Fasadeprodukter

Solskjerming

Skreddersydd solskjerming til både utendørs og innendørs bruk. 

Ikon for markiser
Markiser
Ikon for screens
Screens
Ikon for persienner
Persienner
Ikon for plissegardiner
Plissegardiner
Ikon for lameller
Lamellgardiner
Ikon for rullegardin
Rullegardiner
Ikon for "andre produkter"
Tilbehør
Tilpasset med millimeter­presisjon

Måltilpasset solskjerming i topp kvalitet

Med skreddersydd solskjerming får du produkter som passer perfekt til formålet og til din bolig. Du kan tilpasse både størrelse, farge og styring, fra manuell til automatisert.  Alt du trenger å gjøre er å nyte finværet, i skyggen. 

Våre selgere kommer hjem til deg, for å se og ta mål. Sammen med deg finner de riktig løsning for optimal solskjerming. Når de drar vil du motta et uforpliktende tilbud. Det hele starter med at du fyller ut skjemaet og tar kontakt. Resten ordner vi. 

Vi er Norges største leverandør av solskjermingsprodukter, og har levert solskjerming til fornøyde kunder siden oppstart i 1990. 

5/5

Meget godt fornøyd, både med salgsbesøk og måltaking, anbefalinger av produkter , montering og leverte produkter.
– Svein Hammond Hanson

5/5

Levering av kvalitetsprodukt til avtalt tid og pris. Anbefales!
– Knut Magne Aas

Kampanjevarsel: Akkurat nå har vi 30% på terrassemarkiser, screens, plisségardiner og garasjeporter

Kjøpshjelp

Usikker på hva du skal velge?

Alle våre produkter, både utvendig solskjerming og innvendig solskjerming, leveres som måltilpasset, skreddersydd for dine vinduer eller for uteområdet.

Vi ordner med alt fra måltaking til montering. Bestill gratis befaring, så tar vi med vareprøver hjem til deg. 

Nedenfor har vi kategorisert utvendig og innvendig solskjerming. Eller du kan få litt mer hjelp til å velge riktig solskjerming her.

Solskjerming ved hjelp av markise over terrasse

Gå direkte til ønsket innvendig solskjerming:

Gå direkte til ønsket utvendig solskjerming:

Solskjerming har mange navn, og mange blander også utrykk som for eksempel markise og persienne, på denne siden får du full oversikt over både utvendige og innvendige løsninger. Ønsker du innsynsskjerming for vindu, eller solgardiner til skrå vinduer eller til store stuevinduer? Vi har løsninger med forskjellig nytte og egenskaper. Bla og les rundt på våre nettsider, og ikke nøl med å ta kontakt med oss. Våre rådgivere stiller opp – med gratis befaring og råd. Vi tar gjerne «butikken» med hjem til deg. 

Utvendige løsninger egner seg godt for å skape lune uteområder, eller hindre unødig varmeinnslipp på store solvendte vinduer og glasstak. Innvendige løsninger har motsatt effekt og kan bistå til å isolere bedre, og holde på varmen, og kan derfor egne seg bedre på skyggesidene. Uansett starter valget med å bestille en gratis befaring – så vil du sammen med vår rådgiver finne de beste løsningene for deg. 

En kombinasjon kan ofte være løsningen, behovet på solveggene er annerledes enn behovene på skyggesiden. Vi kan også kombinere for eksempel terrassemarkiser som tak, med levegger for å skape det lune uteområdet du drømmer om. 

Leser du videre går vi mer i detaljer og slik velger du riktig solskjerming til din bolig. 

Fasadeprodukter Molde Solnedgang

Norges største

Med en omsetning på ca 1 milliard og tilstedeværelse over hele Norge, vil du være i trygge hender.

Fasadebilde av fabrikk og kundemottak i Molde

Trygg leverandør

Med erfaring fra 1990 og verdens største solskjermingsaktør i ryggen, er du sikret service også om 10 år. Vi er solide og tilstede.

Miljøfyrtårn

Miljøhensyn er en viktig del av vårt daglige arbeid. Vi produserer kvalitetsvarer som varer og velger leverandører som har en god miljøprofil.

Barn leker trygt på rom med solskjerming i vinduene

Barnesikkert

Vi utvikler og monterer våre produkter for å være sikre mot uhell og skader på barn. Du kan være trygg på at vi følger alle standarder.

Slik velger du riktig skjerming for dine vinduer

Visste du at vi leverer skreddersøm? Om du har store vinduer, skråvinduer, standard eller unormale former, så har vi en løsning som passer for deg. Våre produkter lages etter mål og tilpasses til dine behov. 

Om løsningen skal være på innsiden av vinduet, eller på utsiden avhenger av funksjonene du ønsker. Kanskje vil du ha skygge på uteplassen, eller hindre blending fra en lav sol ved middagsbordet. Vil du holde solen ute, eller hindre innsyn?  Nedenfor går vi litt mer i detaljer og viser de forskjellige valgene du må ta hensyn til, når du skal velge riktig løsning for din bolig eller leilighet. 

