Hva er mest effektivt av utvendig og innvendig solskjerming? | Fasadeprodukter

Hva er mest effektivt av utvendig og innvendig solskjerming?

PUBLISERT: 02.03.2020 / SKREVET AV: Steinar Mæhlum

Markiser, pergola, utvendige persienner og screens er de mest effektive tiltakene for en sval innetemperatur når sommersola er på sitt mest intense. I tillegg gir terrassemarkiser og pergola skygge når sola steker på uteplassen og de bidrar til en lunere atmosfære når vind eller regn truer med å ødelegge kosen.

Sommersola i Norge er spesiell sammenlignet med sydligere breddegrader; selv midt på sommeren står sola relativt lav på himmelen. Det betyr at den skinner rett inn i et hvert sørvendt eller vestvendt vindu.

Fire terassevarmere over sofaen?

Beregninger viser at effekten er så høy som 500W varmeinnslipp per kvadratmeter vindu. Har du da litt store vinduer med flott panoramautsikt i stua, vil effekten bli som å sitte under tre-fire terrassevarmere på full guffe!

Utvendige persienner fra Fasadeprodukter AS

90% reduksjon

Utvendig solskjerming er mest effektiv fordi varmen fra sola stoppes før den trenger gjennom vinduene, med inntil 90% reduksjon av solas varmeeffekt.

Utvendig solskjerming fra Fasadeprodukter

  • Markiser: robuste markiser som med vind- og solautomatikk; trekkes automatisk ut når sola kommer, og inn hvis vinden blir for sterk.
  • Pergola: med takduk, hvor taket hviler på bein fundamentert i grunnen, noe som gir en solid konstruksjon som tåler mye vind.
  • Utvendige persienner: lameller kan reguleres slik at du holder sola ute, men likevel beholder det meste av utsikten. Automatikk og motorstyring gjør at persiennen kan styre seg selv etter tidspunkt på dagen.
  • Premium Zip-screens: «Utvendige rullegardiner» med en konstruksjon som tåler inntil storms styrke. Kan i likhet med markiser leveres med vind- og solautomatikk.

Relaterte produkter