Tips til årets uteplass | Fasadeprodukter

Tips til årets uteplass

PUBLISERT: 21.04.2017 / SKREVET AV: Produktdesigner og interiørarkitekt Solveig G. Thaule

Vi nordmenn er ikke akkurat bortskjemte med lange og varme sommerdager flere uker i strekk, og mange av oss skulle nok helst sett at utesesongen varte enda litt lenger.

Mer tid på uteplassen

En konsekvens av dette er at når varmen kommer, så flytter vi ut. For mange betyr det ut på terrassen eller balkongen. En terrasse bidrar til at utesesongen forlenges betraktelig hvis en del kriterier ivaretas som ly for vind, noen regndråper, eller sterk sol. En slik plass tilfører boligen enorm bruksverdi.

Oppdatert og friskt

Dette fikk Mette og Tor erfare da de oppgraderte fra en standard gul- og hvitstripet 80-talls markise på hytta, til en moderne lang terassemarkise som dekker hele verandaen i sitt utspring.

Plass til mange

– Som tilleggsutstyr ønsket vi oss nedsenkbar front slik at vi kunne holde vind og regn ute når vi har gjester på besøk. For når storfamilien samles her på hytta er det ikke uvanlig at vi sitter fra 20-26 mennesker på denne verandaen, forteller Mette.

I tillegg til den flotte terassemarkisen har de montert en screen som vindskjerm for ytterligere komfort på kjølige dager, men også for å skape en lun atmosfære og hindre innsyn.

Økt bruksverdi

– Verandaen er hyttas yndlingsplass, ikke minst nå da den brukes i all slags vær. Verandaen har fått en ønsket oppgradering som vil holde i mange år fremover og som vi er kjempefornøyd med, smiler Mette og Tor.

Mette driver hagebloggen Furulunden. Ta en tur innom for tips og inspirasjon til mer hageliv.

 


Slik får du også en hyggelig uteplass:

Våren er her og vi legger til rette for mer uteliv. Har du en upersonlig og lite harmonisk uteplass? Kanskje mangler den tilbehør eller at møbler, tekstiler og blomster ikke passer sammen. Vær derfor konsekvent når du velger stil og farger. Et godt råd er å ha en plan. Tekstiler er en perfekt start når du vil friske opp uteplassen.

  • Tenk gjerne over at fargen på puter og annet tilbehør matcher fargene på blomstene. Slik skaper du en harmonisk uteplass.
  • Et godt tips er å impregner duken på bordet og putene til hagemøblene. Da blir kaffe-, vin- og saftflekkene enklere å få vekk.
  • Pynt gjerne terrassen med et teppe. Tepper for utendørs bruk har perforert bakside, som slipper gjennom regnvann.

Ønsker du å forlenge utesesongen, men vet ikke helt hvilke løsning som passer hos deg? Ta kontakt – og en av våre erfarne selgere kommer hjem til deg og hjelper deg med å finne en god løsning for deg.

 

Relaterte produkter