– Det beste du kan gjøre er å kontakte oss for en gratis befaring, så finner du løsninger sammen med våre rådgivere.

Markise Utendors

Om du har en terrasse eller uteområde, så kan en markise være en god løsning. En markise er en duk på rull, som rulles ut og inn. Har du store vinduer som genererer mye varme kan du tenke i retning av utvendige persienner eller zipscreens – som da bidrar til å senke innetemperaturen. En screen tåler en del vær og vind, mens en markise gir et tak over uteområdet. 

Inne i huset finnes det mange forskjellige løsninger, og stemningen man ønsker å skape har like mye å si som funksjon. Inne finnes det lameller, persienner, plissé (populærere «opp og ned»-plissé, som justeres i topp og bunn)  m.m.  De forskjellige rommene har forskjellige behov, og en rådgiver fra oss, kan være med å sette sammen en helhetlig løsning som fungerer optimalt. Persienner er vannrette, mens lamellgardiner er loddrette, som på bildet. 

Dame i sofa, foran vindu med hvite lamellgardiner
Persienner som kan reguleres både oppe og nede påmontert innside av vinduer

Av og til handler løsningene om å hindre innsyn, like mye som å hindre sollys. Våre løsninger kan både heves, senkes og plasseres midt i et vindu. Har du vinduer du vil skjerme for nysgjerrige øyne, så har vi løsningene. Vi leverer plisségardiner på mål, slik at de passer perfekt hos deg.

Skjerme for sola?

Når du skal velge løsning for deg, så kan behovet være solblending eller tak over veranda eller uteområder. Behovene er varierende, derfor kan vi skreddersy alt fra større uteområder til mindre vinduer. Vi kan skjerme mot sol og vind, både horisontalt og vertikalt. 

Duette plisse store lilla gardiner i stuevindu

Få hjelp til å velge solskjerming

Klikk på knappen og bestill befaring hjem til deg.
Vi utfører alltid gratis befaring for å finne den optimale løsningen sammen med deg. 

Vi jobber målrettet for å gjøre deg fornøyd

5/5

Meget godt fornøyd, både med salgsbesøk og måltaking, anbefalinger av produkter , montering og leverte produkter.
– Svein Hammond Hanson

5/5

Levering av kvalitetsprodukt til avtalt tid og pris. Anbefales!
– Knut Magne Aas

Motorisering og automatikk

En elektrisk rullegardin er noe av det kuleste vi vet om. Men motorisering og automatikk kan brukes på flere måter.  Med timer, vindsensor og lyssensor kan solskjermingen enkelt kobles til smarthusløsninger. 

En vindsensor vil autormatisk trekke inn terrassemarkiser for å hindre skade, stoppsensor hindrer screens når den treffer motstand, og med lyssensor kan solskjermingen starte når sola titter frem. En timer kan åpne gardiner og rullegardiner når du skal stå opp. Mulighetene er mange. Spør oss om råd. 

Manuell

Manuelle løsninger er i stor grad også rimeligere løsninger, og egner seg for områder hvor du lett kommer til og kan operere for eksempel markisen via tråd eller sveiv. 

Innvendige løsninger som plisségardiner kan du enkelt justere med et grep, opp eller ned. 

Hva som er beste løsning for deg, finner vi ut sammen.

Fordelen med måltilpasset solskjerming

Skreddersydd solskjerming varer i ganske mange år. Selv om man finner rimeligere løsninger på standardmål, så er våre produkter kjent for å ha en høy kvalitet som varer. Det er en del av vår miljøstrategi at produktene skal være holdbare – og at man for eksempel kan bytte ut kun duken, når det er tid for fornying. 

Med måltilpasset solskjerming slipper du å irritere deg over de centimeterne som er feil, eller glippen som ikke burde være der. Vi tilpasser løsningene på millimeteren og hvert eneste produkt er skreddersydd for å passe ditt behov. – og kan monteres av våre folk.

  • Når noe passer perfekt, så forsvinner ønsket om å bytte det ut.
  • Norskprodusert kvalitet som varer i mange år.
  • Kan bytte ut deler og duker.
  • Passer perfekt i forhold til dine behov og solens bane rundt din eiendom.

Krav til solskjerming

Fasadeprodukter er merket med miljøfyrtårn. For oss er det naturlig å tenke miljø. Vi produserer solskjermingsprodukter av god kvalitet som du har glede av i mange år. Vi innrømmer gjerne at du får kjøpt billigere solskjermingsprodukter på markedet.  Men ser du på holdbarhet og kvalitet, garanterer vi to ting:

  • Fasadeprodukter er konkurransedyktige, ikke minst når du ser prisen i sammenheng med hvor mange år produktet varer.
  • Å kjøpe god kvalitet som holder seg i mange år er mer miljøvennlig enn å kjøpe noe billig som ofte må erstattes og kastes etter et få år.
 
