Fasadeprodukter logo

Pergola - Skreddersydd ditt behov

Med en Pergola vil du skape en lun og god terrasse eller som overbygg på deler av hagen vil garantert gi deg mange flotte stunder med familie og venner. En pergola kan være frittstående eller være montert på vegg.

Fra vår fabrikk kan vi tilpasse en pergola til ditt nøyaktige behov. Skreddersøm, fleksibilitet og spesialløsninger er vår styrke. Et ekstra uterom er din gevinst.

Les videre, om alternativene og kontakt oss gjerne for gode råd.

Med en pergola skaper du et ekstra hyggelig rom ute, der du kan nyte lange dager og samtidig være skjermet for både sol og regn.

Våre løsninger passer både til private hus, restauranter og forretningsbygg. Med pergola med tak vil du få lyst til å tilbringe mer tid utendørs. Pergola er også en ideell løsning for vindutsatte områder. Vi tilbyr flere forskjellige og skreddersydde løsninger, tilpasset ditt behov.

Fasade Matera Pergola Zip (Toppmodellen)

Matera perggola veggmontertToppmodellen for den som vil ha det beste man får. Produktnyhet fra Fasadeprodukter, med zip-screen vegger, fjernstyring og LED-lys. Maks 6×6 meter.

Les mer om Matera.

Fasade Pergola Eksklusiv (Paviljong)

Frittstående pergola med zipscreen
Frittstående pergola eksklusiv

Denne løsningen gir deg følelsen av luksus, samt en definert og trivelig uteplass. På solrike dager kan du nyte skyggen og duken beskytter deg mot sola.

Les mer om Fasade Eksklusiv

Fasade Pergolino

Pergolino pergola
Veggmontert Pergola, er en robust og holdbar løsning for uteplassen.

Vår beste pergolamodell og er brukt både privat og på restauranter og forretningsbygg i hele Europa. En solid konstruksjon gjør dette til et godt ekstra «tak» som tåler mer vær og vind. Løsningen kan seriekobles for å dekke større områder.

Les mer om vår pergolamarkise her. 

Pergola med tak som kan reguleres/styres

En pergola har en åpen romgivende konstruksjon, og kan bygges på flere ulike måter. Tradisjonelt var en pergola et byggverk med åpne vegger og et åpent tak, men i dag er det mulig å få pergola med tett tak. Fordelen er at du kan tilbringe mer tid ute selv om det regner.

Velger du pergola med regulerbart tak, kan du selv bestemme om det skal være åpent eller lukket. Det gjør at du kan skjerme deg når det kommer nedbør, og åpne opp så snart solen titter fram igjen.

Pergola med vegger som kan heves

Mange ønsker også å ramme inn pergolaen med vegger. Det er flere timer på dagen der solen kommer inn fra siden, og da er det greit å ha sidevegger som enkelt kan trekkes ned for å skygge etter behov. Sideveggene er også vannavvisende og fungerer som vindskjerming. Løsningen passer derfor godt på værutsatte steder.

En annen årsak til at mange velger pergola med vegger, er innsyn. Ved å velge en side- eller frontvegg i semi-transparent duk, vil det redusere innsyn samtidig som at du kan se relativt godt ut.

Pergola på terrassen

En pergola passer like godt på terrassen som i hagen, og er et interiørelement i seg selv. Den kan være veggfast eller frittstående, noe som gjør at du kan velge å ha den akkurat der du ønsker. Kanskje har du en åpen plass i hagen som ikke blir brukt til noe, eller et utsiktspunkt på terrassen som er værutsatt? 

Solid konstruksjon

Forskjellen på en vanlig markise og en pergola, er at sistnevnte har en mer solid konstruksjon. Mens en terrassemarkise går ut og inn fra veggen, uten andre støttefunksjoner enn markisearmene, har en pergola fastmonterte ben i tillegg. Det gjør at denne tåler røffere vær og sterkere vindkast.

Veggfast pergola

De fleste som er på let etter en solid pergola på terrassen, går gjerne for en veggfast pergola. En terrasse har som regel direkte tilknytning til huset, og det er vanlig at den har inngang til enten stuen eller kjøkkenet. I slike tilfeller er det en fordel å montere pergolaen inntil husveggen, slik at den blender inn med fasaden og gir fri passasje inn i huset.

Det er også vanlig å bruke en veggfast pergola på en stor altan. En altan har, i likhet med terrassen, ofte adkomst fra innsiden av boligen. Forskjellen er imidlertid at en altan vanligvis er i høyden, og ikke på bakkeplan. For mindre altaner kan en markise være mer passende.

Frittstående pergola

En frittstående pergola er derimot ikke avhengig av en vegg, slik en veggfast pergola er. En frittstående pergola har søyler på alle hjørner, noe som gjør at den kan plasseres hvor som helst.

Med andre ord er en frittstående pergola svært fleksibel og brukervennlig, og har mange forskjellige bruksområder. Den kan brukes i hagen, på terrassen og andre steder der det er ønskelig å dele opp områder for å gjøre det mer intimt – som for eksempel på restauranter og hotell.

Hvem passer pergola for?

En pergola passer for de fleste bygg – enten det er enebolig, rekkehus, leilighet eller restaurant. Felles for alle som investerer i denne løsningen, er ønsket om en ekstra utestue eller hagestue. I tillegg oppfylles drømmen om en utesesong som varer mye lenger!

Hvilken pergola skal du gå for?

En pergola kan leveres i flere ulike varianter, størrelser og priser. Fra enkle rammeverk uten tak og vegger, til mer eksklusive konstruksjoner med motorisert markiseduk. Heldigvis trenger du ikke å bestemme deg for detaljene før du tar kontakt, men det kan være en fordel hvis du har gjort deg opp noen tanker rundt følgende:

  • Bruksområde
  • Størrelse
  • Plassering
  • Stil
  • Pris

Få gratis befaring

Du trenger ikke å ta valget på forhånd. Det enkleste og beste for deg er bare å sende inn skjemaet. Du vil da få en gratis befaring med gode råd og et uforpliktende tilbud på «din» løsning.

Noen utvalgte produkter

Matera Pergola Zip er for de som vil ha den beste og mest solide pergolaen på markedet. Med hev/senk vegger som er motorisert og LED-lys i taket vil denne pergolaen ta uteområdet til nye høyder.

Vi tilbyr flere andre typer eksklusive pergola eller paviligjon modeller som over Melano. Denne løsningen gir deg følelsen av luksus, samt en definert og trivelig uteplass. På solrike dager kan du nyte skyggen og duken beskytter deg mot sola.

Vår beste pergolamarkise og er brukt både privat og på restauranter og forretningsbygg i hele Europa. Med et patentert gasstrykksystem innebygd i skinnene og helautomatisk løsning som betjenes lett med en fjernkontroll er dette en solid og eksklusiv løsning for et ekstra uterom.

Fasade Airomatic passer perfekt som utvendig solskjerming til vinterhager, glasstak og takvinduer. Denne markisen har en kompakt konstruksjon som gjør at den egner seg spesielt godt til små og mellomstore flater.