Slik velger du riktig plisségardin | Fasadeprodukter
Se alle produkter
Lukk

Utvendig solskjerming

Våre utvendige solskjermingsløsninger har god kvalitet, integreres i fasaden og skjermer effektivt for sol og innsyn.

Innvendig solskjerming

Våre interiørgardiner er stilrene og moderne, samtidig som de skaper et behagelig dagslys og skjermer effektivt for solen.

Garasjeporter

Vi har et stort utvalg garasjeporter av høy kvalitet, og i vårt sortiment finner du garantert en design som matcher fasaden på ditt hus.

Slik velger du riktig plisségardin

Publisert: 26/01/2018 / Skrevet av: Designer og blogger Sarah Engan Johansen

Det er utallige valgmuligheter innen plisségardiner. For å sikre deg et godt resultat er det en del momenter du bør tenke igjennom. Her finner du en liten guide.

Skjerming

For å vite hvilket produktspekter du har å velge i må du først avgjøre hva du evt. ønsker å skjerme med plisségardinen.

Ønsker du kun å skjerme for utsyn eller innsyn kan du velge fra nesten hele produktspekteret.

Ønsker du å kunne få et relativt lystett rom er det kun Duette plissé-serien du bør velge fra. Denne serien er uten synlige hull og har skjulte tråder til heising/senking.

Funksjon og betjening

Hvilken funksjon ønsker du at plisségardinen skal ha? Du har flere valgmuligheter når det gjelder hev/senk-funksjonen. Du kan velge LiteRise-løsningen som lar deg betjene gardinen uten tråder og håndtak.

Plissegardiner - LiteRise

 

Å kunne betjene interiørgardinen både fra topp og fra bunn er også en mulighet. Har du veldig høye vinduer kan det være lurt å velge den barnevennlige “smartcord”-løsningen. Dette er en snor hvor du “pumper” gardinen opp og ned trinnvis med en enkel bevegelse.

Hva slags funksjon tenker du at stoffet i gardinen skal ha? Er det på et kjøkken du skal ha gardinen, kan det være lurt å velge en smussavstøtende overflate. Da slipper du vanskelige flekker fra matsprut og søl.

Skal du skjerme fra varme kan det være lurt å velge en gardin med reflekterende bakside. Alle plisségardinene våre fungere også som isolasjon ift vinterkulde fra vinduene, men gardinene som skal holde varmen ute om sommeren fungerer kanskje også best til ift isolasjon om vinteren.

Farge

Når du velger farge, lån med deg en stoffprøve og se på fargen i rommet og lyset du skal ha gardinen i – med stoffet rettet ut. Dét gir et helt annet fargeinntrykk enn når stoffet er brettet sammen og ikke slipper noe lys igjennom.

Snorløs plissegardin - Fasadeprodukter AS

Når du velger farge på gardinen er det også lurt å tenke bruksområde og fargepsykologi. Sterke, varme farger livner opp og kalde, duse farger roer ned. På et soverom kan det for eksempel være lurt å velge en ikke alt for sterk og kanskje kald farge for å roe ned sansene litt.

 

I tillegg kan det være lurt å la hvilken vei rommet vender hjelpe deg med fargevalget. Sør- eller vestvendte rom har naturlig allerede et varmt lys fra vinduene, så her kan det bli mye med tunge og varme farger – velg derfor noe kjølig. Nord- og østvendte rom slipper inn kaldere lys og kan godt tåle litt varme tunge farger.

Design

Du kan også gjøre gardinene dine til det litt mer bærende designelementet i rommet ved å velge mønster på gardinene dine. Velger du mønster på gardinene kan det være lurt å dempe sanseinntrykket i resten av interiøret og for eksempel velge møbler med enkle og rene linjer.

Hvor stor og dyp bretten på plisségardinen er vil også være med på å gjøre noe med helheten i rommet. Vi pleier å si at store bretter på plisséen egner seg best til store vindusflater og små bretter til små vinduer, men her er det helt klart muligheter til å leke seg med uttrykk og formspråk.

Uansett hvilke behov du har, snakk gjerne med en av våre selgere, så hjelper de deg med å ta riktig valg av plisségardin.

Relaterte produkter

Tags på innlegget
#Plisségardiner gardinguide interiørgardiner plissé plisségardin

Etter utfylling av dette skjemaet tar en av våre selgere kontakt med deg for å finne riktig tid for befaring. Når befaringen er gjennomført mottar du et uforpliktende tilbud.

Home Page Form
Kontakt oss
Vennligst velg hva henvendelsen gjelder:
Bestill gratis befaring!
Fyll ut skjemaet – så tar vi kontakt om kort tid.
Sending

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen

Vennligst velg hva henvendelsen gjelder forst
Tags på innlegget
#Plisségardiner gardinguide interiørgardiner plissé plisségardin

Relaterte produkter

Få gratis befaring!
Få en gratis befaring!