Ny markise på hytteverandaen til Mette & Tor

Publisert: 07.19.16 / Skrevet av: admin

 

Da februar bikket over til 1.mars i 2012 og vi overtok vårt «lille paradis» i Skjebergkilen, sto vi med hendene fulle av malerspann og tilhørende remedier for å sette i gang å male. Men det var innendørs…

Bilde 1
Det er noe som heter at det er smart å bo seg inn litt for å se hvilke endringer som trengs på en eiendom. Noe vi valgte å gjøre, ikke så mye fordi vi ønsket det, men mer fordi ting som hadde høyere prioritet tok tid.

 

Bilde 2
Hytta var for så vidt generelt i god stand, men det er alltid noe man ønsker å utbedre eller endre på, på en hytte som opprinnelig ble bygget på -30-tallet og utvidet på –åttitallet.

 

Bilde 3
Det viste seg etter hvert at verandaen var ganske råtten og rekkverket likeså, så da var det bare for mannen i huset å ta snekkerbuksa på og igangsette arbeidet med å utvide verandaen i bredden, skifte gulvbord og selvfølgelig rekkverk.

 

Da verandaen var ferdig i fjor bestemte vi oss for at ferien dette året skulle være uten masse arbeidsoppgaver. Men da ferien var inne i sin andre uke, synes jeg å se en litt rastløs ektemann. For var det ikke slik at vi ønsket å skjerme oss litt for vind. Som tenkt så gjort… Den lille grå leveggen med vindu, som ses i bildet, ble satt opp i løpet av et par dager. Og da den skulle males, valgte vi å male den i den fargen som resten av hytta skal ha.

Bilde 4
Da 2016 opprant var vi ikke sene om å tenke på ny markise på verandaen. Vi hadde nemlig allerede hatt noen sesonger med en gulstripet markise fra -80-tallet. Ikke et vondt ord om gulstripete markise altså. Men når man har tatt ut markisen på en regnværsdag, og den er så slapp i duken at man må stå og formelig dytte vannet ut av den for at den ikke skal knekke helt sammen, da er det virkelig på tide med et markiseskifte for å si det sånn.

 

Og ved valg av markise var vi opptatt av at det var mange valgmuligheter angående duk, samt at det skulle være kvalitet i alle ledd (bokstavelig talt). I tillegg ønsket vi oss en lang terrassemarkise, og som i tillegg kunne dekke hele verandaen i sitt utspring. Dette kunne Fasadeprodukter levere og med en god kundeservice.

Bilde 5
Som tilleggsutstyr ønsket vi oss nedsenkbar front slik at vi kunne holde vind og regn ute når vi har gjester på besøk. For når storfamilien samles her på hytta er det ikke uvanlig at vi sitter fra 20-26 mennesker på denne verandaen. Denne verandaen har nå blitt en yndet og deilig plass, enten det kommer noen regndrypp eller det blåser litt kjølig sønnavind, eller på smeigedager, når det verken blåser eller regner, men at solen føles i varmeste laget når grillmaten skal serveres.

 

Bilde 6
Som om ikke alt det ovennevnte er nok, så har vi kostet på oss en vindskjerm, eller som noen vil kalle det, uttrekkbar levegg.

 

Verandaen er hyttas yndlingsplass, ikke minst nå da den brukes i all slags vær. Verandaen har fått en ønsket oppgradering som vil holde i mange år fremover og som vi er kjempefornøyd med.

Bilde 7
Og som en hilsen til Fasadeprodukter, sender vi en sommerfuglyndet blomst som også liker seg på hytteferie i Skjebergkilen.

 

Hilsen to fornøyde markiseeiere: Mette & Tor (Skriblerier er av Mette som driver hagebloggen Furulunden)