Slik fikk Rene drømmehytta | Fasadeprodukter

Slik fikk Rene drømmehytta

PUBLISERT: 12.04.2019 / SKREVET AV: Frode S. Syvertsen - Foto: Elisabeth Sveum

Rene Jacobsen og familien er akkurat ferdig med drømmehytta.  I prosjektet har effektive kvadratmetre stått i fokus. En av løsningene har vært «sovelugarer» med egne dører fra uterommet. Hvordan gjøre overgangen mellom uterom og sovelugarene så behagelig som mulig for beboerne?

Hytta Rene kjøpte nesten ytterst på Spjærøy i Hvaler kommune hadde nydelig beliggenhet og utsikt, men var likevel langt ifra noen drømmehytte. 200 materialløft med helikopter og utallige arbeidstimer senere er den nå absolutt det! Fasaden i vedlikeholdsfri sedertre vil med tiden gå mer og mer inn omgivelsene.

Det var mange utfordringer ved den solrike beliggenheten. Det viktigste for familien var å finne gode solskjermingsløsninger. Rene kontaktet derfor Fasadeprodukter og fikk gode råd av konsulent Arild Karlsen.

Renes behov for løsning av uterommet:

  • Uterommet mellom «sovelugarene» og bruksrommene skal bygges sammen til et definert uterom. Dette skal gjøres ved hjelp av solskjerming, på en elegant måte, med minst mulig «fremmedlegemer» som bryter mot sedertre-fasaden.
  • Solskjermingen skal bidra til at samme uterom skal kunne benyttes nær sagt hele året i all slags vær. Den skal gi valg for når man vil slippe solen inn eller skjerme seg for den. Den skal også kunne gi lunere varme og trivsel i kjølige kveldstimer.
  • På terrassene på øst og sørsiden skal man også kunne skjerme seg for sol og regn.

Slik maksimerte Rene solskjermingens potensiale til drømmehytten

Varige løsninger for optimal bruk

Produktet som ble valgt, for å tilfredsstille de forskjellige behovene og ønskene for uterommet, ble den eksklusive Pergolino. «Benene» ble fjernet slik at taket kunne monteres direkte inn i atriumsveggene. Taket er motorisert slik at åpent, delvis åpent eller lukket tak enkelt kan justeres.

Fasade Moderne med halvkasset for å beskytte og forlenge dukens levetid ble valgt på terrassemarkisene som gir skjerming for sol og regn.

Fasade Moderne

Renes behov som skulle løses for innerommene:

  • Reduser solvarmen
  • Behold samtidig utsikten
  • Produktet må være dekorative og kunne leveres i farger som matcher resten av hytteinteriøret
  • Holde mygg ute fra soverommene

Duette og rullegardiner

For reduksjon av solvarme og likevel beholde god utsikt ble det valgt solide og eksklusive rullegardiner med perforert screenduk.

Duette og rullegardiner

Myggnetting med manuel betjening
For å hindre at mygg kommer inn ble det valgt måltilpasset myggnetting fra Fasadeprodukter med enkel betjening.

 

Relaterte produkter