Med vår Miljøfyrtårnsertifisering kan du være trygg på at alle deler av kjeden fra innkjøp til produksjon og transport oppfyller strenge miljøkrav.
 
Krav om likhet i borettslag og sameier
Et eksternt krav som du kan møte er om du bor i borettslag eller sameie. Det kan være at du må følge en viss stil eller utforming. Om du selv er ansvarlig for borettslag kan du være trygg på at vi kan levere samme produkt, deler og duker i mange år fremover. 

 

Smart solskjerming og smarthus

Smart Solskjerming og appstyring gir muligheter for sol- og vindautomatikk for å skape en mer behagelig opplevelse for faste installasjoner. Vi har flere løsninger som kan styre dine løsninger på automatikk eller via fjernkontroll og apper. 

Med solsensor kan du få automatisk solskjerming, som kjøres av Somfy motor og kan styres med Somfy fjernkontroll. Sunis WireFree ™ II io får du trådløs solsensor for motorisert solskjerming. 

Vi bruker de beste leverandørene på automatikken, og sammen med deg finner vi løsninger, uansett behov. 

Moderne solskjerming eller blending kan respondere på magnetbrytere når en dør åpnes, eller automatisk gå ned når lyset er for sterkt. Hva med å våkne når rullegardinene automatisk går opp og slipper inn dagslys? 

Somfy Connexoon IO kan styre både innvendige og utvendige løsninger og garasjeporten via mobilapp. Intuitiv, smart og morsom. 

Somfy Tahoma Switch for smarthusstyring

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg velge mønster og farge på duken?

Våre løsninger kommer i forskjellige farger, du kan også skreddersy både trykk og farge med blant annet både logo og farger som står til ditt hjem.

Hvor produseres produktene?

Våre produkter produseres i Norge.

Hvor lang leveringstid er det på solskjerming?

Våre leveringstider avhenger av sesong og produktvalg, og kan variere mye. Våre normale leveringstider er ca. 2-3 uker for innvendig solskjerming, ca. 4-10 uker for
utvendig solskjerming. Det varierer fra prosjekt til prosjekt, og tid på året. Kontakt oss tidlig, for å sikre at du får levert til ønsket tidspunkt.

Kan dere levere til borettslag, sameie og større bygg?

Ja, vi leverer også til større prosjekter både til private utbyggere og offentlige bygg. Kontakt oss, så kan vi bistå allerede i planleggingen av ditt prosjekt. 

Hva koster solskjerming?

Siden vi skreddersyr og våre produkter kan kombineres mellom flere tusen deler, farger og varianter så er prisen veldig avhengig av hva du skal ha. Det du får er løsninger som passer ditt behov 100%, og som varer. Våre selgere kan kalkulere prisen sammen med deg ved befaring og du får raskt et uforpliktende tilbud. 

Solskjerming på mål

Fasadeprodukter er spesialister på skreddersydde løsninger for boliger, hytter, bygg og bedrifter, kontakt oss gjerne om du planlegger større prosjekter.  Som Norges største leverandør av solskjerming, kan vi levere det du trenger. Be gjerne om en gratis befaring, så får du alt innen solskjerming, som markiser og rullegardiner etter mål og montert av en av våre montører. 

Om Fasadeprodukter

Norges støreste aktør innen solskjerming. Fasadeprodukter er en del av Hunter Douglas B.V. og inngår nå som en del av HD Solskjerming AS. Vi har en årlig omsetning rundt 1 milliard. Vi har egen fabrikk i Molde. 

Fasadeprodukter tar barnas sikkerhet på alvor, og monterer alt utstyr i henhold til veiledning for barnesikring og snorer. 

Solskjerming for soverom er handler like mye om å gjøre det lystett med blending eller skape god morgenstemning. 

Hindre gjenskinn på TV eller skape en atmosfære av lys og skygger. Hindre innsyn eller se fotball i fred. 

Solskjerming for hytte må ofte ta høyde for lav sol, vær og uteplassens utforming. 

Kjøkken

Enkel tilgjengelig og rask justering av solskjermingen på kjøkkenet. Kanskje hindre innsyn eller hindre blending ved middagsbordet?  

Å finne riktig gardiner for barnerom handler like ofte om å skape et lystett rom, som dekorative visuelle løsninger. Tilpasset rullegardin? 

Noen utvalgte produkter

Vår doble plisségardin er virkelig den som topper listene blant våre interiørprodukter når det kommer til popularitet. Denne gardinen har raskt blitt en stor trend innen solskjerming og interiørdesign. Den unike kombinasjonen av to lag stoff gir ikke bare et mykt og varmt uttrykk, men også en moderne og elegant atmosfære.