Fasadeprodukter logo
Stue i varm tone

Hvordan skape et lunt og varmt hjem?

Triksene som følger bør rett og slett går rett hjem, for er det noe vi Nordmenn liker og er gode på, er det varme og hygge i vinterhalvåret. Her er oppskriften for et lunt hjem.

Triksene som følger under bør rett og slett gå rett hjem, for er det noe vi nordmenn er gode på er det varme og hygge i vinterhalvåret.

Faktisk varme og hygge med temperatur

De fleste hjem har to varmekilder i hjemmet sitt og mange av oss virkelig hygger oss med at den andre varmekilden i huset er en peis. Men må du fyre opp pengene for å holde huset varmt og lunt om vinteren? Ved å redusere varmetapet ut gjennom vinduet kan du faktisk både spare penger og bygge opp under hyggen. Stoffgardiner og spesielt tolags plisségardiner kan faktisk redusere varmetapet ut av huset med opp til 46%! Det bør virkelig kalles en investering for både innehyggen og økonomien!

Illustrasjon mellom kalde toner i hjemmet versus varme toner
Kaldt vs varmt. For å skape et varmt å lunt hjem har du mange virkemidler å bruke. Farger, lys og materialer er noen av de.

Opplevd varme med farger og materialer

Uansett faktisk temperatur i et rom kan man faktisk «Lure» den besøkende i rommet til å føle seg varm ved bruk av lune farger og materialer.

Kort fortalt; hold deg unna glatte og kalde flater og farger. Jordtoner og myke, varme farger gi deg følelsen av et varmt rom – selv om det egentlig ikke er varmt. Det samme gjelder tekstiler og materialer som ikke er glatte, men taktile og myke. Bruk f.eks ull, pledd og tepper i et rom for å myke opp og gi følelsen av varme. Sofaer og andre møbler i stoffer og materialer som signaliserer varme er også et godt triks i boken.

I trendbildet nå er det mye velourgardiner og ullgardiner – begge disse materialene utstråler varme og tyngde og vil være med og bygge opp om følelsen av et varmt rom. Dersom du synes tunge velour-gardiner blir litt vel dramatisk, kan du gå for en plisségardin. Utvalget her gir deg også mange muligheter til å «farge rommet varmt». Strukturen i disse gardinene gir også en mye mykere og varmere følelse enn f.eks glatte rullgardiner. Eller hva med å være skikkelig dekadent og ta den helt ut – plisségardiner i vinduet, sammen med tunge velourgardiner til å pynte opp på hver side?

Andre triks i boksen er å velge en varm temperatur på lyspærene du bruker. Eller velge stofftapeter og andre tapeter med struktur når du pusser opp et rom. Eller rett og slett: gå for en trevegg som tilfører mye varme i rommet.

Gardiner i brune fargetoner
Hva slags farge du har på gardinene setter også farge på lyset som kommer inn. Fargen på gardinene er derfor et viktig virkemiddel i opplevelsen av lys og varme i rommet.

De enkle triksene for et lunt hjem

Helt til slutt de helt enkle triksene: lag mye kakao, trekk for gardinene, tenn lys og pass på at lageret med stearinlys er fylt opp. Fyr i peisen, be inn venner, spis god mat og hygg deg gjennom vinteren. Og med gardinene trukket for – kjenn på den gode følelsen av at du sparer på både fyringskost og gode, varme minner. Her kan du se alle våre løsninger på innvendig solskjerming.

Vår doble plisségardin er virkelig den som topper listene blant våre interiørprodukter når det kommer til popularitet. Denne gardinen har raskt blitt en stor trend innen solskjerming og interiørdesign. Den unike kombinasjonen av to lag stoff gir ikke bare et mykt og varmt uttrykk, men også en moderne og elegant atmosfære.
Oppdag vår SmartCord plisségardin – den perfekte kombinasjonen av brukervennlighet og stil. Med sin enkle betjening og barnesikre design gir denne gardinen deg både trygghet og funksjonalitet. Enten du har små eller store vinduer med dimensjoner opptil 3 meter i bredde og høyde, vil SmartCord plisségardin være den ideelle løsningen for ditt hjem.
Motoriserte plisségardiner tilbyr en uslåelig grad av komfort, spesielt for de som enten har mange vindusprodukter som må betjenes samtidig eller har vindusløsninger som er vanskelige å nå. Denne innovative løsningen er ikke bare praktisk, men den tilfører også en inviterende og behagelig atmosfære til ethvert rom
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat