Screens på vinduer

Dette bør du vite om solskjerming

Når våren er her er det på høy tid å bestemme seg om du vil ha kontroll på inneklimaet til sommeren, slik at sola bare blir kjærkommen og ikke plagsom. Her får du noen tips til hva du bør tenke på når du velger solskjerming til din bolig.
Stue uten solskjerming
Uten solskjerming kan stua få høy innetemperatur.

1. Blir det for varmt i huset?

Har du terrasse og store vinduer vendt mot sørvest, vil den lave, norske sommersola skinne rett inn i vinduene hele dagen. Varmeeffekten i et stort stuevindu tilsvarer en til to store panelovner på full guffe.

Utvendig produkter som pergola, markiser, utvendige persienner og screens er best på solavskjerming, da de stopper det meste av energien fra sola før den treffer vinduet. I tillegg vil du med både pergola og terrassemarkise ha et godt utgangspunkt for en utestue på terrassen som du kan nyte i både sol og regn.

Pergola på terrasse
En pergola gir en flott ramme for en utestue.

2. Plages du med gjenskinn i TV’en?

Sola gir seg ikke før det blir langt på natt, men den henger stadig lavere på himmelen utover kvelden med en skarp, rød farge. Kveldssola er et vakkert syn, men ikke hvis den speiler seg i TV-skjermen. Hvis du plaget av dette fordi stuevinduene vender mot nordvest, er ikke varmeeffekten så stor. Da kan også innendørs produkter som plissegardiner, persienner eller lamellgardiner både stoppe kveldssola og bidra til en finere stue.

Interiørgardiner som skjermer for kveldssola, vil også fungere utmerket som innsynsskjerming når kveldene blir mørkere igjen og det er lett for naboer og forbipasserende å se rett inn i stua di.

Stilrent soverom
Med en rekke ulike farger og utforminger kan solskjermingen enkelt tilpasses din interiørstil.

3. Er det for lyst på soverommet?

Vender soveromsvinduet mot sør eller vest, bør du vurdere utvendig solskjerming for å få ned innetemperaturen på sommeren. Men om du vil ha et mørklagt soverom, er det beste en Duette® dobbel plissegardin i blackout-materiale eller en rullegardin.

Solskjerming med åpning nederst av vinduet
Solskjerming med åpning både oppe og nede gjør det enkelt å justere lysåpningen.

4. Blir det litt kaldt på verandaen vår og høst?

Sommervarmen kan være intens, men i begge ender av sommeren har du mange fine dager og kvelder hvor det heller blir for kaldt å sitte ute. Ved hjelp av en terrassemarkise eller veggfast pergola som tak og en uttrekkbar levegg eller screen for vindskjerming på terrassen, lager du deg en fleksibel og lun utestue. En terrassevarmer vil øke brukstiden ytterligere.

Diskre varmelampe på kvelden
Sitt lengre ute med varmelampe.
Doble Plisségardin har dobbel plissering, og er vår bestselgende plisségardin.
Rullegardinen for deg som er opptatt av kvalitet. Ekstremt stabilt system og stor fleksibilitet i design. Dette er Rolls Roycen av rullegardiner.
Fasade Zip Screen, også kalt glidelåsscreen, er markedets mestselgende screen.
Fasade Elegant er vår bestselgende terrassemarkise. Det er en solid, fleksibel og elegant terrassemarkise som gir ly og god solskjerming til din terrasse.