilpasses skråvinduer.

Mørke, tette tekstiler blender best

Uansett hvilken type solskjerming du velger til soverommet; svarte og mørke tekstiler stopper mer lys enn lysere varianter av det samme produktet. I tillegg er det stor forskjell på materialene i de ulike produktene.

  • Plisségardiner vil slippe gjennom en del lys, selv i mørke varianter
  • Duette (dobbel plissé) kan leveres med såkalt «black out» tekstil og sideskinner som gir tilnærmet full mørklegging av rommet
  • Lamellgardiner og persienner, i henholdsvis tekstil og plast vil være tilnærmet lystette i mørke farger.
  • Rullegardiner kan være tilnærmet lystette uansett om de er svarte eller hvite.

Les også: Sliter du med innsyn fra naboen?

Utvendige persienner kan også stenges fullstendig, slik at soverommet holdes mørkt. Dette kan være aktuelt hvis du i tillegg sliter med et varmt soverom på grunn av oppvarming fra sola på dagtid.

Persienner og plisségardiner har varianter med åpning både oppe og nede i glasset.

Les også: Trygge gardiner til barnerommet

Solskjerming på dagtid

Et annet valg du må ta er hvilke funksjoner som er viktigst for deg. Mens en rullegardin stort sett enten er oppe eller nede, er en enkel eller dobbel plissegardin ganske mye mer fleksibel. Hvis du ønsker å hindre innsyn til soverommet på dagtid, kan du la plissegardinen dekke nederste del av soveromsvinduet. Hvis du derimot vil skjerme for sola, men beholde utsikt, kan du skyve plissegardinen opp til øvre del av vinduet.

De mange betjeningsmulighetene for innvendig sol- og innsynsskjerming gir deg stor fleksibilitet.

Stemning på soverommet

Siden plissegardinen ikke er helt lystett, vil særlig de lysere variantene sile lyset og skape en spesiell stemning på soverommet.

Lamellgardiner og innvendige persienner har ikke den samme typen fleksibilitet som plisségardiner, men også her kan du skape spesielle «lyseffekter» ved å vinkle lamellene. I tillegg vil både lameller og persienner i lysere farger, som plisségardiner, sile og slippe inn et dust lys i soverommet.

Relaterte produkter