Når solen begynner å varme | Fasadeprodukter

Når solen begynner å varme

PUBLISERT: 15.05.2020 / SKREVET AV: Produktdesigner og interiørarkitekt Solveig G. Thaule

Mange av oss var heldig og kunne ta frem shortsen noen dager i april og i disse dager kryper gradene oppover. Det er deilig å sitte i solen å kjenne at det varmer – og faktisk innimellom kjenne at det blir for varmt. Da kan det være godt å trekke litt under markisen og inn i skyggen. Hurra, sommeren nærmer seg.

Avslappende hageliv i varmende sol

Les også: Hvordan skjermer du uteplassen din?

Men hva når det blir for varmt?

Mens vi fikk en smakebit av sommervarmen ble vi kanskje minnet på nettopp det at det også er godt med litt skygge. Spesielt over uteplassen på terrassen. Da kan vi sitte ute mye mer og bruke plassen sent og tidlig, om det er kaldt eller varmt. Vi er jo litt «rare» sånn vi nordmenn, vi skal jo helst spise alle måltider ute. Så fort gradestokken kryper over 10 grader, om det er sol eller ei, vil vi ut. Vi tuller oss inn i pledd, og SKAL sitte ute.

En plass i skyggen kan også være godt når sommeren er varm.

Les også: Panorama med og uten sol

En lang og behagelig utesesong

Med enkel grep kan utetilværelsen bli litt mer behagelig. Har du en terrassemarkise vil den fungere som et ekstra tak og gjøre uteplassen mer lun og innbydende. På våren når vi endelig kan begynne å trekke ut og få litt sol i ansiktet kan det være godt med et “tak”. For de sene sommerkveldene, hvor vi ikke vil trekke inn selv om det begynner å bli litt kjølig, kan markisen gjøre det lunere så vi kan fortsette kvelden ute. På dagtid med strålende sol vil en terrassemarkise gi etterlengtet skygge og en sval plass å oppholde seg. Det er godt med litt skygge for både mennesker og ikke minst blomster og planter. Markisen gjør godt for innetemperaturen også.

Hvem har vel ikke lyst til å nyte lange kvelder ute i sommer?

Les også: Behagelig og stressfri sommer

Ute er det nye inne

En annen ting som er «spesielt» med oss nordmenn er all tid og penger vi legger ned i bolig og uteplass. Vi har lenge ligget på oppussingstoppen i Europa. Innredningstrenden som har dominert hjemmene våre de siste årene har for lengst nådd hagen, terrassen eller balkongen. Vi ser på hagen som en forlengelse av stua, noe som fører til at vi bruker mye tid og penger på en velstelt hage og hyggelig uteplass.

Kanskje det blir ny terassemarkise i år? Det er garantert en investering som mangedobler bruken av uteplassen din.

Nyt solen som varmer og deilige maidager!

 

Relaterte produkter