Når rekordvarme blir litt for mye av det gode

Publisert: 08.02.19 / Skrevet av: Steinar Mæhlum

Sommeren 2018 hadde rekordmange sommerdager og tropenetter, mens sommeren 2019 har gitt nye varmerekorder fra sør til nord. Men når godværet går fra godt til plagsomt varmt, må vi gjøre det folk fra sydligere strøk alltid har gjort, vi må trekke inn i skyggen. Har du ikke skygge, må du lage det.

Det meste er «gammel nytt»; den nordiske sommersola står som før så lavt på himmelen selv midt på dagen, at den skinner inn på enhver balkong, veranda og stue som vender mot sør og vest. Når det er 20 grader ute, er det hyggelig med sol, men når temperaturen passerer 30, kan det være alt fra plagsomt til direkte helsefarlig. Balkongen blir stekende varm, mens stua og soverommene blir et drivhus med enda høyere temperaturer enn utetermometeret viser! Forskjellen er bare at dette vil skje oftere og oftere i framtida.

Fasade elegant terrassemarkise - Fasadeprodukter AS
Kos deg ute selv med stekende sol. Med marcesa-knekk eller senkekappe skjermer markisa enda bedre for sola.

Varmere vær, like mye sol, mer regn

De fleste rapporter som omtaler fremtidens vær, spår høyere temperaturer og mer regn. Varmere vær betyr mer fordampning og mer fuktighet i atmosfæren. Det blir ikke nødvendigvis mer overskyet, men de skyene som er, vil «tømme seg» for vann raskere, slik at det blir nedbør oftere enn vi er vant til. Når det gjelder vind, spriker spådommene. Noen spår mer vind, andre ikke, men de fleste opplever nok langt kraftigere og hyppigere vind enn tidligere år.

Markisen gi sval skygge og et utvidet oppholdssted med lavere temperaturer.

Skiftende vær krever kvalitetsløsninger

Hvis din vurdering av hvorvidt en investering i solskjerming er verdt det, avhenger av hvor mye du får bruk for markiser og persienner, tør vi påstå at det vil lønne seg bedre ettersom været endrer seg. Hvis du synes det blåser mer enn før, og dermed tror på de forskerne som spår mer vind i framtida, bør du også sørge for å investere i solskjerming med kvalitet som tåler en støyt. De modellene som i størst grad «tar vare på seg selv», er utvendige løsninger med vind- og solautomatikk.

Ta kontakt med oss, og vi gir deg råd om hva som kan passe dine behov. Hvis du ønsker det, kommer vi på besøk, tar mål av vinduer eller terrasse og gir deg et pristilbud, helt uforpliktende.