Slik velger du solskjerming i stua | Fasadeprodukter

Slik velger du solskjerming i stua

PUBLISERT: 01.09.2020 / SKREVET AV: Steinar Mæhlum

Fasadeprodukters solskjerming spenner fra utvendig solskjerming som effektivt reduserer innetemperaturen på de varmeste sommerdagene, til interiørgardiner som kombinerer solskjerming og innsynsbegrensning med dekor. Hvilken funksjon som er viktigst for deg avgjør hvilke produkter du bør vurdere.

La oss slå fast med en gang: hvis du først og fremst ønsker å hindre at stua blir ubehagelig varm når sommersola steker rett gjennom stuevinduet, må du se nærmere på utvendig solskjerming.

I denne artikkelen skal vi imidlertid se på hva innvendig solskjerming kan gjøre for stua di.

Utvalget i rullegardiner inkluderer blant annet den eksklusive Fasade EOS 500.

Persienner og rullegardiner

Vinduer mot vest og nordvest i stua kan blende både deg og gjestene og gi sjenerende gjenskinn i TV-skjermen. Både persienner og rullegardiner skjermer effektivt for sola, mens du med persienner også kan justere lamellene slik at du slipper inn ønsket mengde lys.

Siden vi snakker om innvendig solskjerming som bidrar til å dekorere stua di, minner vi om at tiden hvor persienner var hvite og rullegardiner enten svarte eller hvite, er forbi. Rullegardiner får du i mer enn 130 ulike farger.

Duette Gardiner
Fleksible plissegardiner lar deg skjerme akkurat den delen av vinduet som du ønsker.

Plissegardiner og Duette®

Med plissegardiner kan du skjerme akkurat den delen av vinduet der solen skinner inn, og ellers beholde dagslys eller utsikt. Tilsvarende kan du hindre innsyn fra naboene ved å kun skjerme nederste del av vinduet.

Slik velger du riktig plissegardin.

Duette® er doble plissegardiner med et isolerende luftlag imellom. Disse har plissegardinenes fleksibilitet, samtidig som luftlaget skjermer bedre mot den varme sola. Det geniale med Duette er at det samme luftlaget også isolerer mot den kalde trekken du gjerne får fra vinduet på vinteren.

Med 150 ulike tekstiler til plissegardinen, og 200 varianter for Duette, er vi sikre på at du finner et materiale og en farge som matcher stua di!

Lamellgardiner

Der plissegardiner er lette og fleksible, kan lange lameller i store stuevinduer bidra til alt fra tung eleganse til et lett og luftig inntrykk, avhengig av materialvalg. Ved å vinkle lamellene bestemmer du selv hvor mye lys som slipper inn, og du kan lage en nærmest trolsk stemning ved slippe inn smale striper fra sollyset.

Fasadeprodukters lameller kommer i nærmere 150 ulike materialer og farger.

Slik justerer du sol og sommer med lamellgardiner.

Lamellgardiner i stuen fra Fasadeprodukter AS
Lameller passer spesielt godt for store vinduer og skråvinduer.

Store vinduer eller skråvinduer

Både plissegardiner, Duette og lamellgardiner egner seg svært godt i store og høye vinduer, se info om de ulike typene for maksimal høyde og bredde. Disse produktene egner seg også godt i vinduer med «vanskelig» form som for eksempel skråvinduer. Ta kontakt via skjemaet til høyre på nettsiden for å bestille gratis befaring. En av våre selgere vil da komme og ta mål av vinduene dine og du får et uforpliktende tilbud.

Relaterte produkter