Sliter du med innsyn fra naboen? | Fasadeprodukter

Sliter du med innsyn fra naboen?

PUBLISERT: 15.07.2016 / SKREVET AV: admin

Solskjermingene dine gjør mer nytte enn du tror.

I de fleste byer og tettsteder i Norge føres det en fortetningspolitikk som innebærer at markagrensene er fredet og at husene heller skal bygges tettere. Dermed har du ofte potensielle «tilskuere» uansett hvilket rom du befinner deg i huset ditt.

Problemet er imidlertid enkelt å løse med solskjermingsprodukter som enten monteres på innsiden eller utsiden. Det store spørsmålet er jo hvem av disse man skal velge?

Utvendig solskjerming koster normalt betydelig mer enn innvendig solskjerming, derfor bør man gjøre en behovsanalyse på de ulike fasadene til huset. Dersom man kan eliminere flere problemer samtidig med samme produkt, lønner det seg å være nøye i denne fasen.

utvendig-persienner-fasadeprodukter-lyse-persienner-inne-fra-fasadeprodukter-a

Utvendig solskjerming

Utvendig solskjerming er det riktige valget når varmen er en vesentlig del av problemet. Spesielt fasader mot sør og vest er normalt utsatt for sterk sol.

Eksempler på slike produkter er:

 • Utvendige persienner
  Den vanligste og mest effektive typen solskjerming. De tåler hardt vær, og dekker opptil 92 prosent av solskinnet. Passer godt for deg som vil skjermes både for sol og innsyn.
 • Screens
  Screens er gjennomsiktige, og dermed enkle å “gjemme”, enda de stenger ute like mye solskinn som en persienne. Mange screens tåler sterk vind, så de passer godt for dere som bor på værutsatte steder.
 • Markiser
  Tradisjonelt, men fortsatt like populært. Markiser fungerer også som tak: Med terrassemarkiser kan dere innta middagen ute selv om det regner litt.

Innvendig solskjerming

Et annet ord for innvendig solskjerming er interiørgardiner. Innvendig solskjerming er primært egnet til å blokkere skarpt lys, hindre innsyn og være et designelement i boligen.

Eksempler på produkter er:

 • Persienner
  Fordelen med persienner er at de kan brukes alene eller sammen med andre gardiner. Du får dem i mange farger, så om du er tøff kan du velge en skikkelig kontrast til veggen.
 • Plisségardiner
  Har du mange vinduer kan plissé være det beste alternativet fordi de er transparente og dermed ikke “ødelegger” resten av stilen i rommet. De fås i mange farger, så du kan velge den som passer best på hvert rom.
 • Lamellgardiner
  Lameller er stilig i seg selv, og kan løfte rommet et ekstra hakk på eleganseskalaen. Disse passer best hvis du har store vinduer som går fra tak til gulv.
 • Rullegardiner
  Rullegardiner er ikke bare til soverommet, de kan like fint integreres i interiøret som andre typer gardiner med solskjerming.