Hvordan påvirker fargene oss?

Innimellom trenger vi endring, men har det noe å si hvilke farger vi velger i de ulike rommene?

De fleste av oss pusser ikke opp fordi vegger eller møbler holder på å ramle sammen, vi gjør det fordi vi ønsker at hjemmet vårt skal sette oss i en viss stemning, eller si noe om hvem vi er. Og innimellom trenger vi endring. Men har det noe å si hvilke farger vi velger i de ulike rommene?

Ønsker du å gi hjemmet ditt en ansiktsløftning, er nye interiørgardiner både enklere og rimeligere enn å skifte ut møbler og male om vegger. Med et utvalg på rundt 150 ulike farger og mønstre, tør vi påstå at Fasadeprodukter har noe for enhver smak. Men hva gjør egentlig fargene med oss, og hvilke farger bør vi velge i de ulike rommene? 

Jordfarger – varme og dype

Trender kommer og går oftere enn de fleste av oss pusser opp. Men når du vurderer å gjøre noe med hjemmet ditt, la deg gjerne inspirere av tips og fargebruk og materialer når du vurderer å gjøre noe med hjemmet ditt. Før du bestemmer hva du selv liker aller best. 

Trenden for høsten og vinteren 2020 er de varme og dype jordfargene. Spesielt i stua som er samlingsplass når vi har besøk og stedet der vi slapper av, strikker, leser eller ser på TV, er kanskje nettopp de trygge og lune fargene det du trenger når det er småkaldt og surt ute. 

Om du allerede har jordfarger i stua, kan du friske opp med plissegardiner i en matchende, men sterkere farge.

En annen trend vi har sett de siste årene er at mange blir mer modige når de velger farger. Ikke alle fire vegger trenger å ha samme farge, og når du kan velge farge til én vegget hjørne eller på interiørgardiner kan du velge litt friskere farger. Hva med en oransje eller lilla plissegardin til en brun vegg, eller en knallblå persienne på kjøkkenet? 

aluminiumspersienner
Frisk opp et rom med duse veggfarger ved hjelp av fargerike persienner og andre detaljer.

Blå

Blått minner oss om natten. Når det gjøres fotografering eller filmopptak «om natten», bruker man ofte blå filtre på lyssettingen av opptaket. Selv om det da er ganske lyst, oppfattes det som natt. Blått er også sagt å virke beroligende, og derfor bruker mange blå toner på soverommet.  

Blåtoner er beroligende, samtidig som de frisker opp i rom med mer diskrete farger på veggen.

Rød

Rødt er stikk motsatt av blått; fargen symboliserer blod, styrke, følelser og varme. Rødt stimulerer adrenalin og betyr ofte noe som ikke er lov, som i forbudsskilt og trafikklys.

I fasadeprodukters designverktøy kan de se hvordan fargene på interiørgardiner påvirker stemningen i rommet (Foto: Skjermdump Design space)

Gul

Gult er fargen fra solen. Gult stimulerer hjernefunksjonen og er spesielt viktig på vinteren når vi har underskudd på lys. Gul kan også brukes som kontrastfarge mot andre, mer duse farger. Hva med gule plissegardiner i vinduet på hjemmekontoret for å stimulere følelsen av sollys i vinterhalvåret? 

Persienner i Aluminium fra Fasadeprodukter AS
Med gule farger kan du føle at sola nettopp har stått opp og at løvetannen blomstrer, midt på vinteren.

Grønn

Grønt er naturens farge. Det sies at man på 60-tallet startet å bruke grønt i operasjonssalene hvor man skal stå i mange timer og utføre livsviktig arbeid, fordi øynene takler grønnfargen bedre enn noen andre. Grønntoner virker også beroligende. De fleste av oss forbinder den med noe trygt, der alt fra nødutgangskilt til trafikklys er grønne for å vise hvor og når det er trygt å ferdes. 

Grønntoner i interiørgardiner og møbler

Fasadeprodukters designverktøy

Med vårt designverktøy Fasade Design Space kan du se hvordan de ulike typer interiørgardiner vil ta seg ut i hele spekteret av farger vi tilbyr. Ønsker du en nærmere kikk på vareprøver, er både besøk og pristilbud fra Fasadeprodukter helt uforpliktende. 

Duette® Plisségardin har dobbel plissering, og er vår bestselgende plisségardin.
SmartCord plisségardin er en barnevennlig og lettvint plisségardin som også passer til store vinduer med bredde og høyde opptil 3 meter.
Motoriserte plisségardiner er nytt på markedet og veldig komfortabelt for deg som enten har mange produkter som skal betjenes samtidig eller har produkter som er vanskelig å komme til.
Aluminiumspersiennene er produsert i brennlakkert aluminium som gir en UV-bestandig overflate som ikke blekner i solen.
Lamellgardiner er et opplagt valg til både hjemmet og kontoret. Med et luftig, rent og moderne utseende gis lameller en optimal mulighet for å justere lys og innsikt.
Ikke utsett gleden, utsett betalingen!

4 mnd. betalingsutsettelse fra levering, kr 275,-. Spør vår konsulent. Eksempel på handlekonto med kredittkort etter bet. fri periode: Eff. rente 30,4 %, kr 20.000,- o/12 mnd, kostnad kr 3.022,- totalt kr 23.022,-

Vi er anbefalt av
Huseiernes Landsforbund