Velg riktig solskjerming | Fasadeprodukter

Velg riktig solskjerming

PUBLISERT: 08.05.2019 / SKREVET AV: Steinar Mæhlum

Når du vurderer å investere i solskjerming, sørg for å kartlegge dine behov. Ønsker du et dekorativt innemiljø er løsningen en annen enn hvis det primære er å få skjerming mot en stekende sol i et vestvendt vindu.

Grovt sett kan vi dele solskjermingsprodukter i to hovedgrupper: utvendig og innvendig solskjerming. De utvendige er mest effektive med tanke på å redusere oppvarmingseffekten av sola en norsk sommersol som står lavt, men til gjengjeld lenge, på himmelen.

Fasade elegant terrassemarkise - Fasadeprodukter AS
Markiser gir både skygge på uteplassen og redusert varmeinnslipp gjennom vinduet.

 

Utvendig solskjerming gir best effekt

Sola står lavt på himmelen i Norge, det gjør at den også midt på dagen og tidlig ettermiddag skinner rett inn i mange vinduer med full styrke. Dette tilsvarer 500W oppvarming rett i stua per kvadratmeter vindu. En vindusfasade i stua på fire ganger to meter betyr gir dermed like mye ekstravarme som åtte stråleovner på full effekt av den gammeldagse typen mange husker fra badet i «gamle dager». Utvendig solskjerming reduserer denne varmeeffekten med opptil 90 prosent, fordi strålingen fra sola stoppes på utsida av vinduet.

For mye sollys blir ofte.. ja, for mye! Da er solskjerming løsningen.

 

Dekor og solskjerming i en smekk

Innvendige solskjerming som persienner, plisségardiner og rullgardiner finnes i et utall varianter både med tanke på løsninger og ikke minst farge. Som et eksempel, kommer de dekorative rullegardinene fra Fasadeprodukter i flere ulike mønstre og 130 ulike farger!

Hvis selve varmeeffekten ikke er det viktigste, men heller å redusere sjenerende blending fra sola, er utvalget dermed stort. Her er det ikke snakk om å bare finne solskjerming som passer sånn noenlunde til hjemmet ditt, dette er kvalitetsprodukter som er med og skaper hjemmet ditt.

Motoriserte rullegardiner - Fasadeprodukter AS
Rullegardiner skjermer for sola og bidrar til et dekorativt innemiljø

 

Uforpliktende behovsanalyse og pristilbud

Skal du bruke penger på solskjerming, er det med andre ord viktig at du velger en løsning som passer dine behov. Våre fagfolk kan komme på besøk, og gi deg gode råd gjennom en behovsanalyse. Og hvis du ønsker det, tar vi mål helt gratis og gir deg et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter