Fasadeprodukter logo
App for solstyring

Hvordan vil du styre solskjermingen i hjemmet ditt?

Valget av solskjerming bør handle om hvilke funksjoner du trenger. Hva trenger du for å øke bokvaliteten både inne og ute? Deretter kan du vurdere i hvilken grad gardiner, persienner og markiser skal styre seg selv.

Uansett hvilke produkter du velger hos Fasadeprodukter; garasjeporter, markiser eller innvendige plissegardiner, kan du velge alt fra manuell betjening til smartstyring via Google. Dermed er det opp til lommeboka og smaken om du vil bruke sveiv og snorer, om du vil ha fjernkontroll eller bare si fra til smarthøyttaleren i stua.

Valget av solskjerming bør derfor også handle om hvilke funksjoner du trenger. Hva trenger du for å øke bokvaliteten både inne og ute? Deretter kan du vurdere i hvilken grad gardiner, persienner og markiser skal styre seg selv.

LiteRise plissegardin - Fasadeprodukter
Med LiteRise kan du stoppe solskjermingen der du ønsker – helt fritt for snorer.

Manuell styring av solskjerming

Vi starter med det enkleste. Du kan nemlig velge de aller fleste produkter uten noen form for motorstyring. Du justerer markiser og persienner etter behov, men du får ikke muligheten til å enten forhåndsprogrammere når vinduene skal skjermes, eller la automatikken styre lameller og screens selv (se neste avsnitt).

Kunden har alltid rett, heter det, og slik må det være. Men hvis du ber om å få tunge garasjeporter eller store markiser med manuell betjening, ber vi deg tenke deg om, rett og slett fordi det er slitsomt for armer og rygg.

Les også: Slik fikk Rene drømmehytta

Markise med vindsensor
Med vindsensor vi markisen automatisk gå inn ved for sterk vind.

Sol- og vindautomatikk

Så fort du velger en eller annen form for motorstyring, har du muligheten til å velge sol- og vindautomatikk. Da har du sensorer som gjør at vinduer og uteplass dekkes til når varmen fra sola overstiger en viss terskel, mens for eksempel markiseduker og utvendige persienner vil trekkes opp hvis vinden blir for sterk.

Les mer om mulighetene med solskjerming

Kablet motorstyring

Den enkleste formen for motorstyring er én bryter på veggen for hvert vindu, med kabel på eller gjennom veggen til persienne, screen eller markise. Fordelen er at du vet hvor bryteren eller bryterne er plassert, ulempen er at du kanskje må gå inn for å justere markisen når du sitter ute, eller gå ut når du er inne.

Fjernkontroll til solskjermingen
Fjernkontroll eller bryter på veggen er to svært populære betjeningsmåter.

Trådløs motorstyring

Vil du ha trådløs styring, har du to muligheter. De fleste velger en vanlig fjernkontroll, men stadig flere går for styring via en app på mobiltelefonen. Da kan du programmere inn faste tider for når vinduene skjermes, eller du kan sjekke og kontrollere markisen uten å være hjemme.

Fjernkontroll fra mobilen
Solskjermingen kan styres fra telefonen, eller automatiseres.

Les også: Mulighetene med en motorisert garasjeport

Smartstyring av huset

Solskjermingen i huset ditt kan bli en del av ditt smarthjem. Har du, eller planlegger du å skaffe deg Phillips smartbelysning, Sonos smarthøyttalere eller boligalarm? Med systemet Tahoma fra Somfy er Fasadeprodukters appstyring kompatibelt med andre smarthjem-produkter, slik at du faktisk kan styre alt gjennom smarthøyttaleren på stua eller soverommet.

Dermed kan du når du skal legge deg, si «Ok Google, sovetid» for å lukke persienner og garasjeport, slå av lysene og aktivere alarmen.

Les mer om TaHoma Smarthus

Med en app har du enkel tilgang til alle dine solskjermingsprodukter via smarttelefonen! Det er slutt på den tiden da du måtte reise deg for å heve og senke markisene eller lete etter den forlagte fjernkontrollen.
Fjernstyr garasjeporten med din iPhone! Med en Somfy Tahoma-boks styrer du ditt hjem med en app over internett.
Tar mål på vindu med lift
Syr og tilpasser screenduk
Monterer markise på enebolig med lift

For best resultat