Fasadeprodukter logo

Utvendige persienner

Utvendige persienner er en effektiv, robust og stilren form for utvendig solskjerming. De er lette å integrere i byggets fasade og når de ikke er i bruk er de skjult i kassetter som kan tilpasses byggets farge.

Dermed blir de en naturlig og nøytral del av fasaden. Stadig flere og flere arkitekter til både næringsbygg og privatboliger velger derfor denne typen utvendig solskjermingsløsning som fremhever arkitekturen og helhetsinntrykket av fasaden.

Utvendige persienner er en stilren og driftssikker løsning som gir deg en ekstrem fleksibilitet ved å enkelt regulere både lys- og varmefordeling.

Elektriske persienner og motorisering

Alle våre persienner kan betjenes elektrisk. Det kan også tilknyttes automatisk styring med sol- og vindvoktersystem. En elektrisk persienne har også stoppsikring, slik at om noe står i vegen når den går ned, så stopper nedsenkingen, for å hindre skade på objekter eller på lamellene.

Også innvendige persienner kan være motoriserte.

Motorisering og autostopp

Det er mulig med motorisering av persienner. Vår nye motor «Protect» vil registrere hindringer og stanse heving og senking av persiennene. Dette forhindrer skade og forlenger levetiden.

Smarthusteknologi

Elektriske persienner kan også kobles til smarthus via Connexoon io. Det gjør at du selv kan styre persiennene via en egen intuitiv app på sin smarttelefon. Gjør livet litt mer enklere med ett klikk.

Nøyaktig lyskontroll og god fleksibilitet

Utepersienner har vannrette roterende lameller som gir deg en nøyaktig lyskontroll, både når det gjelder intensitet og retning. På den måten kan du beskytte planter og interiør fra solbestråling som tørker ut og falmer både malte flater, treverk og tekstiler. Når persiennen er i lukket stilling, hindres varmetap og det spares energi, men fremfor alt er persienner en bidragsyter til et bedre inneklima. En god solskjermløsning er en god energiøkonomisk investering som vil hindre varmeutstråling på vinteren. I sommerhalvåret fungerer de som et godt alternativ til dyr luftkondisjonering på varme sommerdager.

Minimal varmeoverføring til rommet

Fordelen med utvendige persienner er at det er en solskjerming som er både lys- og varmeregulerende. Mens markiser hindrer om lag 75 prosent av varmen i å komme inn, er tallet så høyt som 90 prosent for utvendige persienner. Det kan bety så mye som 3-4 grader på en varm sommerdag! Produktet er derfor en ideell løsning for vinduer på fasader spesielt utsatt for sol, eller rom du ønsker å holde kjølige ved å redusere solens strålingsvarme.

Skreddersydde løsninger med høy kvalitet

Våre utvendige persienner produseres på skreddersøm på vår fabrikk i Kirkenær, noe som sikrer deg ypperlig kvalitet og rask leveringstid. Våre persienner er tilpasset det norske klimaet med store variasjoner i temperatur, fuktighet og vind. Lamellene er malt med en spesiell akryllakk for at farge og glans skal ha like lang holdbarhet som persiennene.

Ofte stilte spørsmål

Kan man klippe/tilpasse persiennene?

Våre persienner leveres på skreddersøm, så du slipper å tenke på tilpasning. Alt er klappet og klart, ferdig montert.

Hva koster en utvendig persienne?

Siden vi leverer skreddersøm til både små og store vinduer så vil prisen kunne variere mellom 4 000 til 36 000, alt avhenger av kvaliteten og løsningen du ønsker. Det er alt for mange faktorer til å si noe mer uten en befaring.

Er persiennene lystette?

Ikke 100%, det vil være ganske lystett, men vil du ha total mørkelegging så har vi andre løsninger hvor du oppnår det målet. Det beste er å snakke med en av våre rådgivere om dette. Så finner vi riktig løsning til deg.

Hvordan rengjøre utvendige persienner?

Rengjør persiennene, før du tar vinduene. Kan vaskes med hageslange med børste og bilsåpe/shampoo.

Noen utvalgte produkter

Fasade 50 mm persienner blokkerer opptil 92 % av solens strålingsvarme. Klassisk og stilren skjerming av sollys, -varme og innsyn til huset.