Fasadeprodukter
Turkise rullegardiner

Forbedre søvnkvaliteten med våre tips

Uansett om du faktisk lider av redusert søvnkvalitet eller bare kunne tenke deg å sove bedre, les videre. Vi har i denne artikkelen samlet noen tips til hvordan solskjerming kan hjelpe deg til å våkne uthvilt hver morgen!

Turkise persienner

Rullgardiner kan gi opp mot helt mørklagte soverom og være til god hjelp for bedre nattesøvn. Mange nordmenn sliter med for dårlig søvn. Forskjellen på lysnivået mellom sommer og vinter kan forvirre vår indre klokke. Dette ødelegger for den gode døgnrytmen vi mennesker har behov for. Uansett om du faktisk lider av redusert søvnkvalitet eller bare kunne tenke deg å sove bedre, les videre. Vi har i denne artikkelen samlet noen tips til hvordan solskjerming kan hjelpe deg til å våkne uthvilt hver morgen!

Les også: Hva er best solskjerming på soverommet? 

LED-lys hindrer innsovning

Det som i størst grad er ødeleggende for nattesøvnen er lys. De fleste er nok kjent med at kveldslyset på sommeren i Norge kan være irriterende og forhindre innsovning. Men visste du at lysforurensing også er et stort problem for oss om når det er mørkt?

 Øyet har celler som er følsomme for blått lys, som signaliserer til hjernen at det er dagtid. Når øynene blir utsatt for lys stanser utskillelsen av hormonet melatonin, som i tillegg til en rekke andre positive helseeffekter, gjør oss søvnige. Nå som gatelys og reklameskilt settes opp med LED-pærer er vi mer utsatte for dette blå lyset enn tidligere. Slik blir hjernen “lurt” til å holde seg våken.

Utsikt over tettsted med mye lys
Mange nordmenn lever i boliger der lysforurensing kan ødelegge nattesøvnen, selv midt på natten.

Les også: Sliter du med innsyn fra naboen?

Finn beste løsning for å mørklegge rommet

Det betyr at man kan ha behov for å blokkere lys på kvelden selv om man ikke nødvendigvis kjenner på at dette kan være et problem. Fasadeprodukter selger rullegardiner og plisségardiner, av typen duette, som er ypperlige til å mørklegge soverommet ditt og blokkere dette skadelige lyset. I vårt Fasade Design Space kan du eksperimentere med forskjellige typer stoff og dekningsgrad for å få den beste løsningen til ditt soverom. Prøv vårt design space her!

Valgmuligheter av solskjerming digitalt
I Fasade Design Space kan du eksperimenter og finne den beste løsningen for mørklegging av ditt rom.

Automatiser oppvåkningsprosessen

God søvnkvalitet handler jo ikke kun om innsovning og selve søvnen. Det handler også om det å våkne opp og bli klar for en ny dag. For de fleste er sollyset en viktig del av det å våkne om morgenen. Med automatisert solskjerming kan du våkne opp til vakkert morgenlys uten å måtte gå ut av sengen. Hva med å skape en morgenrutine ved å for eksempel programmere soverommet til å åpne gardinene og skru på kaffemaskinen til samme tid hver dag? Vi i Fasadeprodukter selger mange forskjellige typer solskjerming med mulighet for automatisering – så her er det bare å velge og vrake!

Les også: Slik gjør du huset til et smarthus!

Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat